Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gary Ryan (Giuliano Gemma) je za poněkud dramatických okolností jmenován šerifem Greenfieldu. Ne všichni jsou ale s jmenováním spokojeni. Místní potentáti mají své představy o spravedlnosti, do kterých se jim poctivý šerif nehodí. Proto na něj nastraží past, do které se chytí. Je na šerifovi, aby dokázal svou nevinu a potrestal skutečné viníky. (ilclassico)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Gemma coby šerif? Nello Pazzafini coby fráter? Nic není nemožné! Z Gemmy je strážce zákona. Ke své smůle však šerifuje v silně zkorumpovaném městečku, kde se většina výše postavených nehodlá smířit se svým nadřízeným, v nouzi nejvyšší se tedy na stranu čestného muže Gemmy připojuje jako prakticky jediný místní falešný karetní hráč. Přes Gemmovo veškeré snažení (a sympatický španělský dabing) lidé nepodporují svého šerifa a pistolníka, zákeřným úskokem na něj narafičí vraždu Riccarda Pizzutiho (ve skutečně nevelké roli mrtvoly) a z ctihodného muže se stává štvanec s obličejem na každém plakátu Dead or Alive. Film se nám přehoupne na odlišnou druhou část, kdy se Gemma vydává na cestu, aby dokázal svou nevinu, očistil své jméno a důkazy podložil zločinné počínání svých známých z městečka. Rozhodně zajímavou částí jest jeho návštěva vesnice plné do dek (jako náhrada drahého ponča?) oděných místních divochů toužících si naplnit kapsu odměnou za jeho hlavu, z jakéžto situace mu pomáhá až svatý bratr Pazzafini (!) posílající na hrabivé druhy oheň a síru a tvářící se po celou svou netradiční roli tak podezřele, že jeho kladnost je člověk schopen uznat až po zhasnutí nápisu FINE. Bezskrupolózní záporáci, dítě v hořícím domě, velice uměle naroubovaná hrdinka, elegantí falešný karbaník neštítící se zmlátit zrádnou ženskou (což extra potěšilo), exteriéry tak trochu papundekl, pěkné bahno na závěrečnou bitku a coby záporák Serge Marquand, mne znám coby sympatický zločinec Blacky James z Černých orlů ze Santa Fé. Zkrátka jeden skaut vedle druhého, opět docela zajímavá zápletka, pohádkový Ferroni a milý Ferrio. ()

Cascabel 

všechny recenze uživatele

Tento snímek by v kontextu béčkových italowesternů zasloužil i plný počet bodů, kdyby jej scénáristé doslova nezprasili rádoby vtipným závěrem a umělým vršením zápletek ve druhé polovině štědré stopáže (k rozuzlení proto nakonec nedochází v souboji na pistole, ale fackovačce v posteli). Na rozdíl od Per pocchi dollari ancora se naštěstí nesnažili překovat verneovku ve western, přesto je ve filmu několik narážek na Matyáše Sandorfa. Velkou devizou filmu jsou Gemma a Cobos. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Príjemná džemovka, rovnako naivná ako väčšina filmov s ním, ale to patrí k veci. Výpravne vyzerajúci film, mnoho lokácií a postáv, štedrá nádielka akcie a výbuchov. ()

Reklama

Reklama