Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kouzelném světě může síla lásky svět zachránit... nebo jej úplně zničit! Jack Woods je obchodníkem, který si pronajal chatu v Irsku, aby si konečně odpočinul od práce. Netušil však, že jeho dočasný domov je také domovem malých skřítků. Sen o odpočinku se rázem vypaří jako pára nad hrncem a Jack se snaží urovnat hádku mezi skřítky a čarovnými postavami v jejich kouzelné zemi. Jak to všechno skončí? Samozřejmě svatbou... nebo raději dvěma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

jafuska 

všechny recenze uživatele

pohádka která prostě musí nadchnout každého, nejen malého diváka,úžasná podmanivá Irská hudba, nádherné kostými, děj který nás zavede do pžasného místa skřítkůp, elfů, Petra Pana, a vše co do kouzelného příběhu patří, pro mě film, který nemá chybu, který může něčím i diváka oslovit, prostě super, víc k tomu nemám co dodat ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Írka neskutočne zelená príroda, ako aj podmanivá a energická hudba je nádherná. Príbeh, ktorý si niečo požičiava zo Shakespearových hier (Rómeo a Júlia, Sen noci svätojánskej) je tiež krásny. Problémom je však pridlhá stopáž, ktorá uberá filmu na sviežosti a tempe. Ak by sa skresal o viaceré zbytočne zdĺhavé pasáže, bol by pútavejší a vôbec by mu to na jeho čare neubralo. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pohádkoví Romeo a Julie ze země skřítků a víl osloví zejména dětské publikum. Když jsem byl mladší, tak se mi tento film celkem dost líbil, avšak s odstupem času si člověk všímá, jak hloupoučce a televizně je to celé natočené. Některé postavy mi nyní, po letech, přišly svým chováním a zejména smýšlením nadmíru nesympatické. Na druhé straně musím pochválit pěkné prostředí irského venkova s jeho tradiční atmosférou - tanečky, pivo, veselí - a nápaditě až bizarně pojatou postavu Velké Banshee v podání Whoopi Goldberg. ()

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Úchvatná pohádka, čerpající, jak už tady v komentářích bylo několikrát správně uvedeno, z takového velikána, jakým byl samotný Shakespeare a jeho dílo Romeo a Julie. Pro mnohé z nás se jistě jedná o snímek našeho dětství a já jsem hrdý, že tomu tak v mém případě je. Velice oceňuji to nádherné prostředí Irska (všude krásné zelené louky, lesy a ta chaloupka, no úžasné…) a celkově náladu celého filmu. Není snad moment, kde by nebyl slyšet zpěv, smích, hudba či tanec, což silně působilo na mé city a i když se jedná o poměrně rozsáhlou záležitost, nenudil jsem se ani na minutku. Velmi zajímavé bylo pozorovat postavy: kontrast intelektuálních, elegantních, ale namyšlených elfů a celkově zkažených, bohémským životem žijících skřítků (nicméně měli na rozdíl od elfů jednu podstatnou vlastnost – srdce na pravém místě). Mezi ústřední dvojicí fungovala až skoro neuvěřitelná chemie, každý moment, kdy jsem je v jejich vyvíjejícím se vztahu pozoroval, mě srážel do kolen. Asi to bude i tou princeznou, která byla jako postava výborně propracována (jak herecky, tak kostýmově). Obvykle postavy moc nerozepisuji, ale zde udělám výjimku a řeknu, že její pohled, v kombinaci s těma nádhernýma modrýma očima, mě doslova „odzbrojil“ pokaždé, když jsem se na ní podíval (což je taky obecně asi jeden z předpokladů pro ten „správně fungující“ vztah dvou lidí, alespoň pro mě). O vtipných dialozích se netřeba zmiňovat, hned na začátku dotaz Jaka při příjezdu do oné chaloupky „Elektřina zde není?“ byl k popukání. Tomu říkám inteligentní humor. Sečteno podtrženo, nemám co vytknout. Kdybych mohl, dal bych těch hvězdiček i šest. Vždyť jen ten samotný příběh o opravdové, čisté lásce, která překoná nenávist mezi odvěkými nepřáteli (skřítky a elfy) je určitě v dnešní době hodný Vaší pozornosti. Kdo může, maximálně doporučuji, nebudete litovat. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když Kouzelnou zemi skřítků vysílali na Hallmarku, koukali jsme stále dokola :). Teď ji vlastním na DVD a zrovna přemýšlím, že ji pustím prťatům. Tahle pohádka má atmosféru a styl. ■ Zajímavé, teď jsem to viděl s odstupem znova a vnímal jsem docela dost nedostatků, které jsem před lety neregistroval :). ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama