Reklama

Reklama

Zodiak

  • USA The Zodiac (více)
všechny plakáty
Trailer

Psychologický thriller Zodiak, natočený podle skutečné události, podrobně líčí hrůzostrašnou sérii vražd, ke které došlo koncem 60. let minulého století v Severní Kalifornii. Pátrání vede policista z malého města, který se musí postarat o bezpečí své rodiny i vzdorovat šílené kampani médií. Protivníkem je mu Zodiak – jeden z nejnebezpečnějších sériových vrahů americké historie, který navíc dosud nebyl dopaden. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

venison 

všechny recenze uživatele

Zodiaka jsem si spletla se Zodiacem, ale myslím, že to bylo tak nějak jedno - jen jsem přemýšlela, kde je sakra ten Jake Gyllenhaal a proč to je o policajtech a ne o novinářích :-) Kvalitativně bych hodnotila velice podobně :-) Jen tento Zodiak měl o hodinu méně, než ten druhej, což znamená víc useklej konec :-))) ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Film podle zajímavé skutečné události má kvalitní děj to je bez debat.. Ale to zpracování mne až tak moc nenadchlo. Minimálně půlka filmu je zaměřena na syna detektiva a jeho nastávající problémy v manželství... Což mne tedy moc nebavilo, spory logicky mohly nastat, ale dát jim tolik prostoru na úkor dalších faktů a vražd? Potěšila účast Robin Tunney. Dávám průměrné 3z5 a jdu se těšit na Zodiac od Finchera.. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Od 20. prosince 1968 se datuje příběh natočen na motivy skutečných událostí. Případ se dostal do učebnic moderní kriminalistiky a stále trvá. Obyvatelé San Franciska z něj mají i po desítkách let pořád strach, protože je možné, že Zodiak žije ve městě dodnes. Scénář : Alexander Bulkley a Kelley Bulkeley. Kamera : Denis Maloney. Hudba : Michael Suby ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Verze z roku 2005 není špatně natočená, ale doplatila na popularitu svého mladšího bratříčka a rozdílný přístup samotných režisérů k natáčení a podávání informací. Přesto si myslím, že Fincher už měl tak trochu vydlážděnou cestu, protože mohl čerpat nápady už i z tohoto filmu. Největším mínusem pro mne není ani tak kratší délka filmu, nebo rozdílné pojetí příběhu, ale herecké výkony. Tady mi přišlo, že herci dostali asi málo zaplaceno a proto nepodali stoprocentní výkony. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vrah Zodiak čeká na to, až se o něm natočí dobrý film. Říkají v dovětku na konci tohoto filmu. Jestli je toto dobrý film se těžko hodnotí. Ačkoliv jsem neviděl novější a věřím, že povedenější verzi, mohu alespoň potvrdit to, že špatný rozhodně není. Divákovi má co říct a nejen, že se snaží jít přesně podle informací, které od něj dostali, ale občas také solidně šokuje. Jen se mi zdá, že se autorům nepovedl jeden důležitý bod. Z onoho vraha jsem neměl vůči němu takový respekt, nebral jsem ho nijak vážně ani se nedočkal temnotemného průběhu, v což věřím, že vláda si s ním víceméně užívala. Nebyl jsem zas tak šokován, když předčítali dopisy, které od nich dostali ani jsem se nijak nehroutil. Rozhodně to bylo velice zajímavé a působivé, ale atmosféra mi nepřišla nijak půvabná vůči příběhu, který jí rozhodně mohl napomoci. Viděl jsem ho proto, že je to první film o něm. Zajímavé je, že se u nás objevil až v době, kdy se dostal do kina ten druhý, takže ten první je u nás prakticky druhý a ten druhý první. Prostě je v tom velký zmatek. Jasné je, že se vrah dočkal a třeba se mu líbili oba kousky. --- Chci ohlásit vraždu . - Pane, kde jste... - Ne, dvojitou vraždu. Najdete je severně od ředitelství parku. - Dobře, pane... - Jsou v bílem Volkswagenu Karmann Ghia. - Můžete mi blíže popsat místo nálezu ? Pane ? Slyšíte mě, odkud voláte prosím ? - Jsem ten co to udělal. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je krátce zachycen televizní přenos z prvního přistání na Měsíci (20. července 1969). Zazní i slavná věta velitele Apolla 11 Neila Armstronga: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ (noelcoward73)

Reklama

Reklama