Reklama

Reklama

Ve stínu slunce

  • Itálie The Shadow Dancer (více)

Obsahy(1)

Jeremy (Josua Jackson) pracuje v knižním nakladatelství a zároveň touží prorazit jako spisovatel. Jednoho dne ho jeho zaměstnavatel pošle do Toskánska, aby tam donutil stárnoucího a nevrlého spisovatele Weldona Parrishe (Harvey Keitel) napsat novou knihu. Jeremy je zcela okouzlen Weldonovou dcerou Isabellou (Claire Forlani). Teprve později se po mnoha nesnázích sbližuje i se samotným Weldonem. Krásné prostředí, láska a nové přátelství se pak oběma autorům stávají inspirací pro další tvorbu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Hedka 

všechny recenze uživatele

Mám rada romantické filmy, ale nie toto! Násilná "duchaplnosť" a reči frustrovaného spisovateľa o strachu a spláchnutí v záchode...nekonečne ma tie ich dialógy nudili. Áno, strach nás zväzuje a veľmi tlmí slobodu ducha - pointa je jasná, ale šaty, ktorými to tvorcovia filmu zaodeli nie sú celkom podľa môjho vkusu. Oceňujem však krásne zábery z talianskeho vidieka a námet, sám o sebe. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Smutné a dramatické zároveň podle mě bylo, jak jsem si celých těch 96 minut představovala, že najednou přes obrazovku mého počítače vyjede z nějakého toho pole kombajn nebo třeba vyletí kůň a podupe mi hlavu, abych nebyla schopna přemýšlet nad takovou předvídatelnou cípovinou. Kladla jsem si neustále otázku a proč tedy existují takové zbytečné filmy jako je tento?? Mám ráda romantické filmy, ale přesně tento ukázkový příklad předvídatelnosti děje (u mě to bylo tak, že jsem naprosto přesně asi pět scén předem dokázala předpovědět co přesně se do detailů stane) se v mé topce nikdy neobjeví. Totiž stále hledám film ničím nedotknutelný ničím nenapadnutelný a vším originální - ano jsou takové výjimky, ale Shadow Dancer to není ani omylem. Co se týče hereckého obsazení tak Joshua Jackson není špatný herec, ale mé nadšení z jeho účasti ve filmu One Week vyprchalo jako pára nad hrncem a nyní si při přečtení jeho jména pravděpodobně pomyslím - do čeho to chlapče zase lezeš?!... ()

Reklama

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Na túto "serióznu" a premúdrelú romantiku sa dá ako tak pozerať, iba vďaka malebnému prostrediu a tajomným očiam Claire. Celé je to akosi... slabé a keby to nestačilo, ešte aj ta hudba ma miestami rozčuľovala. Slabší priemer ktorý, však miestami poteší. Neskutočne otrasnému slovenskému dabingu (ktorý až kazí film) sa treba vyhnúť, minimálne cez to čarokrásne Toskánsko. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladý (a nadějný) spisovatel Jeremy Taylor (Joshua Jackson) je vyslán nakladatelem z deštivého Londýna do slunné Itálie, aby zde nalezl slavného autora Weldona Parishe (Harvey Keitel), a pokud možno, tak jej donutil začít znovu psát. Jeremy Parishe opravdu nalezne, ale ten k nějakému psaní nejenže nemá, ale nejraději by Jeremyho (stejně jako ostatní otravy) vystřelil minimálně na druhý konec galaxie. Ale svým přístupem jak k němu, tak i k Parishově dceři Isabelle (Claire Forlani) si Jeremy nakonec získává srdce obou, a na druhou stranu se od Parishe učí užívat každého božího dne ... Přiznám se, podle popisu mne film moc neoslovil, a jediný důvod proč jsem si jej pustil, byla Claire Forlani. Ale hned s prvním záběrem prosluněné Itálie (dobře, kameraman tomu sluníčku taky trošku pomohl) jsem si začal film užívat - a i když Jeremyho cesta přesně nalajnovaná (opravdu někdo čekal, že by tento romantický film mohl dopadnout jakkoliv jinak?), tak vůbec nezklamal - snad jedinou výtku bych měl právě k Claire Forlani, jednak nedostala tolik prostoru, kolik by si zasloužila (a kolik bych chtěl), a tu trošku vyplnila jediným (přihlouplým) výrazem (pravda, k tomuto výrazu ještě trochu napomohl nepříliš vhodný český dabing)... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mě nevadilo, že je tu nasázeno jedno klišé za druhým. Ani mi nevadilo, že je hned na začátku jasné jak to celé dopadne. Vlastně jsem nenašla nic, co by mi jako obyčejnému konzumentovi vadilo. Je to pohodový film s příjemným hereckým obsazením. Harvey Keitel byl nezapomenutelný. Úplně do té prosluněné Itálie zapadl. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Spisovatel Weldon Parrish (Harvey Keitel) a jeho venkovští přátelé jezdili červeným autem české značky Škoda, konkrétně typem Škoda Felicia Pick-up. (LaSi)
  • Film sa natáčal predovšetkým v talianskom regióne Toskánsko, a to v okolí mesta Siena. Ďalšími miestami, kde filmári zavítali, boli aj mestečká Abbadia San Salvatore, Rocca d'Orcia, Chiusi či Val d'Orcia. Časť natáčania však prebiehala aj v ďalšom talianskom regióne - Lazio a v metropole Británie - Londýne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama