Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Naples, 15. století. Všemi mastmi mazaný lišák a podvodník Volpone si během svého bohatého života přišel na pěkných pár grošíků. Problém je, že nyní ve stáří neví, jak s nabytými penězi naložit. A pak ho napadne ďábelská myšlenka. Proč si neotestovat charakter svého okolí?! Za pomoci věrného služebníka Moscy celému městu napovídá, že trpí smrtelnou chorobou, a hledá proto někoho, kdo by se postaral o jeho dlouho schraňovaný majetek. A že zájemců není málo. Vychytralý Volpone ale nic nedá zadarmo. Nejlepší dědic se pozná především podle hodnotných darů, kterých nemá stařík nikdy dost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

vla_kor 

všechny recenze uživatele

Klasická renesanční komedie natočená v renesančních kulisách a kostýmech. A navíc s klasickým francouzským obsazením. Děj se odehrává v italské Neapoli, ale film se točil v Portugalsku a ve Francii. Pár ctihodných občanů se nechá napálit lišákem Volponem a jeho vychytralým sluhou. Dobrá zábava pro zimní podvečer. ()

xander 

všechny recenze uživatele

Keby tu nehral Gérard Depardieu bolo by to asi dosť nudné, ale hrá tu a preto je táto nenáročná komédia ktorá je menšia ako sa zdá, dosť komická a je skôr nenáročná ako historická. čiže je t o pohodové a celkom príjemné. ()

Reklama

Reklama