Reklama

Reklama

Ve stínu slunce

  • Itálie The Shadow Dancer (více)

Obsahy(1)

Jeremy (Josua Jackson) pracuje v knižním nakladatelství a zároveň touží prorazit jako spisovatel. Jednoho dne ho jeho zaměstnavatel pošle do Toskánska, aby tam donutil stárnoucího a nevrlého spisovatele Weldona Parrishe (Harvey Keitel) napsat novou knihu. Jeremy je zcela okouzlen Weldonovou dcerou Isabellou (Claire Forlani). Teprve později se po mnoha nesnázích sbližuje i se samotným Weldonem. Krásné prostředí, láska a nové přátelství se pak oběma autorům stávají inspirací pro další tvorbu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

castor 

všechny recenze uživatele

Tahle romantická a rádoby duchaplná báchorka na mě měla až příliš mnoho rozpačitých momentů.. nicméně i průměr všech průměrů může někoho potěšit!! ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

příbehově jednoduché a předvídatelné (což není vždy výtka), má to příjemnou atmosféru, pěknou kameru, fajn obsazení - což opravdu není málo. Jenže zhruba od 1/2 ztrácí snímek tempo a nabízí nepřirozené situace,.... a ten závěr?!?!? To byla snad parodie.....no nic, škoda, za tu krásnou krajinu a atmosféru 3 hvězdy minus, tedy 50%. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Mám rada romantické filmy, ale nie toto! Násilná "duchaplnosť" a reči frustrovaného spisovateľa o strachu a spláchnutí v záchode...nekonečne ma tie ich dialógy nudili. Áno, strach nás zväzuje a veľmi tlmí slobodu ducha - pointa je jasná, ale šaty, ktorými to tvorcovia filmu zaodeli nie sú celkom podľa môjho vkusu. Oceňujem však krásne zábery z talianskeho vidieka a námet, sám o sebe. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

To bylo tak milé, i když jde o klišé téma, o tom není sporu, tak mě to tak překvapilo svou vřelostí, která se mi nevkradla do domu a nezačala mě o ničem přesvědčovat, ale spíš se tak potichoučku vplížila a mě to přišlo přirozené. Navíc se mi líbily záběry přírody a západu slunce, i když si s tím filmaři dali celkem práci, tam dostat všechny ta krásné barvy. 3 hvězdy nakonec za to, že to sice bylo milé, ale hned na to zapomenu, moc pocitů to ve mě nezanechalo.. (ale konečná píseň mě přímo štvala :D). ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Smutné a dramatické zároveň podle mě bylo, jak jsem si celých těch 96 minut představovala, že najednou přes obrazovku mého počítače vyjede z nějakého toho pole kombajn nebo třeba vyletí kůň a podupe mi hlavu, abych nebyla schopna přemýšlet nad takovou předvídatelnou cípovinou. Kladla jsem si neustále otázku a proč tedy existují takové zbytečné filmy jako je tento?? Mám ráda romantické filmy, ale přesně tento ukázkový příklad předvídatelnosti děje (u mě to bylo tak, že jsem naprosto přesně asi pět scén předem dokázala předpovědět co přesně se do detailů stane) se v mé topce nikdy neobjeví. Totiž stále hledám film ničím nedotknutelný ničím nenapadnutelný a vším originální - ano jsou takové výjimky, ale Shadow Dancer to není ani omylem. Co se týče hereckého obsazení tak Joshua Jackson není špatný herec, ale mé nadšení z jeho účasti ve filmu One Week vyprchalo jako pára nad hrncem a nyní si při přečtení jeho jména pravděpodobně pomyslím - do čeho to chlapče zase lezeš?!... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mě nevadilo, že je tu nasázeno jedno klišé za druhým. Ani mi nevadilo, že je hned na začátku jasné jak to celé dopadne. Vlastně jsem nenašla nic, co by mi jako obyčejnému konzumentovi vadilo. Je to pohodový film s příjemným hereckým obsazením. Harvey Keitel byl nezapomenutelný. Úplně do té prosluněné Itálie zapadl. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taka priemerna romanticka bachorka, ktoru som pozeral len kvoli Claire Forlani /Meet Joe Black/. Brad Myrman ako rejze mi akosi nic nehovori : 50 % ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Celkem pohodová záležitost, která za hodně vděčí (jak jinak) Toskánsku. Ale bohužel, pěkné prostředí dobrý film nedělá. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pro někoho nesmírný kýč, pro mě nádherný romantický film s překrásnými záběry slunné Itálie, chytrým příběhem a uvěřitelnou romantikou. Pro všechny romanticky založené diváky povinný film. Opravdu. Nemá chybu. Harvey Keitel si zahrál bývalého spisovatele v důchodě v elegancí sobě vlastní a naučil Joshua Jacksona žít život. Oba dva si zároveň pomohli v překonání životního problému - strachu (z opětovného psaní a případného neúspěchu či změny životního stylu, prostředí a lásky). Claire Forlani tu je sice do počtu, ale když se usměje, i nejokoralejší tvrďákovo srdce změkne. Nesmírně citlivý a příjemný film pro páry jako stvořený. Navíc není slzopudný, nikdo se ničeho nemusí obávat, nikdo v něm neumře, nezabije se ani nikdo nikomu neublíží. Prostě film, který vás navnadí na příjemný romantický večer. Hudba: Mark Thomas ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladý (a nadějný) spisovatel Jeremy Taylor (Joshua Jackson) je vyslán nakladatelem z deštivého Londýna do slunné Itálie, aby zde nalezl slavného autora Weldona Parishe (Harvey Keitel), a pokud možno, tak jej donutil začít znovu psát. Jeremy Parishe opravdu nalezne, ale ten k nějakému psaní nejenže nemá, ale nejraději by Jeremyho (stejně jako ostatní otravy) vystřelil minimálně na druhý konec galaxie. Ale svým přístupem jak k němu, tak i k Parishově dceři Isabelle (Claire Forlani) si Jeremy nakonec získává srdce obou, a na druhou stranu se od Parishe učí užívat každého božího dne ... Přiznám se, podle popisu mne film moc neoslovil, a jediný důvod proč jsem si jej pustil, byla Claire Forlani. Ale hned s prvním záběrem prosluněné Itálie (dobře, kameraman tomu sluníčku taky trošku pomohl) jsem si začal film užívat - a i když Jeremyho cesta přesně nalajnovaná (opravdu někdo čekal, že by tento romantický film mohl dopadnout jakkoliv jinak?), tak vůbec nezklamal - snad jedinou výtku bych měl právě k Claire Forlani, jednak nedostala tolik prostoru, kolik by si zasloužila (a kolik bych chtěl), a tu trošku vyplnila jediným (přihlouplým) výrazem (pravda, k tomuto výrazu ještě trochu napomohl nepříliš vhodný český dabing)... ()

