Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odsouzený vrah (Ray Liotta) čeká na smrtící injekci, která ho navždy pošle tam, kam patří. Jaké je jeho překvapení, když se probere v márnici a je mu učiněna nabídka, která se neodmítá. Tedy že se stane jakýmsi laboratorním králíčkem a budou mu podávány prášky na změnu chování. Samozřejmě, že za smysluplnou spolupráci dostane jakousi svobodu s náramkem na noze. Ze začátku se zdá, že prášky nefungují, ale když se změní dávky, tak se subjekt i hlavní doktor nestačí divit. (PROCESOR)

(více)

Recenze (71)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak se několikanásobný vrahounek napravil. Nejvtipnější na celém filmu je fakt, že jsou kromě Raye skoro všichni takový přizdisráči, že Vám mezi nima přijde jako jedinej normální chlápek v okolí. Sice pozabíjel pár desítek lidí, ale potom co začne polykat bonbony se začne měnit v málem svatého a snad by pomohl i babičce s taškama do desátého patra aniž by měl v plánu jí potom prostřelit kebuli a sebrat důchod. To vše díky Willemovi, který věří, že každej je v jádru dobrák včetně Jacka Rozparovače, Zodiaka nebo Kalouska se Sobotkou... Takže vše vypadá růžově...dokud se to zase celé neposere a Ray bude mít opět lehkej problém a bude v něm, možná poprvé v životě, nevinně. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Dívalo se na to docela dobře, jen ta pointa byla hodně přitažená za vlasy, navíc mě nutili sympatizovat s absolutním bezcitným hajzlem, takže ten dojem byl nakonec dost rozpačitý. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Reinkarnace Raye Liotty se podařilo jen tak z půlky, sice konečně se nejdená u úplnou sračku, ale nudný to je i tak až skoro moc. Ale Liotta tady konečně nepůsobí nějak zvlášť trapně a i když občas dost přehrává, tak nakonec tak špatnej nebyl a dokonce má film i celkem slušnou myšlenku a krom toho tady hrajou takový esa jako William Dafoe a Michelle Rodriguez. Akorá ten konec byl trošku divnej, jinak to ušlo ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem moc nečekal a nakonec jsem byl příjemně překvapený. Od čtvrté hvězdičky zůstal vzdálený jen nepatrně. S odstupem času hodnotím výkon Raye Liotty jako nejlepší v jeho dosavadní kariéře. Je to až překvapivě komorní psychologické drama, které přitom vůbec nepostrádá vnitřní napětí a dynamiku. S hlavním antihrdinou jsem nakonec docela sympatizoval. Celkový dojem: 65 %. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jsem potěšen, příjemný příběh, režie na úrovni, ale zejména překvapivě snesitelný Ray Liotta, který se zasměje pouze jednou. Má oblíbená Michelle Rodriguez dokazuje, že umí hrát i obyčejné ženy, které se obejdou bez tvrdých slov a Willem Dafoe se též ukazuje jako vyrovnaný muž. Přesto by film potřeboval více dotáhnout do konce a především díky své premise nějak více vtáhnout diváka do děje a minimálně ho něčím překvapit. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Ale ale ale? Východoevropské exteriery nahradily exteriery v USA? Proboha proč? Aby se ušetřilo? Proč se z víc než dobrého námětu, slušných herců, stane díky nudnému a nepřesnému scénaři průměrný film... laciné a nepřesvědčivé exteriéry...béčkový film!!! Nevím, já jsem měl pocit odfláklého filmu.... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Myslím, že titulek filmu "bude znovu zabíjet" nebo "je horší než kdy dříve" je docela mylný. Jediná část, kdy takový je, je část filmu, než začne působit "ten" experiment, který ho vlastně zachránil. Nicméně film je docela povedený. Herecké obsazení a námět kvalitní. Ale i tak to pro mne bude spíše jeden film z mnoha. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Film s dobrým námětem, který se bohužel nepodařilo zpracovat kdovíjak úchvatně. Ray měl nelehké dětství a tak se není co divit, že z něj vyrostl nelítostný hajzl par excellence. Ale dostane šanci splatit svůj dluh společnosti, když se zapojí do výzkumného programu. Subjekt je to sice notně nekooperující, přesto je z něj doktor Willem na větvi - zvláště když pilulky začnou přinášet výsledky... Pominu (ne)uvěřitelnost procesu, kdy se násilná svině bez svědomí stává hotovým andělem: téma mě rozhodně zaujalo. Akorát scénárista i režisér mírně zklamali - první děj rozmělnil, postavy stěží načrtnul a nevyužil nabízející se potenciál, druhý vše oddirigoval příliš konvenčně až sterilně. Chválu zaslouží Ray Liotta, byl přirozený jako psychopatická, asociální svině i jako hodňoučké neviňátko. Dafoe odvedl svůj standard - už zahrál i lepší role. Doufala jsem v něco víc než jen lehce nadprůměrný thriller, škoda... 63% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nie bohvieako zvládnuté béčko, ktoré sa tvári ako "áčko"...Škoda, pretože herci ako Dafoe (a povedzme, že aj Liotta) sú dostatočne kvalitný, námet nebol zlý...len to spracovanie!!! Keď opomeniem absurdity ako socialistické paneláky v pozadí akože US prostredia a ďalšie nelogickosti a medzery v scenári, dá sa na ten film pozerať a aj si ho svojim spôsobom užiť, no stále pre mňa zostáva mierny podpriemer, čiže 2,5*/5 ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Pod kontrolou na to šli, se zvládnutím zloby, jinak než v Mechanickém pomeranči. V Mechanickém pomeranči subjekt nezbavili zla, pouze ho přiměli nepáchat zlo díky pudu sebezáchovy, kdežto ve filmu Pod kontrolou opravdu přeměnili mozkový charakter (nebo se o to aspoň snažili). Ray Liotta je béčkový (a pro mě bude vždy béčkový) herec a celý film pravděpodobně také spadá do téhle škatulky. Ale musím říct, že já jsem se dobře bavil a několik opravdu nečekaných zvratů, včetně konce vymanili film z šedi průměrnosti. Kvalitní film, který má divákovi co říct. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak trochu námět jako z Mechanického pomeranče a pár jiných filmů a TV seriálů, takže nic objevného. Ray Liotta svůj přerod hraje dost dobře, ale jinak je to zdlouhavé, vlastně o ničem, spousta zbytečných scén, je to delší, než mělo být, a vlastně mám problém i s tím vyzněním, že člověk se může změnit na lepšího, jen když vlastně bude chtít a bude tomu věřit. A už nebude vrah a obětem se bude jezdit omlouvat. Navíc je tady strašně moc náhod, aby to šlo k tomu konci, jak chtěl scenárista, a že stalkera ani mafiána celou dobu nikdo z těch, co ho hlídali, ani očkem nezahlédl, bylo spíše znamením, že hlídají hodě blbě i tak. Zklamání. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 18.9.2010 - Na ČSFD hlboko podcenený a podhodnotený film. Napriek tomu, že ho nakrúcali v Európe (tuším v BULHARSKU) si jeho produkcia, tvorcovia (réžia, scenár) aj herci zaslúžia to najvyššie hodnotenie. Film nepredvídateľný, napínavý a dokonca aj s niečím, čomu sa vraví posolstvo. (2.1.2009) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia sa celý čas snažia, aby divák s hlavným hrdinom sympatizoval, ba dokonca súcitil. A ja sa pýtam - "...prečo by som mal sympatizovať so sprostým vrahom? Nedávate mi jediný dôvod! Čo ste vlastne divákovi chceli povedať?" ...no, práve tým si asi neboli istí a taký je aj výsledok, uberajúci sa tou najhoršou možnou cestou. Pritom ďalších možností spracovania takéhoto námetu bolo hneď niekoľko; Pod kontrolou však nie je ani politicko-nekorektný thriller, ani psychologická dráma či sociálno-kritická štúdia. Iba dvojica hlavných predstaviteľov a vcelku vydarená atmosféra z toho nakoniec urobili slušnú oddychovku, ku ktorej sa ale niet prečo vrátiť, pretože (ako to už v takých prípadoch býva) nemá ani hlavu ani pätu. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Námět příběhu o "přeprogramování mysli vraha" vědeckým experimentem vůbec není špatný. A díky účasti známějších tváří jako Willem Dafoe, Michelle Rodriguez a Ray Liotta je Pod kontrolou docela koukatelná záležitost. Jenže vývinem příběhu, scénářem a režií dost připomíná podprůměrné televizní zpracování, kterých už jste viděli mraky. Jedná se o takový řadový, klišoidní a místama patetický thriller, takže nečekejte žádné zázraky. Ale nijak zásadně mě to nenudilo, ale ani nenadchlo, nehledě na to, že se film snaží tvářit k zamyšlení. Co naplat, zkrátka popcornová jednohubka a tři hvězdy s hodně odřenýma ušima. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vše vypadalo jako další laciná laboratorní krysa, ale opak je pravdou. Film byl velice stručný, žádné zbytečné natahování, žádné výlevné keci okolo faktů atd... Herci byli hbytí a tak sem byl neustále ve střehu. Více mne bavila druhá část filmu, která se zaměřilma na napraveného vězně pod vlivem cukru. Kdyby film skončil Happy tak by dostal 2*. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Slušné, ale válí se to na hranici podprůměru...ovšem já jsem se večer celkem příjemně bavil tak proč nedat 3*...Liotta byl opravdu skvělý a do role se hodil, Dafoe taktéž...šlo z toho vytřískat mnohem více nebýt malých financí a místy dost tupého scénáře... Dávám 50% ()

Reklama

Reklama