Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Catherine (FANNY ARDANT) je atraktivní a úspěšná žena, která žije již 25 let ve zdánlivě pevném manželském svazku s Bernardem (GÉRARD DEPARDIEU). Jejich soužití je bezproblémové až do chvíle, kdy Catherine zjistí, že má Bernard mimomanželský vztah. S pocitem, že ani pořádně nezná svého manžela a jeho skutečné touhy, si najme krásnou prostitutku Marlene (EMMANUELLE BÉART), které dá za úkol vžít se do role Nathalie ženy, která Bernarda svede a vytáhne z něj odpovědi na otázky, jimiž je Catherine posedlá. Místo obvyklého vztahu mezi mužem a ženou však vznikne vztah mezi dvěma ženami. Catherine předpokládá, že bude mít celou dobu situaci pod kontrolou, a začíná se s Marlene pravidelně scházet. To, co se od ní dozví, ji však brzy vtáhne do úplně jiného světa, který ji nejen děsí, ale také postupně mění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nevera, žiarlivosť a vášeň poetickými očami ženy - t.j. kopec kecov a žiadna akcia. Anne Fontaine čerpá erotično z neukázaného a darí sa jej to. A všetky scenáristické prešľapy, ktoré nudia mužského diváka, ospravedlňuje záver, ktorý z filmu robí nadmieru kultivovanú "úvahovú romancu" pre pokročilejšie vekové kategórie. Obzvlášť pre jedincov, motajúcich sa v bludiskách dlhodobých, zošedivelých vzťahov. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se dá dívat různě. Věřím, že někdo ho pojme jako psychologickou sondu do unaveného manželství, někdo se zabaví jen u popisů sexuálních aktivit prostitutky Marlene a pro někoho to může být pervezní slátanina. Pro mě každopádně pecka o lidech, kteří, ať už si to připustí nebo ne, touží po lásce, pochopení, poznání a někdy jsou ochotni se toho dobrat ne zcela tradičním způsobem. A taky vidět znovu Fanny Ardant a Emmanuelle Béart, to je nejen estetický zážitek. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Když dva lidé žijí už dlouho vedle sebe v nudném svazku. Poslechnout si manželovy vzkazy na mobilu .... může trochu narušit zaběhnuté koleje. A když mu, při pátrání po jeho nevěře koupíte ( svoji ) prostitutku tak zjistíte, že svět v němž jste žila ještě včera, je mnohem nudnější, než ten nově objevený v němž žijete dnes. Svět odhalovaných tajemství, svět otázek na které náhle nacházíte odpovědi. Odpovědi, které sice bolí, které vás drásají, ale i perverzně vzrušují a bez kterých už nedokážete žít. Velmi, velmi, velmi erotický film, ve kterém vlastně erotiku ...... nahrazuje slovo. A rozhodně je to skvostná studie nezvyklého trojúhelníku. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Atmosféra nabitá chemií a jiskřením jak jsem dlouho neviděla a také tápání ženy, která si zvláštním způsobem obnoví svůj vztah se svým mužem, v který už nedoufala. Emanuelle a Fanny hrály famózně, to byla opravdu pochoutka ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí tohoto snímku se do budoucnosti obracím s nadějí v očích, že ho manželka pochopila stejně já a také mi pronajme krásnou pracovnici v oboru sexuálních služeb. Obávám se však, a zdejší komentáře mne v tom utvrzují, že ženy v tom viděly něco víc než jen botoxové rtíky Emmanuelle Béart a tak jsou mé naděje patrně plané. Nicméně tento snímek je i tak zajímavým podumáním, které ve francouzštině vyznívá docela smyslně. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mírně nudící drama, v němž je prvek nudy kompenzován nadmíru přesvědčivým hereckým výkonem Béartové. Její smutná kurvička má břink, šmrnc, zkrátka šarm, člověk ji dokáže chápat od začátku do konce. To už se dá méně přesvědčivě říci o scénáristicky nevěrohodném počínání manželů Catherine a Bernarda. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Skutočne zaujímavý a zvláštny pohľad do vnútra partnerského trojuholníka. Manželia, ktorý sa milujú a ich žena. Vlastne – žena muža. Už počas sledovania filmu s veľmi príjemnou hudbou a atmosférou som sa neubránila úvaham o možnom konci. Viacero teórii vypovedá o tom, že sa podarilo zachovať tvorcom napätie až do konca, ktorý je skutočne netradičný. Stále premýšľam nad tým, či Catherine nepociťovala výčitky voči Nathalie. Ale pociťuje stvoriteľ výčitky za nedokonalý život svojich stvorení, za ich sklamania a túžby? Neviem, kto je obeťou v tomto príbehu, kde každý má svoj smútok. Ale nikto nežije na svete bez toho, aby vrhal tieň a tak pri vzájomnej blízkosti tieni každý každému a zároveň sú si niektorí navzájom slnkami. Veľmi pozoruhodný film. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

