Reklama

Reklama

Che Guevara: Partyzánská válka

  • Česko Che - Guerilla (více)
Trailer

Che je po kubánské revoluci na výši slávy i sil. Pronáší vzletnou řeč ke Spojeným národům a znovu zdůrazňuje závazek třetímu světu bojovat proti imperialismu USA. Poté Che zmizí a znovu se vynoří inkognito v Bolívii, kde organizuje malou skupinu kubánských bojovníků a bolivijských branců, aby zahájil velkou Latinsko americkou revoluci. Příběh bolivijské výpravy je příběhem vytrvalosti, ztrát, idealismu a partizánského boje, který nakonec selže a znamená pro Che smrt. Během něj pochopíme, proč Che zůstává nadále symbolem idealismu a hrdinství, jenž žije v srdcích lidí celého světa. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Uživatel Vevercak.77 smazal svůj příspěvek.

Pepi74

Pepi74 (hodnocení, recenze)

Dlouuuhhhaaattaanskéé a o ničem. Navíc "herci" ve vedlejších rolích mi připadnou jak ochotníci z Horní Dolní. Přiznám se že jsem na půl hoďky usnul a po probuzení jsem zjistil že jsem o nic nepřišel. Nakonec jsem se taky modlil aby ho už konečně chytli.

Pode

Pode (hodnocení, recenze)

Jestli mě baví něco méně, než válečné filmy, tak politické. Ale Del Tora vidět musím :)

havLord

havLord (hodnocení, recenze)

gwaihir: protikubánská propaganda? hmmm, velmi zajímavý tvrzení, žádný jsem si totiž nevšiml ... a jestli ono to nebude tim, že tu žádná taková neprobíhá?

Gwaihir

Gwaihir (hodnocení, recenze)

bublajsa: Abych řekl pravdu, tak jiné vysvětlení mě už nenapadá. Taky mě to dost naštvalo.

bublajsa

bublajsa (hodnocení, recenze)

Jsem zklamána. Tohle není fér. Jak má pak být člověk patriot?! Vážně si myslíte, že je to o tom? Vždyť přece do distribuce k nám jde velké množství "neperspektivních" snímků a do kin se dostanou ... Ve světě to dostává ceny a dostávat ještě bude a u nás je tenhle přístup. Jsem rozčílena. Já se TAK těšila.

Gwaihir

Gwaihir (hodnocení, recenze)

CheGuevara: Tak samozřejmě, není to film určený pro tak široké publikum, ale stejně jsem čekal větší zájem. Asi jsem měl trochu zkreslenou představu o tom, podle jakých kritérií si většina lidí vybírá filmy, na které jít do kina. Aspoň mám malé ponaučení.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Gwaihir: Myslím, že i na Slovensku, Slovinsku, Estonsku nebo kde jinde by si ten film nevedl lépe. Přestřelených 12 kopií zabolelo pořádně. Má to něco přes dvě hodiny, je to o politice, z nedávné minulosti, je to bez hvězd (Benicio del Toro rozhodně v tuzemsku závratné ohlasy nemá), životopisný film (těch tady už bylo!). Ne, ne, tohle nemělo moc šancí uspět. :-(

Gwaihir

Gwaihir (hodnocení, recenze)

No to by bylo opravdu dost hloupý, nepustit do kin druhý díl, který by navíc měl být atraktivnější než ten první. Doufejme, že se přeci jen dočkáme. Jestli to vyjde na DVD, tak do toho jdu určitě.

CheGuevara: Myslím, že ve slabé návštěvnosti se tentokrát projevila hlavně dlouholetá protikubánská propaganda. Trochu mě ten nezájem lidí zklamal.

Chrysopras

Chrysopras (hodnocení, recenze)

No doufám, že tu druhou polovici pustěj do kin, když už to má člověk rozkoukaný! :-) Ale přinejhoršim aspon na DVD, do toho bych šel taky

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Achjo, to jako nasadí jedničku a dvojku takhle posunou/zruší? To je hloupý

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

A jéjej, ale jednička byla docela propadák na dvanáct kopií. Ničemu se tudíž nedivím, ale mrzí mě to převelice.

formelin

formelin (hodnocení, recenze)

*Česká premiéra odsunuta zatím na neurčito - dle distributora někdy v dubnu snad*

Krasus

Krasus (hodnocení, recenze)

Jo miluju lidi co mě zastavěj na ulici a ptaj se proč nosim na hrudi masového vraha.To je lepší se odebrat a čakt až tenhle svět přestane myslet dogmaticky.

Hádés

Hádés (hodnocení, recenze)

to sem si nevšim, že by u trailerů k těmhle dvěma filmům byla stejná skladba

Pode

Pode (hodnocení, recenze)

Vypadá to zajmavě, Che mě nikdy nijak nezjmail ale Del Tora si rozhodně dám. Prosim prosím, kdo ví, co je zač ta skaldba z traileru která hraje i v upoutávce k Útěku do divočiny? Díky

Webb

Webb (hodnocení, recenze)

Proboha co je tohle za vražednou stopáž?! To je sranda nebo co?! :-(

Boss321

Boss321 (hodnocení, recenze)

WOOOOOOOW!!!!!...to vypadá velmi slibně....už aby to bylo :)...........

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Soderbergh s tím počítal. Jenom po festivalech byl film promítán vcelku. Ostatně u tohoto filmu si klidně na přídavek počkám. :)

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Del Toro ani Franka nejsou zase tak známí. Ale ot je fuk... Btw díky za info. Rozdělení nepotěšilo, ale lepší než dramatické sestříhání. Třeba to dodá snímku větší drive.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Dudek: Film je rozdělen do dvou částí a pořád jsem plně přesvědčen, že biografické filmy táhnou mnohem víc, než popisná válečná dramata. Bavíme se o masách, ti neznají ani Eastwooda jako režiséra ani Sodenbergha. Ale Benicio by zabodovat mohl. Držím distributorovi palce. PS: Eastwood vsadil na neznámé ksichty, v tomhle ohledá vyhrává Che.

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

To si opravdu myslíš, že Che je tady tak známý? I kdyby byl, vzhledem k žánrové škatulce je film automaticky odsouzen k horšímu přijetí než Eastwoodův duallook. Na válečný film dostaneš více lidí aniž by znalo konflikt v něm zobrazený, drama už tak lákavé nebude. A délka - i když až teď koukám, že došlo k nějakému rapidnímu zkrácení? Ou, doufám, že to nebude brutálně vystříhané. - také není pro většinu diváků příjemná (150 u Bonda je něco jiného). Třetím prvkem je samozřejmě režisér. Nad známostí Eastwooda není třeba polemizovat. Ale na co budou lákat distributoři tady? Divákci Ocean's Eleven jaksi tenhle snímek budou ignorovat a Erin s Trafficem nemají tak silné jméno. Herecké obsazení je u obou snímku na podobné (a teď nemyslím herecké) úrovni. Ani velké jméno producenta nemůžou dát na plakát. No uvidíme.

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Benicio Del Toro jako Che!

Benicio Del Toro jako Che!

24.07.2007

Soderberghův projekt se po několika letech plánů a úvah konečně dostává do pohybu a to, co předtím byly pouze dohady, je dnes oficiální. Režisér Steven Soderbergh byl vždy fascinován kontroverzní… (více)

Del Toro bude Vlkodlak!

Del Toro bude Vlkodlak!

16.03.2006

Jedno z klasických děl hororového žanru a tehdejší pýcha studia Universal, Vlkodlak z roku 1941, dostane nový kabát v remaku podle scénáře Andrew Kevina Walkera, jehož kvality dostatečně ukázal… (více)

Reklama

Reklama