Jolinar 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem půl hodiny...uffff, hrůza scénář. Film jak na nedělní odpoledne s Primou. Prostě ztráta času. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

To byla limoška! Ale chutnala dobře, možná jen až moc sladce. Nemusím ovšem u filmů pořád jen řešit a trpět.... Příjemná oddychovka. Hned bych tam jel spočinout... ()

cab 

všechny recenze uživatele

Na IMDb ma tento snimek neuveritelnych 6.6 z 10, coz me namlsalo k pekne romantice z Italie. Ale ne vzdy je dobre verit filmovym serverum, jako prave v tomto pripade. Jeden z nejhure natocenych a zahranych a navic predvidatelnych filmu, co jsem mel moznost videt, zachrani alespon na mizernou jednu hvezdicku obcasne probuzeni hereckych schopnosti hlavnich akteru. Ta kamera, ty barvy a nehorazna nuda vam nedovoli se dodivat az do samotneho konce......des bes. 15% ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Průměrná dáma zamáčkne slzu, průměrný cynický gymnazista zakroutí hlavou a po pár minutách přepne. Hodně tvrdě mačkaná romantika z místy až kýčovité italské krajiny, ve které se pohybují jenom v jádru správní a laskaví lidé, protože italský venkovan přeci nemůže být jiný. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Film o hľadaní vlastnej identity a možno aj zmyslu života. Ak existuje niečo ako zážitok čo otvára oči, tento film je toho dôkazom. Carpe diem! ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Pohodovka, ktorá sa odohráva na vidieku v Taliansku, o vzťahu medzi dvoma mužmi, chvíľu sa nenávidia, chvíľu obdivujú, jeden druhého núti zamyslieť sa nad životnými cieľmi, obaja sú spisovatelia. Jeremy sa zamiluje do Weldonovej dcéry a Weldon - zatrpknutý starý spisovateľ v sebe znova oživí túžbu po písaní, po rokoch od smrti jeho manželky. Príjemné, tu a tam zábavné. Vždy ma očarí atmosféra Talianskeho vidieka. ()

Reklama

Reklama