Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Riddick (Vin Diesel) je na útěku před žoldáky. Na jeho hlavu je vypsána vysoká odměna a on se proti své vůli ocitá uprostřed nelítostného souboje. Jedině Riddick totiž dokáže zastavit Necromongerovy bojovníky a zachránit lidstvo. Bude se mu však chtít zachraňovat kromě svého života ještě něco jiného? Riddick: Kronika temna vás díky neuvěřitelným speciálním efektům, akcím nabitým dějem a hvězdným obsazením vezme na parádní jízdu fantastickým světem, na kterou hned tak nezapomenete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (581)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z Černočerné tmy, která vznik Kroniky temna podnítila, jsem dosud viděl jen úvodních 13 minut, poté jsem byl nucen z jistých neodkladných důvodů uchýlit se dlouhodobě do malé místnosti, kam každý chodí sám - nicméně ten začátek mě utvrdil v přesvědčení, že jde o typické béčko s hluboce podhodnoceným rozpočtem. Díky komerčnímu ohlasu se produkční studio rozhodlo přisypat dolárky a kalkulovalo s natočením několika pokračování. Přijetí Kroniky temna fanoušky bylo ale velice chladné a ze snímku se stal bolestný propadák, který pravděpodobně znamenal konečnou pro eventuální další díly. Což o to, rozpočet je na filmu znát, trikové záběry jsou srovnatelné s úspěšnými sci fi snímky posledních let, barvy jsou kompozičně sladěné a Vin Diesel cedí svoje drsné hlášky, jenže...Je to natočené bez osobního zaujetí, scénář je nevyrovnaný, postavy většinou ploché a jejich potenciál k uzoufání nevyužitý. Navíc, už čistě osobně, nemám tyhle fantazy s pompézní mytologií, co se na pohled maskují jako sci fi, jednoduše v lásce. Celkový dojem 50 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Kdo je naše hvězda..? Ri-ddick, Ri-ddick! Je z odvážného těsta. Ri-ddick, Ri-ddick! Kdo se nikdy nevzdá..? Ri-ddick, Ri-ddick, Riddick, Riddick, Ri-ddick!!!“ Jacísi Nekrofilové, Mentálové a nesmírný vesmír ve vypocené sáze, kde chyběl jen Zakňaktel a mohlo to být jako libovolná epizoda Hvězdné brány okořeněná přítomností galaktického Majora Drsňák v podobě nehořlavého, neprůstřelného a neprobodnutelného Vincenta Nafty v plaveckých brýlích. Twohy alespoň zjistil, že atmosféru a nadhled prvního dílu si za peníze nekoupí.. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný sci-fi film s Vinom Dieselom v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o špičkovom zabijakovi, Riddickovi, najhľadanejšom zločincovi v známom vesmíre, ktorý prichádza pozrieť svojho dávneho priateľa, ale na mieste zisťuje, že ich planétu sa práve chystá dobiť najmocnejšia armáda, ktorá chce všetky ľudské svety pretvoriť k svojmu obrazu. A keďže sa odmietne podriadiť a navyše vládca armády zistí, že Riddick patrí do obávanej rasy, chce ho za každú cenu zastaviť a tak musí Riddick čeliť najobávanejšiemu nepriateľovi vesmíru. So spracovaním som nadmieru spokojný, dej je už od úvodu veľmi zaujímavý, pôsobí dosť rozmanito, často sa mení prostredie a typ scén a vyvrcholí to v strednej časti filmu na väzenskej planéte, ktorá je rozhodne vrcholom filmu. Sadlo mi aj celkové béčkové pojatie, ktoré sa k tejto tématike výborne hodí. Len škoda, že finále sa až tak moc nevydarilo, síce tiež nie je zlé, ale predtým sa odohrali omnoho zaujímavejšie situácie. A poteší, že ak sa práve neodohráva niečo dejovo dôležité, tak má táto skvelá hlavná postava priestor na prezentáciu svojich schopností a vlastností a práve mnohé tieto scény sú z celého filmu najlepšie. Akcie je tu plno a je aj celkom slušná. Oceňujem jej veľkú rozmanitosť, ale nanešťastie jej kvalita je už celkom rozporuplná. Mnohé situácie sú perfektné, napríklad začiatok invázie, útek pred slnečnou žiarou alebo likvidácie jedného protivníka na všetky možné spôsoby. Ale prestrelky bez krvi, kde zasiahnutí letia vzduchom všetkými smermi ma vôbec nezaujali a sklamaním je aj potenciálne najzaujímavejšia akcia filmu, zneškodnenie množstva nepriateľov pomocou nožov. Ale aj tak mám z nej rozhodne dobré pocity. Herecké obsadenie je výborné, Vin Diesel síce nepatrí medzi mojich obľúbencov, ale v tejto úlohe je perfektný, má výborné hlášky a množstvo skvelých reprezentatívnych situácií, súboj s najlepším vojakom, likvidácia hrnčekom a iné, chválim výber záporákov, či už žoldnierov, alebo aj mimozemskú rasu a bavili ma aj všetky výraznejšie vedľajšie postavy. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, zaostáva jedine niekoľko efektov, ale to k béčkovému štýlu filmu aj tak sedí. Keby bol celý film ako časť na väzenskej planéte, neváham s plným hodnotením, ale aj tak je to výborná zábava, ktorú si rád občas pozriem. 81% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Keď tak pozerám po ostatných komentároch, väčšina užívateľov buď ešte v škole nemala alebo si už nepamätá predmet logika. Takže ak absentujem od základných postulátov fyziky (tepelná výmena), logiky (že jedným falošným cieľom zmagoríte najvyspelejšiu armádu vo vesmíre, že prebehnete 29,4 km skôr než iní vylezú výťahom) a od faktu, že na Crematoriu vzhľadom k extrémnym rozdielom teplôt prakticky nemohla existovať atmosféra, ktorá by umožňovala druhu homo sapiens sapiens dýchať kyslík, ostáva mi temná atmosféra, výborne zvládnutá výtvarná stránka a krásna, ale mierne prehrávajúca Thandie. Urban nie je herec, ale drevo (nechápem ako z neho vytrieskal Jackson Eomera) a Diesel je tak ultrahypermegacool až je to smiešne. Tož za dve. 3/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl přinesl s větším rozpočtem samozřejmě také změnu stylu. Děj je hodně pompézní a vlastně se podařilo vytvořit jakýsi druh vesmíru, který si žije svým vlastním životem.. Kdo nemá rád Vina Diesela radím nekoukat. Kdo občas rád koukne na macho gesta a testosteron by mohl snídat, obědvat i večeřet určitě nesmí u tohoto dobrodružství chybět. Moc se těším na slibovaný třetí díl..... ()

