Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elegantní, vkusně oblečený a zdvořilý hrdina beze jména (DANIEL CRAIG) je dokonalý profesionál. Při svých obchodech s kokainem a extází vydělal nejvíce na tom, že se snažil chovat nenápadně a mít po celou dobu čisté ruce. Nyní se rozhodl s obchody skoncovat, opustit svět zločinu, drog a násilí a zařídit si s pomocí peněz, které se mu podařilo nashromáždit, klidný a spokojený život. Ještě předtím jej však čekají dvě drobné služby pro jeho bosse Jimmyho Pricea (KENNETH CRANHAM): musí najít ztracenou, drogově závislou dceru mocného zločince Eddieho Templea (MICHAEL GAMBON) a dojednat prodej obří zásilky extáze s nekontrolovatelným nýmandem (JAMIE FOREMAN), který si hraje na mnohem většího gangstera, než jakým ve skutečnosti je. Nic se ale nedaří podle plánu a to, co původně vypadalo jako rutinní transakce, je ve skutečnosti dokonalý chaos. Na povrch vyplouvají skrytá spojenectví a situace se postupně mění v boj o moc, který sahá z londýnských drogových doupat až do nejvyšších kruhů britské společnosti. Náš hrdina si brzy uvědomí, že je součástí mnohem většího soukolí, než si kdy představoval - a že vyskočit z rozjetého vlaku není zdaleka tak jednoduché, jako do něj nastoupit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (504)

charlosina 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto snímku nebyla ani chvilka odpočinku... jak pro aktéry, tak pro diváky. Příběh se důsledně (a vtipně) zamotával do velkého zašmodrchance (místy až zapeklitě zamotaného), ze kterého se dostat se zdálo nemožné. Režijní debut Matthewa Vaughna je vyloženě "našlapaný" a charismatický Daniel Craig boduje. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem se někdy přestal bát toho, že Craig bude novým Bondem, tak právě po shlédnutí tohoto snímku. Ten chlápek má charisma a hrát opravdu umí. Chytrý děj, který výborně doplňují barevné postavičky ze světa drog, ani vteřinu nenudí. Po krk v extázi se může řadit k Podfucku nebo Sbal prachy a vypadni. Moc jsem se bavil ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Skvělý scénář odhalující propletence a vazby "na druhé straně". Vynikající herci dokáží diváka vtáhnout do děje a vtisknout svým postavám duši. Žádná postava není plochá, každá je pro diváka velmi zajímavá. Režie a kamera zručná, moc se mi líbily různě vtipně vymyšlené záběry. Prostě nenápadný, ale o to příjemnější film, u kterého je jen škoda, že distributor nekoupil do ČR více kopií. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: J.J. Connolly .. Dospělý pohled na drogovou problematiku, hutně černý, bez nadbytečného odlehčování. Už výtečný úvodní monolog nakopne tuhle jízdu velmi vysoko. Drugs changed everything. C’est la vie. Následuje nutné zamotání příběhu, postavy dostanou hlubší nástin charakteru a vše svižně a nápaditě běží dopředu. Matthew Vaughn, nováček na režisérské stoličce, zvládl svůj debut na excelentní jedničku. Pokud ještě něco tématického přihodí a vyroste z něho nová legenda tohoto chutného (sub)žánru, nebudu se vůbec zlobit. Chladný městský styl, úžasná obrazová nápaditost mnoha scén a brilantní soundtrack tvoří výborný zážitek. Scénář sice v několika místech lehce zaskřípe, ale nejedná se o nic fatálního a to, že celý příběh probíhá a končí velmi neotřele, vynahrazuje drobné zaváhání. 90%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nyní po kompletní filmografii (psáno 2010) již mám jakýs takýs přehled, a dokáži myslím napoprvé rozeznat Vaughnovu režii. Ten chlápek moc rád používá rychlou (ne nepřehlednou) kameru, nenápadně si ve svých scénách pohrává s filtry, a k těm nejadrenalinovějším záběrům pokaždé přiřadí správnou orchestrální audio masáž. Počkám si na nové X-Meny, no a po nich se mistr režisér snad konečně podívá do mého žebříčku nejoblíbenějších filmařů. L4ayer Cake je jinak o něco zábavnější verzí Ritchieho SPaV, a i když jsem z něj na konci nebyl zdaleka tolik unešen, moc se mi to celé líbilo. Hlavně Sienna, tuhle holku bych v černém sexy kostýmku vážně mohl... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy policie zaútočí na skladiště, vstupuje do místnosti jako první právě policista s beranidlem. Ve skutečnosti by se takto zásah odehrát nemohl, první policista musí být ozbrojený. (Caaslav)
  • Ve filmu zazní slovo fuck a jeho další podoby celkem 201krát. (Frankooo)
  • Autor knižní předlohy J.J. Connolly si přál ztvárnit ve filmu postavu Luckyho. Roli ale nakonec zahrál Paul Orchard. (oje)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Statham po krk v extázi?

Statham po krk v extázi?

13.11.2013

Režijní debut dnes uznávaného Matthewa Vaughna Po krk v extázi byl svižně natočenou gangsterkou, která pomohla Danielu Craigovi získat roli Jamese Bonda. Jeho bezejmenný hrdina se vrátí na plátna kin… (více)

De Niro znovu zasahuje!

De Niro znovu zasahuje!

08.03.2006

Po několika ne zrovna ukázkových filmech zkušeného matadora Roberta De Nira se dočkáme ambicióznějšího projektu, kterým by se živá legenda mohla vrátit do kdysi tak úspěšně zajetých kolejí.… (více)

Craig, Daniel Craig!

Craig, Daniel Craig!

15.10.2005

Několikaměsíční vleklé spory na téma, kdo bude dalším Jamesem Bondem, jsou u konce. Stane se jím Daniel Craig, momentálně známý díky tomu, že je Po krk v extázi v úspěšné gangsterce Matthewa Vaughuna… (více)

Reklama

Reklama