Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elegantní, vkusně oblečený a zdvořilý hrdina beze jména (DANIEL CRAIG) je dokonalý profesionál. Při svých obchodech s kokainem a extází vydělal nejvíce na tom, že se snažil chovat nenápadně a mít po celou dobu čisté ruce. Nyní se rozhodl s obchody skoncovat, opustit svět zločinu, drog a násilí a zařídit si s pomocí peněz, které se mu podařilo nashromáždit, klidný a spokojený život. Ještě předtím jej však čekají dvě drobné služby pro jeho bosse Jimmyho Pricea (KENNETH CRANHAM): musí najít ztracenou, drogově závislou dceru mocného zločince Eddieho Templea (MICHAEL GAMBON) a dojednat prodej obří zásilky extáze s nekontrolovatelným nýmandem (JAMIE FOREMAN), který si hraje na mnohem většího gangstera, než jakým ve skutečnosti je. Nic se ale nedaří podle plánu a to, co původně vypadalo jako rutinní transakce, je ve skutečnosti dokonalý chaos. Na povrch vyplouvají skrytá spojenectví a situace se postupně mění v boj o moc, který sahá z londýnských drogových doupat až do nejvyšších kruhů britské společnosti. Náš hrdina si brzy uvědomí, že je součástí mnohem většího soukolí, než si kdy představoval - a že vyskočit z rozjetého vlaku není zdaleka tak jednoduché, jako do něj nastoupit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (504)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Také jste toho názoru, že už byl skutečně nejvyšší čas, aby Matthew od produkce (kámošovi G. Ritchiemu) plynule přešel za režisérskou stoličku?! Nic na tom nemění ani skutečnost, že se jednalo o „znouzecnost“ potom, co mu dotyčný odřekl účast na chystaném projektu. Nikdy bych neřekl, že tato slova vyřknu zrovna já, ale „jsem nakonec nesmírně rád, že se tak stalo. Kdoví, jaká by byla výsledná podoba....“. Za sebe můžu s klidným srdcem prohlásit, že kdyby byl (alespoň v polovině případů) výsledek (producent-režisér) takový, jako v případě Layer Cake resp. M. Vaughna, měl by divák (nikoliv sezóní), ale celoroční žně. Příběh (nejen) o tom, že do předčasného důchodu se (zvlášť v některých oborech, ne nutně „na ostrovech“), těžko odchází, přičemž než se jeden naděje, zjistí, že „sjíždí přesčasy“. Stejně jako skutečnost, že ne vždy musí být nutně silná pouze káva. I čaj s váma dokáže (po)řádně zacloumat, tj. mít silnou (černo)humornou příchuť. Že ty nejtradičnější (čti nejsilnější) pochází z Anglie, je věc dávno známá, ovšem tento šálek (možná by postačil i jeden doušek) by vám mohl (nejen) nalačno po ránu, utrhnout (propálit) srdce. Čistokrevná žánrovka, inteligentní scénář (podle výrazně přepisované předlohy J.J. Connollyho, to samotným dotyčným ve spolupráci s Mathewem) s přímým tahem na branku (žádná (od)lehčená verze, stále se jede ve vážné poloze (rovině)-mňam), stylovým soundtrackem a silnými figurami (hráči), jímž vévodí (ne)bondovský D. Craig coby XXXX a více než zdatně mu sekundují i ostatní, v čele s irským kudrnáčem (co má velkou slabost pro whisky a zejména zbraně) Colmem Meaneym. Samotný závěr je už potom „pouze“ pověstnou třešínkou na dortu. „C´est la vie!“ Debut jako hrom! 95% P.s. Danieli, kašli na Bonda, volej S.O.S Matthewovi a oprašte prosím obdobnou spolupráci. Nebo jinak (pánové producenti) zapomeňte na Sama (Mendese) a volejte urgentně Matthewa (Vaughna). Mám takový neodbytný pocit, že (v tom případě) se dočkám(e) velkých věcí. P.p.s. vám všem (filmovým fandům), co fotbal přijde jako nudná a veskrze nepotřebná (neprospěšná) záležitost, jedna perlička na závěr. Spolupráce Connolly-Vaughn se upekla právě během cesty vlakem na zápas Eura 2000, Anglie-Německo. Možná si nevybavíte výsledek zápasu, ale (na) závěr tohoto snímku (si troufám rozhodně tvrdit), nikdy nezapomenete.... ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Matthew na to má, záleží však od toho, na čo siahne a jak zvládne kľučkovať medzi nastavenými prekážkami. Občas sa mu to darí, občas nie. V kategórií ilegálných obchodov a drogových aplikácií, v brandži plnej podrazov, podozrení a popráv si svoju verziu nešetrného fungovania obhajuje. Craig spĺňa kritéria bystrého kriminálnika, riešené okolnosti majú drive - držia si nasadený temporytmus - MDMA sa neprestáva sypať a po vzoru anglickej školy pribúda do kolekcie “Guy’s guys” záslužný zárez. Pre mňa najpohodovejší Vaughn. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jen tak tak na hraně mezi 3 a 4 hvězdičkami. Daniel Craig mě přesvědčuje o svých kvalitách a přestávám se obávat jeho kvalit a už se jen těším na jeho první bondovské představení. Velmi stylizovaný film, který si nebere servítky a i nakonci vás dokáže přesvědčit o své přímočarosti. Nudit se nebudete směle do toho. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Od začátku jasně čitelný Vaughn a i když to je imho jeho nejslabší dílo, vedlo k tak skvělým věcem jako D. Craig Bondem nebo Vaughn režisérem X-Menů, to z toho dost dobře dělá jeden z nejvýznamnějších filmů vůbec a spolu se závěrečnou pointou, že se můžeš všemu zlému vyhýbat jak chceš, ale ženská tě nakonec stejně dostane pod zem to je zkrátka bezchybná kombinace. Ale jo, 9/10... soundtrack a Sienna Miller to jistí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me prijemne prekvapilo. Pribehove se sice nejedna o nic novyho, neco podobnyho jsem uz videl vickrat, ale aspon maj tvurci snahu film neustale zamotavat, az nakonec vse do sebe hezky zapadne. Styl natoceni mi pripominal Ritchieho, takovyto cool, namachrovany kecy a hlasky, akorat, ze tady je to zbaveno humoru a precejen to tak vychytany, jako Ritchieho nejlepsi kousky, neni. Herci se taky snazi, Craig spatnej neni a do role dobre sednul, ale me se asi nejvic libil Michael Gambon, ten byl spravne vostrej. Filmu sice nemam moc co vytknout, ale na tech 5* mi to neprijde. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Během celého filmu se nedozvíme jméno hlavního představitele, kterého ztvárnil Daniel Craig. Dokonce i v závěrečných titulcích jsou vedle jména Daniela Craiga pouze čtyři křížky. (campix)
  • K filmu jeho tvorcovia na čele s režisérom Matthew Vaughnom natočili aj dva alternatívne konce, respektíve riešenia záverečnej scény, ktoré sa dajú nájsť buď na originálnom dvd nosiči, alebo taktiež aj na internete. (Santino7)
  • Ve scéně, kdy policie zaútočí na skladiště, vstupuje do místnosti jako první právě policista s beranidlem. Ve skutečnosti by se takto zásah odehrát nemohl, první policista musí být ozbrojený. (Caaslav)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Statham po krk v extázi?

Statham po krk v extázi?

13.11.2013

Režijní debut dnes uznávaného Matthewa Vaughna Po krk v extázi byl svižně natočenou gangsterkou, která pomohla Danielu Craigovi získat roli Jamese Bonda. Jeho bezejmenný hrdina se vrátí na plátna kin… (více)

De Niro znovu zasahuje!

De Niro znovu zasahuje!

08.03.2006

Po několika ne zrovna ukázkových filmech zkušeného matadora Roberta De Nira se dočkáme ambicióznějšího projektu, kterým by se živá legenda mohla vrátit do kdysi tak úspěšně zajetých kolejí.… (více)

Craig, Daniel Craig!

Craig, Daniel Craig!

15.10.2005

Několikaměsíční vleklé spory na téma, kdo bude dalším Jamesem Bondem, jsou u konce. Stane se jím Daniel Craig, momentálně známý díky tomu, že je Po krk v extázi v úspěšné gangsterce Matthewa Vaughuna… (více)

Reklama

Reklama