Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Riddick (Vin Diesel) je na útěku před žoldáky. Na jeho hlavu je vypsána vysoká odměna a on se proti své vůli ocitá uprostřed nelítostného souboje. Jedině Riddick totiž dokáže zastavit Necromongerovy bojovníky a zachránit lidstvo. Bude se mu však chtít zachraňovat kromě svého života ještě něco jiného? Riddick: Kronika temna vás díky neuvěřitelným speciálním efektům, akcím nabitým dějem a hvězdným obsazením vezme na parádní jízdu fantastickým světem, na kterou hned tak nezapomenete. (Magic Box)

(více)

Recenze (582)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tak pan Twohy dostal na pokračování "Pitch black" pětkrát víc, než stála jednička.... No - abych řekl pravdu, tak to na filmu vidět je. Dobře natočeno, dobře obsazeno, dobrý triky .... ale je to studený jak psí čumák. Kam se sakra poděla ta atmosféra, která krášlila první film ?! ... A to ještě celkový výsledek dost zachraňuje Vin Diesel (přesto, že ho zrovna moc nemusím)... Peníze holt nejsou všechno (ale to už se jenom opakuju :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vysokorozpočtovú produkciu zvláda David Twohy na výbornú - po vizuálnej stránke je film úchvatný, kamera krásne rozpohybovaná a kompozícia do detailu vypiplaná. Tie peniaze sú na filme vidieť. Horšie je to s postavami a príbehom, ktorý svojou prostoduchosťou a klišovitosťou núti zrovnávať skôr s filmami ako Soldier, než Pitch Black. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vin Dieselův biceps ani triceps ani jinej "ceps" nebude pro mě ten správnej hák a neustále podhledy a nadhledy opěvující jeho figuru otravovaly fest. A když už nemůže zvítězit dobro nad zlem, ať klidně nezvítězí, ale boj zla a jiného zla? Jsem stará škola a tak dávám jednu hvězdičku za výtvarnou složku, ale to je tak všechno, co jsem ochotna tomuto pseudoposlání obětovat. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Dost velké zklamání a tři hvězdičky přímo bez uší. Místy laciné jak inscenace České televize, o chvíli později hned samoúčelně oslnivé díky smršti triků. Akce podprůměrná a zmatená, mytologie nabubřelá a kulisy občas interesantní, jindy zcela neestetické. 50% hlavně a jen za Vina Diesela, který je cool a umí hrát. Nebýt sraček v kinech všude kolem a několika dobrých scén, šel bych ale níž. Zaokrouhluju i kvůli lepé Thandie. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Místo lehkosti Černočerné tmy nastoupila těžkopádná pompézní podívaná bez špetky nadhledu. Inspirace Star Wars či Dunou by nevadila, kdyby se aspoň trochu více zapracovalo na scenáři. Některé ty repliky, co herci vypouštěli z úst, až tahaly za uši. Proti mytologii nic nemám, ale ta Twohyho je celkem nezáživná, kdyby jí vyházel (subverzum a podobný kidy) a nechal jenom hláškujícího Riddicka a jeho eskapády na Crematorii a jinde v galaxii, udělal by lépe. Škoda, přeškoda, že to Twohy neudržel v té rovině, v jaké byl Pitch Black. V jednoduchosti je totiž síla. Jsem na pochybách, jestli dojde i na třetí díl, celosvětové tržby byly velmi špatné a film se nezaplatil ani z poloviny. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Autorský tandem Twohy-Diesel chtěl při budování trademarku Richard B. Riddick po veleúspěšné komorní Černočerné Tmě "zkusit něco jiného". A tak nabrali hromady peněz od producentů (a rád bych věřil tomu, že výsledek je z velké části zaviněn tlakem osob stojících za kapitálem) a rozmáchli se k velkolepému a velmi zajímavě obsazenému příběhu o záchraně osudu celého vesmíru... což se jim tak nějak zvrhlo ve fantasy (ano, fantasy - ve sci-fi kulisách) o boji dieselového antihrdiny proti bandě fanatických posluhovačů kultu smrti. Což by samo o sobě ještě nemuselo být špatné, protože bitky především na nože jsou v podání Riddicka vždy povedené, ale to by se od toho nesmělo pořád podivně odbočovat do nadpřirozena, příběh by nesměl být tak zvláštně překombinovaný, a hlavně by celý film musel proboha trochu fungovat. Nějakým kouzlem se tvůrcům daří nechat diváka zcela chladným, ať se na plátně odehrává cokoliv - a že toho není málo (třeba běh na třicet kiláků v lávovém poli, LOL) a vypadá to víc než slušně (včetně Thandie Newton, která tehdy ještě nebyla chrastící klon Victorie Beckhamové, ale plnohodnotná ženská). Daleko raději komukoliv doporučím, aby si zahrál výtečnou (a nedoceněnou) hru Chronicles Of Riddick: Escape From Butcher Bay, shodou okolností z téhož roku (ačkoliv remasterovaná verze v jednom balení s Assault On Dark Athena, třeba z GOGu, je lepší než první vydání;)). Ta zvládla mix žánrů téměř dokonale - filmové Chronicles Of Riddick naopak jako kdyby netušily, co si se sebou počít. 50% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Druhý díl série, která by ve svém vlastním zájmu neměla pokračovat. 60% Zajímavé komentáře: kleopatra, anais, Karmin ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sice velkolepější pokračování Černočerné tmy, ale jedničku to přečilo "jen" ve vizuálnosti Hold někdy méně znamená více. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Oproti Černočerné tmě tento film doslova přetéká efekty, ale jinak je o něco slabší. Vin Diesel však má charisma na to, aby z postavy Riddicka udělal legendu a povýšil tak tuto sérii na kultovní záležitost např. ve stylu Star Trek. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $105miliónovTržby USA $57,761,012Tržby Celosvetovo $115,772,733║ Snaha o veľkolepú sci-fi fantasy až tak nevyšla, film zachraňuje len postava Riddicka v podaní Vin Diesela, ale oproti Čiernočiernej tme to je riadny krok späť, niekedy väčší rozpočet nestačí k tomu aby film vyznel lepšie než predchodca. /60%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu, že spousta peněz zastřela mysl jak Twohymu, tak scénáristům (těm především). Riddick: Kronika temna je film natlakovaný touhou vytvořit starwarsovskou mytologii, ale v důsledku zbyde jen laciná pompa efektů a zatraceně řídký a obnošený nápad s ničiteli světů, navíc vedenými velmi uboze sehraným "Lordem Vůdcem" (český překlad zabíjí i vystihuje). David N. Twohy nedokázal udržet režijní invenci Černočerné tmy a doslova se utápí ve vizuálním obžerství. Film je místy až epilepticky nepřehledný a zmatený. Určité dialogy jsou daleko za hranicí béčkové debility, k níž se první Riddick ani zdaleka nepřiblížil. Atmosféra je řekněme chladně akademická, napětí nepříliš silné. Přesto je tohle scífko koukatelné. Jede na kvalitní Diesel. Nový americký hrdina už sice neudržel tu skvělou morální rozeklanost (scénář mu nedal příležitost), ale přesto je drsný jak křemen a s humorem typicky břitkým. Nejlépe vše odsýpá na planetě Crematoria, kde si skoro člověk říká, proč nezůstalo jen u téhle nápadité variace na Černočernou tmu. Nicméně po zkousnutí všech blbin a neoriginalit hlavní "epické" linie je Riddick: Kronika temna slušnou záležitostí pro nenáročné sledování. Proti prvnímu Riddickovu dobrodružství se ale jedná o pouhý "skoro-úspěšný" pokus. Co mu ale neodpustím je, že Riddick už zřejmě navždy zůstane "mužem na trůnu". Želízka mu slušela víc... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V tomto případě je hodnocení filmu velmi težké a to nejen kvůli konci (Twohy si prý věřil na celou troligii a podle toho konec taky tak vypadá). Nelze říci, že jde o bombu. Jako protiklad k Hvězdným válkám by možná obstál propracovaností (je pravda, že Lucas toho má opravdu hodně, ale za kratký čas vymyslet to co Twohy to asi nedokázal). Architektura Necromongerů je opravdu zajímavá a celková rozmanitost planet na kterých se Riddick proběhne je velká. Naprosto celý film stojí na postavě cool hláškovacího stroje na mlácení lidí Riddicka(a jeho očích :o)). Jeho postava je opravdu všechno pro tento film. Naštěstí to Twohy věděl a proto hlášky tohoto drsnáka jsou opravdu cool. Co se týče hudby hodně zaostává za velkolepostí a krásou ost Hvězdných válek. Efektů v tomto filmu je opravdu hodně a některé nejsou zrovna nejpovedenější. Nejsem si jist hodnocenním, uvažuju o 2*. Jedině co my v tomto brání je Riddick a odvaha dát proti sobě zlo a .... zlo :o). Na film kde prakticky dobro není jsem čekal a dočkal se ...... Dyt víte, že co zabiju patří mě :o)) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Twohy .. Přebujelá sci-fi, prý(!) pokračování vcelku nadprůměrné Černočerné tmy. Zbytečné a bez atmosféry. Trikové efekty mi připomínaly už viděné animace z kdejaké (staré) PC hry. Scénář je slabý a předposlední věta to celé perfektně uzavřela: "jaká je šance, že se tohle stane ..." BTW, proč ho prostě někdo jednoduše nezastřelil..?? ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Výtečný Diesel, pár slušných nápadů a několik málo solidních scén. Oproti tomu očividná snaha o velkou ságu ve stylu Star Wars, což se tvůrcům těžce nepovedlo. Zvláště snahy o vytvoření mytologie universa působí místy vyloženě trapně; zbytečně se to tak samo shazuje do ranku guilty pleasure. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Všichni věděj, co (KDO?) že tenhle film má táhnout. A pak taky čekám efektní akci a dobrej zvuk. Trochu lavíruju nad hláškama typu ,,voddělal dva chlapy a já ho ani nezahlíd" nebo ,,zastavíš teď i tyhle příšery?", ale mrdat na to, páč akce je solidní. A na skutečnost - CO ZABIJEŠ JE TVOJE!, bych myslel neustále, protože..... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Chronicles of Riddick - Graeme Revell ,2. The Hunt for Riddick ,3. The Vaako Conspiracy ,4. The One Speed ,5. The Sweet Spot ,6. The Animal Side ,7. The Arrival at Helion ,8. The Save My Family ,9. The Kyra's Theme ,10. The Helion Attack, Pt. 2 ,11. The Imam's Death ,12. The Necromongers ,13. The Show You the Way ,14. The Hellhounds ,15. The Pops a Cork ,16. The Slam ,17. The Furyan Energy ,18. The Purifiers End ,19. The Aereon Fortells ,20. The Final Betrayals ,21. The Keep What You Kill ,22. The End Credit - Final Chronicle , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že nebýt toho černého tílka, vyrysovaných trapéz a namakaných rukou, tak si to ani nepustím, ale žádná žena neodolá, když má k tomu ještě tak krásný pohled, že? :D O čem že byl ten film? ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Svet je v prdeli." - "Raz to muselo prísť.“ Miestami super, ale väčšinou nuda a v niektorých okamihoch dokonca zúfalosť. Film tak vehementne skáče medzi 4* a 2*, až je to neuveriteľné. Kronika temna mala byť ambicióznym sequelom Čiernočiernej tmy. Veľmi, veľmi, veľmi ambicióznym. Dokonca do takej miery, že Čiernočierna tma voči nej mala byť ako Hobit voči Pánovi prsteňov. Mala byť prvým dielom novej trilógie. Diesel a Twohy sa vykašľali na hororovosť "nulky" a rozhodli sa urobiť z Riddicka space operu. Výrazne sa navýšili nielen ambície, ale i rozpočet a Dieselovi sa nejako, neviem ako, do vedľajšej úlohy podarilo nahovoriť Judy Dench (asi má slabosť pre uznávané herecké dôchodkyne, viď. Helen Mirren v Rýchlo a zbesilo 8). Bohužiaľ, rozpočet je napriek navýšeniu stále nepostačujúci. Vinou toho snímka miestami ponúka výpravu, ktorá je krásna, super a uhrančivá a hneď v nasledujúcej pasáži je to klasická televízna nízkorozpočtová inscenácia v umelohmotných kulisách, kedy som bol až prekvapený, ako zle vyzerajú. Nepoteší ani céčkarské zlo (matný Karl Urban, odkvitajúca Thandie Newton, trápny Colm Feore, smiešny Linus Roache). Na niektoré scény nezabudnete (čajový hrnček), ale chýba tomu kvalitný scenár. Najviac ma potešili scény s lovcami ľudí (vedených charizmatickým Nickom Chinlundom), tie sa aspoň na nič nehrali. Diváci radikálnu zmenu štýlu nerešpektovali (celosvetová tržba 115 miliónov pri rozpočte 105 je čistá katastrofa) a Dieselovi s Twohym trvalo skoro 10 (!) rokov, kým sa z neúspechu otrepali a kým sa im podarilo zohnať peniaze na "trojku". Tá sa atmosférou a štýlom blížila paradoxne k Čiernočiernej tme. ()

Související novinky

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (více)

Riddick opět krvavý

Riddick opět krvavý

06.09.2011

Dnes už vlastně kultovní vesmírný hrdlořez se vrací do kategorie „mládeži nepřístupno“. Potvrdil to Vin Diesel na svém facebookovém profilu. Je to potěšující hlavně s ohledem na fakt, že film nazvaný… (více)

Třetí Riddick je konečně na cestě

Třetí Riddick je konečně na cestě

18.02.2010

Už to dobře známe. Řeči o návratu k postavě, která oba proslavila, tasí Diesel a Twohy pokaždé, když chtějí upozornit na nějaký svůj nový film. Protože ale v blízké době žádný jejich snímek premiéru… (více)

Riddick žije... možná

Riddick žije... možná

11.03.2009

Taky vás to už unavuje? Pokaždé, když chtějí David Twohy anebo Vin Diesel na sebe upozornit, začnou roztrubovat obehrané „máme tu postavu rádi a přestože Černočerná tma a Kronika temna na sebe jen… (více)

Reklama

Reklama