Galerie (134)

Zajímavosti (22)

  • Do kin byl film (z obavy před nepovoleným kopírováním) dodáván pod názvem D Shoes. (imro)
  • Ve scéně, kdy chtějí Riddick (Vin Diesel) a Kyra (Alexa Davalos) utéct z planety, si Kyra udělá cop, ale v následné scéně má vlasy zase rozpuštěné. (Guilemot)
  • Snímek doprovází animovaný film Riddick: Temná hrozba (2004), který pojednává o událostech mezi původním filmem Černočerná tma (2000) a Kronikou temna. Film režíroval Peter Chung, jenž se podílel také na sérii krátkých filmů Animatrix (2003), které podobným způsobem doplňovaly děj filmové série Matrix (od r. 1999). (imro)

Související novinky

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (více)

Riddick opět krvavý

Riddick opět krvavý

06.09.2011

Dnes už vlastně kultovní vesmírný hrdlořez se vrací do kategorie „mládeži nepřístupno“. Potvrdil to Vin Diesel na svém facebookovém profilu. Je to potěšující hlavně s ohledem na fakt, že film nazvaný… (více)

Třetí Riddick je konečně na cestě

Třetí Riddick je konečně na cestě

18.02.2010

Už to dobře známe. Řeči o návratu k postavě, která oba proslavila, tasí Diesel a Twohy pokaždé, když chtějí upozornit na nějaký svůj nový film. Protože ale v blízké době žádný jejich snímek premiéru… (více)

Riddick žije... možná

Riddick žije... možná

11.03.2009

Taky vás to už unavuje? Pokaždé, když chtějí David Twohy anebo Vin Diesel na sebe upozornit, začnou roztrubovat obehrané „máme tu postavu rádi a přestože Černočerná tma a Kronika temna na sebe jen… (více)

Reklama

Reklama