Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kouzelném světě může síla lásky svět zachránit... nebo jej úplně zničit! Jack Woods je obchodníkem, který si pronajal chatu v Irsku, aby si konečně odpočinul od práce. Netušil však, že jeho dočasný domov je také domovem malých skřítků. Sen o odpočinku se rázem vypaří jako pára nad hrncem a Jack se snaží urovnat hádku mezi skřítky a čarovnými postavami v jejich kouzelné zemi. Jak to všechno skončí? Samozřejmě svatbou... nebo raději dvěma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Netušila jsem, že v takové, na první pohled, televizní pohádce, se dá najít tolika příjemného pokoukání. Na počátku jsem si pochvalovala všechny pohádkové i nepohádkové bytosti. Trpaslíci, víly, elfové, lidé ... ti všichni na mě působili opravdu milým dojmem. Do toho irská hudba, tance, tajuplná fantazie celého zdejšího prostředí, to všechno hladilo mou duši směřující k severu. Pokud pominu levnější triky, tak mi tam vadily dvě věci: Za prvé divné střihy mezi jednotlivými obrazy a za druhé Whoopi. Pokud měla pohádka vycházet z irských mýtů a pověstí, tak proč tam museli nutně vrazit černošku?? Tahle typická obava, aby si někdo náááhodou nestěžovinkoval, že je rasově diskriminován a není mu svěřena role, mi vždycky dokázala spolehlivě pokazit celkový dojem. Naštěstí, tam měla jen vedlejšák a nebyla vidět zas tak často. Přesto je zde zapsána hned na druhém místě, hvězda. 3,5* ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela roztomilý televizní film, část příběhu je jakoby trochu inspirována Shakespearem, ale jinak to s tímto velikánem nemá vůbec nic společného. Pohodová fantasy podívaná s příjemnými tvářemi některých hereček a také s irskými lidovými tanečky. Pobaví asi děti i dospělé. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Taková pěkná pohádka, takový příběh Romea a Julie, kteří se opravdu vznáší. Moc se mi líbilo, jak tam na té oslavě stepovali, to bylo opravdu žůžo. Provedení celkem originální, ale příběh už tu byl, přesto za 4*. Jinak to nejde... Xo) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Rozhodně pěkná pohádka,ale působí to mírně televizním dojmem, obzvlášť triky a ty tři hodiny se prostě nedaj, věřim, že kdyby to jelo v TV rozdělený na 2x85 minut, tak je to o něčem jiným, ale takhle mi to přišlo trochu zdlouhavý. Ale přesto se mi to líbilo, i když to nepovažuju za něco převratnýho ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Produkce Hallmarku opravdu nebývá můj šálek kávy. Ale tohle vážně není zas tak strašná záležitost. Jak už to u Hallmarku bývá, je zde velmi kolísavá úroveň všeho, scénáře, triků, hereckých výkonů, atd. Kdyby se i scénárista trošku krotil, mohla z toho být docela obstojná pohádka. Takhle to je někdy trošku guláš, který ale, navzdory nízkému osobnímu hodnocení, pro děti rozhodně doporučit můžu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok síce trpí typickou Hallmarkovskou vizážou a výpravou, ale obsahovo to nebolo vôbec zlé. Aj napriek dlhej stopáži sa tu nuda vyskytne iba miestami, pričom tento dobrodružný, fantazijný príbeh si užijú hlavne deti. Je plný víl, škriatkov a rôznych ďalších rozprávkových bytostí čo na upútanie detskej predstavivosti úplne postačuje. Mojim dievčatám sa to páčilo a vydržali pritom sedieť celý čas, čo je pre film s tak dlhou stopážou jasné plus. Takže zaslúžená trojhviezda. 65/100 ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Najlepšia rozprávka z produkcie Hallmarku. Viem ju pozerať stále dokolieska a nikdy ma to skutočne neomrzí,....Krása...100% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když Kouzelnou zemi skřítků vysílali na Hallmarku, koukali jsme stále dokola :). Teď ji vlastním na DVD a zrovna přemýšlím, že ji pustím prťatům. Tahle pohádka má atmosféru a styl. ■ Zajímavé, teď jsem to viděl s odstupem znova a vnímal jsem docela dost nedostatků, které jsem před lety neregistroval :). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nekonečná rozprávka, proste pomalá smrť, pobaví možno len Írov. Leprikoni málokomu priniesli niečo dobré, sú to malí hajzli. Môjmu kamarátovi taký Leprikon na hracom automate zobral niekoľko tisíc eur, mne týmto filmom tri hodiny života. Neviem čo z toho je horšie. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pohádkoví Romeo a Julie ze země skřítků a víl osloví zejména dětské publikum. Když jsem byl mladší, tak se mi tento film celkem dost líbil, avšak s odstupem času si člověk všímá, jak hloupoučce a televizně je to celé natočené. Některé postavy mi nyní, po letech, přišly svým chováním a zejména smýšlením nadmíru nesympatické. Na druhé straně musím pochválit pěkné prostředí irského venkova s jeho tradiční atmosférou - tanečky, pivo, veselí - a nápaditě až bizarně pojatou postavu Velké Banshee v podání Whoopi Goldberg. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Vykrádání Romea a Julie a Snu noci svatojánské je povoleno a nutno říct, že docela funguje. Vize krásná, ale výsledek příliš klišovitý a úslužný. Navíc je příběh natahovaný, aby se dal rozdělit na co nejvíc dílů. Nicméně režisérky to není marné. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní, on je to vlastně vynikající a okouzlující příběh pro malé i větší. Klasický děj nepostrádá prvky známých pohádek, k nim ale přidává i moderní útržky. Efekty jsou přijatelné (není to Matrix, ale koukat se na to dá). Randy Quaid je sice trochu nevýrazný, na druhou stranu dává možnost vyniknutí vedlejších postav, jež i přes svou bezejmenost nic nekazí. Kouskování na dva díly nezakryje televizní podstatu, ta však není po celý čas příliš vidět. Dobrá práce. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hezký pohádkový příběh zasazený do magické irské přírody pro malé i velké. Každý si v něm najde to své. Irsko je kouzelná a uchvacující země, které se velmi snadno podlehne. Příběh se inspiroval Romeem a Julií. Souhlas, láska může zachraňovat nebo ničit. Je to úžasná síla. Bez ní se nedá žít. Překvapila mě přítomnost Whoopi Goldberg. Ta sem teda zapadla. Viděno jako dvoudílný film. ()

Reklama

Reklama