nejednoznacne, nudne.. je tu sice snaha o nieco, co akosi neviem pomenovat, ale vo vyslednej podobe sa v mojich ociach jedna o uplne priemernu zalezitost. kym prva polovica divaka dost dobre nalaka, dava mu sancu spolupracovat, druha polovica zacne pomaly ale isto nudit. podla vysokeho priemerneho hodnotenia sudim, ze sa vela jedincov vo filme naslo, inak si to moc dobre neviem vysvetlit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak už konečne viem, že inak výborný film Pokušení má svoj francúzsky originál, ktorý nie je o nič horší. Aj tu platí, že je to skutočne veľmi dobrá dráma s malým prekvapením v druhej polovici. Kto nevidel prerábku, zaujme ho to. Kým v americkej verzii bola skvelá trojica Neeson - Moore - Seyfried, tá francúzska trojica bola ešte lepšia. Milovníkom vzťahovo založeným thrillerom absolútne odporúčam. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Žena mého muže = taková manželská náprava (třeštíkovsky řečeno: etuda po 20 letech). Spíše však načrtnutá s poměrně předvídatelným vývojem i vyústěním (nevylučuji ovšem u některého z diváků možnost překvapení). Sexuální napětí přichází spíše jen ojediněle, nicméně milostné mystérium kolem tří postav tu a tam i zafunguje. Těžko říct, nakolik je to francouzskou elegancí hlavních dvou představitelek (leč Béart očividně "plasticky" poznamenaná) a jejich záhadným výrazem a nakolik dialogy, které jsou formovány pouhými náznaky a polovičními sděleními. V zásadě je to ale jen lehce nadprůměrný film (i přes milou rychloseznamku s Joy Division) a já byl obyčejným "nepřesvědčeným" voyerem, jemuž scházelo silnější pouto a sympatie k hlavním aktérům (pozn. feministicky založení jedinci se z konečného ortelu možná i rozpláčou). │60% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Poměrně nevyrovnaný film, kde si divák (mužský) poměrně těžko hledá vztah ke Catherine v podání nepříliš výrazné Ardantové. Já být Gérardem, o kterém se ve filmu spíše jen mluvilo, než že by byl rovnocenným účastníkem, tak bych si své pracovní cesty rovněž zpříjemnil ve společnosti jiné ženy. Při pomyšlení, co mě doma čeká za "užvaněnou, frigidní leklou rybu" dvojnásob. Film naštěstí vždy včas povyskočí o level výše, když se na obrazovce zjeví Béartová. Prostitutka ještě nikdy nebyla lépe zahraná. A film ve kterém sám nevím, jestli mě více přitahoval Emmanuellin vzhled nebo hlas. Ač francouzsky nerozumím ani slovo, poslouchat její vyprávění ze setkání s Bernardem byl ohromný zážitek. Pointa mě příjemně překvapila, snad i proto, že jsem s žádnou nepočítal. Jak to v artově vedených francouzských psychologických dramatech bývá. A ač cigaretka k Béartové neodmyslitelně patří, zde s ní byla obzvlášť magická a šarmantní. ()

Hogun 

všechny recenze uživatele

Možno zaujímavú myšlienku zabíja nudný scenár, kde po 15 minútach divák vie ako to dopadne (teda aspoň v mojom prípade). Sledovať Catherine s nemennou maskou voskovej figuríny namiesto tváre, či prostitútku Marlene so psím pohľadom a ich vzájomný vzťah plný konverzačného sexu, mi nepripadalo ničím zaujímavé či podnetné. 7/10 ()

5150 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, který si jistě každý vyloží posvém, nicméně žít ve světě Anne Fontaine jakožto muž, bych rozhodně nechtěl! hudba Michael Nyman ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek, který staví především na výrazných hereckých výkonech. Fanny Ardant je bezchybná. Myslím, že film přímo vyzařuje to typicky francouzské erotické napětí, aniž by něco víc bylo ukázáno. Jediným problémem pro mě zůstává příběh, který podle mě nedokáže utáhnout celých 100 minut. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Anne Fontaine, Jacques Fieschi a François-Olivier Rousseau. Velice povedené, pěkné herecké obsazení, dobrý scénář a zajímavé ruzuzlení. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Muž čte noviny v kavárně. Mladá žena požádá o oheň. Dlouhý pohled pod těžkými řasami. Náhodné setkání je zinscenováno - ten člověk nemá tušení, že jeho vlastní žena na něj nasadila tuto neznámou. Neobvyklá výchozí konstelace od pro mě neznámé filmařky Anne Fontaine._____Je zajímavé sledovat jak je ve francouzském filmu jako téma zpracována erotika, atˇ už v explicitní přímosti nebo jen jako živná půda pro dialog - tedy ve verbální rovině jako v tomto případě. Od ženského autora bych očekával, že téma nevěry které doprovází historii lidstva od dob neolitické revoluce, zpracuje konvenčním ženským pohledem. A ono ne! I když to není podáno vyloženě originálně, tak nonkonformní je to určitě. Vlastně to ani není primárně film o manželství nebo sexu, jak by se na povrchu mohlo zdát, ale o pravdě a lži, o tom zda absolutní pravda v životě a lásce je možná nebo je-li dokonce výhodnější. _____Herecké obsazení ústřední trojice je pojistkou, že se nebudete nudit, jejich performance krásně reflektují film a jsou obdivuhodně sofistikované. Béart byla pro ztvárnění charakteru bezzbožnosti a přizpůsobivostí Nathalie ideální volbou. V tomto spiknutí žen je sice jen nástrojem ve snaze rekonstruovat intimitu jednoho manželství, ale úplná femme fatale. 👍 Produkce: France 2 Cinéma ()

Verka13 

všechny recenze uživatele

Tak když porovnám tento film s Chloe (2009) tak tento snímek byl pro mě zklamáním. Čekala jsem od něj něco více, když je mnohem lépe hodnocený, ale bohužel, nuda, nuda, nuda a ani charismatické herečky. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Český název filmu a jméno Gérarda Depardieua může bez znalosti dalšího vyvolat dojem, že se jedná o další francouzskou třeskutou komedii. Chyba lávky. Je to psychologické drama s erotickým podtextem, drama jako řemen a strašně mě překvapilo. Marně mě napadá, co bych tomuto filmu vytknul, asi proto, že jsem od něj očekával průměr a dočkal jsem se nesmírně zajímavé podívané. Přestože sex a erotika je hlavním tématem, režisérka Anne Fontaine neukázala vůbec nic z toho otevřeně, jak je dnes zažitým pravidlem scénáristů a režisérů. Všechno se odehrává pouze v rovině vyprávění, na bázi výborně napsaných dialogů. Scénář má švih, nenudí a v závěru si na diváka tvůrci připravili vynikající pointu. Decentní Depardieu, výborné obě herečky, atypický milostný trojúhelník, i když vlastně... ale nic už, běžte se na to podívat! ;) ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Pouhá náhoda a nuda pětadvacet let trvajícího manželství je pryč. Jaký vlastně je můj manžel, o čem přemýšlí a co ho vzrušuje? O tom všem přemýšlí Fanny Ardant a rozhodne se to zjistit. Najme prostitutku a zpočátku se sebezapřením, později se zvědavostí naslouchá jejímu vyprávění. Z úst cizí ženy slyší výrazy, které její muž vyslovil, sexuální praktiky, které s ním nezažila a šokuje ji, jak málo ho zná. Namlouvá si, že jí na něm už nezáleží a přesto si klade jedinou otázku: "Miluje mne?" Nathaliino vyprávění ji však stále více přesvědčuje o tom, že láska jejího muže je pryč. Poutavé drama s hvězdným obsazením, které udrží divákovu pozornost až do samého konce. ()

Související novinky

Coco Chanel všude kam se jenom podíváš

Coco Chanel všude kam se jenom podíváš

05.06.2007

Dalo by se nadneseně říci, že kdo ještě nemá v dnešní době nějaký ten životopisný film, tak jako by neexistoval. Biografické snímky se natáčí jako na běžícím pásu a atraktivních životních příběhů je… (více)

Reklama

Reklama