Reklama

Reklama

Ve výškové budově je surově zavražděn noční hlídač a vzápětí vybuchne bomba, která zničí výtahová lana. Celkem osmnáct cestujících zůstává uvězněno ve výtahu, který prudce padá dolů, než ho zastaví silné brzdy. Ale i ty hodlá atentátník odstřelit, pokud nedostane tři miliony dolarů. Do akce jsou nasazeni špičkoví losangelští policisté Jack Traven a jeho přítel Harry. Při riskantní a nebezpečné akci se jim podaří dostat cestující z výtahu, atentátník se ale zmocní Harryho a vyhrožuje jeho zabitím, jestliže nedostane peníze. Jack se odhodlá k akci, svého přítele postřelí na noze a ten atentátníkovi unikne ze sevření. Šílenec však uteče… Oba policisté jsou vyznamenáni za odvahu a večer společně oslavují. Zejména Harry je poněkud společensky unavený. Druhý den dostane Jack zprávu, že byl unesen autobus, na němž je připevněna bomba. Přihlásí se i atentátník: o své peníze rozhodně nechce přijít. Zatímco Jack jde do akce přímo, Harry je s ním ve spojení a řídí operace. Jack se dostane do autobusu, kde ve zmatku vystřelí jakýsi muž, který si myslí, že jde policie po něm. Bob, řidič autobusu, je těžce zraněn a za volant usedá jedna z cestujících, studentka Annie. Autobus se podle pokynů atentátníka nesmí dostat pod určitou rychlost, jinak nálož vybuchne... Jackovi se nejprve podaří vyjednat, aby byl z autobusu vysazen zraněný Bob. Pak se v panice snaží vystoupit další cestující, starší žena, je ale usmrcena. Jak se zdá, atentátník vše pozorně sleduje díky přímým záběrům vrtulníků, které celou akci přenášejí. Brzy se ukáže, že na dálnici, kam autobus míří, je patnáctimetrová díra... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (625)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Paradni akcni film, ale mezi ty nejlepsi kousky se nezaradi, protoze de Bont tomu zkratka neumi vtisknout takovej cool vzhled jako Bay nebo Woo. Prislo mi, ze by se film dal drobet zkratit, ze zacatku se v podstate pul hodina vubec netyka hlavniho deje, takze ta se dala zkratit, i kdyz akce ve vytahu je fajn. A konec je lehce protahovanej. Navic je film misty krapet stereotypni. Ale tim zapory konci, v podstate to je neprerusovana akcni jizda s vtipnou Bullock, perfektnim Hopperem a skvelym hrdinou v podani Reevese, kterej je mozna drsnej skoro az moc, ale roli zvlad perfektne. Proste jizda na lepsi 4*. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že když jsem to viděl s vypnutym mozkem (měl jsem v sobě asi 10 piv), tak se mi to fakt líbilo a dal bych možná i 4 hvězdičky. Ve střízlivym stavu to ovšem nedokážu brát vážně a víc, než 2 hvězdičky bych určitě nedal. Je to zase jeden z mnoha filmů, na kterej mam tak strašně odlišný hodnocení pod vlivem a za střízliva :-) Dávám teda 3 hvězdičky s dodatkem, že doporučuju před timto filmem tak 2 promile v krvi. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Adrenalinová extáze po celé stopáži 120 minut v nevídaném tempu. Keanu Reeves jako hlavní představitel, slušně zahraný jen ten scénář mu moc nedovolil. Nonstop akce, kde nechybí rozžhavené pneumatiky, vůně motoru, adrenalinu a explozivní výbuchy. Jan de Bont nasadil vysokou laťku na celovečerní sexy strhující podívanou. Bullockové to sekne (hlavně) v podpatkách. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nebezpečne rýchla Sandra Bullocková ako vodička autobusu mestskej hromadnej dopravy, čo nemôže spomaliť, pretože by vybuchol. Prefíkaný terorista naň totiž umiestnil nálož, ktorá sa aktivuje ako náhle padne ručička tachometra pod hranicu 50 míľ za hodinu (80 km/h). Preto musí uháňať nepovolenou rýchlosťou ulicami Los Angeles. Tento scenár sa mi vidí hodne pritahnutý za vlasy, ale čo sa týka filmového spracovania akcie, tak s ním som bol spokojný. *** ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

2018: ne tak dobrý jako Noc Air, Skála a Armagedon, ale pořád našláplá pecka ----- Skvělá akční jízda od začátku do konce. Žádné zbytečné seznamovací pasáže s chrabrými policajty nebo motivem bombera. Hned se jde na věc. A pořád je nač koukat. Keanu je parádní hrdina a Sandře to opravdu sluší a hezky hláškuje. Jeden z nejlepších akčňáků devadesátých let. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (78)

  • Scéna, ve které Annie (Sandra Bullock) dává žvýkačku na sedačku, aby měla důvod k přesednutí, byla improvizace její herecké představitelky. (Ai.ma)
  • Autobus ve filmu je General Motors TDH-5303 z roku 1966. (ČSFD)
  • Když se Jack (Keanu Reeves) chystá urazit dveře u Jaguaru, aby mohl skočit do autobusu, jede autobus rychlostí cca 90 km/hod. Jaguar před ním musí jet logicky stejnou rychlostí a v této rychlosti by přes odpor větru neotevřel dveře jednou rukou a určitě by dveře v této rychlosti nezůstaly otevřené tak, jak je vidět za jízdy. (icewhite)

Související novinky

Ridley Scott bude režírovat bombastickou povídku

Ridley Scott bude režírovat bombastickou povídku

15.12.2023

Zatímco jiní v jeho věku řeší nejšetrnější pleny, Ridley Scott si ke svým sedmaosmdesátým narozeninám nadělí další režijní počin. Tahle legenda se totiž rozhodla, že nepoleví v každoročním nadělování… (více)

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama