Reklama

Reklama

Che Guevara: Partyzánská válka

  • Česko Che - Guerilla (více)
Trailer

Che je po kubánské revoluci na výši slávy i sil. Pronáší vzletnou řeč ke Spojeným národům a znovu zdůrazňuje závazek třetímu světu bojovat proti imperialismu USA. Poté Che zmizí a znovu se vynoří inkognito v Bolívii, kde organizuje malou skupinu kubánských bojovníků a bolivijských branců, aby zahájil velkou Latinsko americkou revoluci. Příběh bolivijské výpravy je příběhem vytrvalosti, ztrát, idealismu a partizánského boje, který nakonec selže a znamená pro Che smrt. Během něj pochopíme, proč Che zůstává nadále symbolem idealismu a hrdinství, jenž žije v srdcích lidí celého světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

kinej 

všechny recenze uživatele

Druhý Che je snad ještě slabší než část první. Jestli si něco z filmu vybavím, tak jen věčné chození po nějakém lese a nějaké, většinou nedůležité dialogy. Che je stejně jako v první části bezbarvý. Celý film je totiž zoufale neutrální, chybí tomu nějaký komnetář, osobní vklad režiséra. Rozhodně netrpím černobílým viděním světa a tak dokážu uznat pozitivní přínos i ryze záporným postavám a naopak, ale Soderbergh po nás ani nic takového nechce. I v druhém díle jsou tuny zbytečné vaty a myslím, že při troše snahy se daly oba filmy krásně sestříhat to jednoho zajímavějšího. Na obou filmech bych vyzdvihnul nádhernou výpravu, která však není podpořena odpovídající prací s kamerou. Ta se mi vysloveně nelíbila, protože Che působí tak nějak televizně, téměř jako z pordukce Hallmarku (což považuji za jednoznačně zápornou vlastnost). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

ach jo:-(soderbergh se evidentně nudil,tak se rozhodl že unudí i diváka.film sice opravdu působí velice realisticky,až dokumentárně a máte pocit že opravdu sledujete che guevaru...jenže se tam vůbec nic neděje a když řikám vůbec,tak myslim vůbec.che chodí od lesa k lesu,od nudy k nudě.čekal sem třeba u tý pasti na partyzány,že aspoň bude záběr jak je postřílej,nééé vole záběr jak kape krev do potůčku!paráda.u ničeho sem snad neusnul víckrát.film odpadový určitě není,dá se sledovat,jenže to musíte mít láhev skotské nebo být v klubu malý komunista a jeho revoluce,já měl tu lahev :-) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film u kterého nevíte co bylo před 5 minutama, natož abyste o něm mohli někomu vyprávět. Pokud byl kubánský les nudný dokument, tak ten bolívijský exceluje ještě více. Věčné pochody od nikud nikam, žádný cíl. Žádná strhující akce, jako dokument možná dobré, ale jako film nepostačující. PS: Kdo neviděl první díl, tak to ničemu nevadí. Che Guevara na sebe totiž v ničem nenavazuje. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal bych, ze film s nazvem Part 2 bude pokracovat tam, kde prvni dil skoncil, ale to ne. Tady jsme najednou o nakejch 7 let pozdejs bez jakyhokoliv vysvetlovani, takze prvni pulhodinu sem mel problem se zorientovat, co ze se to vubec deje. Da se to sice pochopit, prvni dil resil revoluci na Kube a druhej resi revoluci v Bolivii, jenze problem je, ze to je proste naprosto to samy, co prvni dil. Jiste, neni to uz tak dokumentarne ladeny, takze tu nejsou zadny cernobily prostrihy na rozhovory a podobne a dzungli vystridaly sedivy lesy a louky, ale jinak je vse pri starym. Benicio je opet paradni, opet tu je furt, ale opet se moc neprojevuje. Hudba tu opet prakticky neni. A opet sledujem skupinku partyzanu motajici se po lese. A zatimco prvni dil i presto, ze kdovijak zazivnej nebyl, dokazal zaujmout, tady uz se to proste nedari a je to cely jedna velka nuda, ze sem fakt mel problem misty neusnout. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u prvního dílu je vyprávění natolik útržkovité, že dobových souvislostí neznalý divák bude patrně poněkud zmatený - nicméně jako metafora chaosu provázejícího revoluční boje funguje dobře. Já ovšem jednoznačně postrádám díl třetí, který by se zabýval událostmi jež se odehráli mezi "Revolucí" a "Partyzánskou válkou" - působením "Che" v kubánské vládě (koho by asi Soderbergh obsadil do role Valtra Komárka, který tehdy dělal Guevarovy poradce? :-)) ), jeho konfliktem s Castrem a Sověty a v neposlední řadě nepříliš úspěšnými, ale o to zajímavějšími partyzánskými akcemi vedenými v Kongu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Steven Soderbergh si přál, aby měl druhý díl jiný styl vyprávění a atmosféru než díl první, aby se divák necítil rozdělením filmu podveden. Toto oddělení stylů vyústilo i v to, že každý z dílů má jiný formát obrazu. (cariada)
  • V USA je film vysílán hned po prvním dílu, Che-Argentine, jen s pětiminutovou přestávkou. Pro evropské diváky jsou ale oba díly vysílány samostatně, protože podle tvůrců je to pro Evropany, kteří prý u filmů více přemýšlí, praktičtější, vzhledem k náročnosti děje. (cariada)
  • Jako první se točil tento druhý díl, a to pozpátku. Začalo se s Guevarovou smrtí. Steven Soderbergh se později vyjádřil, že by to nikomu nedoporučoval. (Karlos80)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Benicio Del Toro jako Che!

Benicio Del Toro jako Che!

24.07.2007

Soderberghův projekt se po několika letech plánů a úvah konečně dostává do pohybu a to, co předtím byly pouze dohady, je dnes oficiální. Režisér Steven Soderbergh byl vždy fascinován kontroverzní… (více)

Del Toro bude Vlkodlak!

Del Toro bude Vlkodlak!

16.03.2006

Jedno z klasických děl hororového žanru a tehdejší pýcha studia Universal, Vlkodlak z roku 1941, dostane nový kabát v remaku podle scénáře Andrew Kevina Walkera, jehož kvality dostatečně ukázal… (více)

Reklama

Reklama