Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Edward Carnby malé dítě, tak na něm doktor Lionel Hudgens prováděl, podobně jako na dalších 19 dětech z malého sirotčince, své pokusy, při kterých chtěl spojit člověka z pradávným netvorem, který měl na svědomí vyhubení tehdejší civilizace - Abkaniů. Carnbymu se však podařilo uprchnout, takže pokus nebyl dokončen. Pracoval ve vládní jednotce 713, která měla na starost výzkum paranormálních jevů. Jednotka však byla zrušena a Carnby dostal vyhazov. Nyní se však na světě začínají objevovat pradávné artefakty, které vyrobila abkanská civilizace, a které dokáží přitahovat pozornost nestvůr. Carnby tuší nebezpečí a začíná, za pomoci odbornice na artefakty Aline Cedrac, jednat. Proti nim se však staví jak nestvůry, které dokáže Hudgens částečně ovládat, tak i jednotka 713, která nyní pracuje pod vedením samolibého kapitána Richardse. Bitva o přežití naší civilizace začíná. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

Lavran odpad!

všechny recenze uživatele

Uwe Boll je buďto je zneuznaný génius, který stále čeká na svou příležitost nebo (což je pravděpodobnější) totální packal - a vice versa. Neschopnost smysluplně odvyprávět nejhorší příběh z nejhorších, neschopnost gradace, neschopnost při práci s osvětlením, hudbou, herci, nulová snaha maskovat okaté vykrádáním (eklektik je pro něj příliš vznešené označení), neschopnost sestavit akční scénu, dokonce neschopnost dostát příslibu v názvu - to je jen chabý výčet zažitých světobollných standardů, které tvoří jeho snadno rozpoznatelné režijní "auteurství". Kdybych řekl: "Tenhle film je špatný," budu tím Uwemu hodně lichotit, ačkoli (!) i zlí jazykové tvrdí, že od minula lze vystopovat nenápadnou evoluci (za současného tempa by se mohl do deseti let vyškrábat do kategorie shovívavého "téčka"). Protože by deskripce jednotlivých "must see" a "k pokukání" zabrala příliš mnoho prostoru, poznamenám, že epileptická scéna z muzea - s průměrnou frekvencí střihu 0,1 sekundy - zastiňuje i takové pochutiny, jako nechtěné parodování lidské sexuality v napodobenině postelové scény. Ke scénáři a hereckým výkonům se z etických důvodů odmítám veřejně vyjádřovat! :) ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem na legendárního Uweho házet špínu hned našeho prvního setkání. K filmu jsem přistoupil bez jakýchkoliv předsudků, ale už pár minut po začátku mi bylo jasné, že Uwe Boll není zručný režisér. Je pravda, že z tak pitomého scénáře by neudělal pecku ani Spielberg, ale ten alespoň, narozdíl od Bolla, bezhlavě nezkupuje práva ke všem možným hrám, jen aby si plnil dětské sny, popřípadě aby si tím kompenzoval nějaké mindráky z mládí. Fanouškům těchto her sice vstávají hrůzou vlasy na hlavě, ale to Bolla nezajímá a vesele si točí dál. Nic proti němu nemám, já na ty jeho filmy koukat nemusím. Jen ale čekám, až příjde na mušku nějaká moje oblíbená hra a Boll ji svým „uměním“ totálně znemožní. Alone in the Dark je chaotická slátanina průměrné akce, průměrných triků a nehereckých výkonů, kterou příběhově popostrkuje dopředu snad jen jakýsi vypravěč, který tu a tam utrousí něco málo z oné mytologie a posune tak děj asi o milimetr dál. Jediným pozitivem je tak asi jen obsazení Christiana Slatera, který ale stejně nemá pořádně co hrát a možná za zmínku stojí ještě vcelku efektní přestřelka v úplné tmě, která ale zase není (překvapivě) tak úplně Bollovým vlastním nápadem. A pokud tady nefungují ani ta základní a všeobecně zajetá žánrová klišé, pak je asi opravdu někde něco špatně. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll vo vrcholnej forme - čo má tento film spoločné s Alone in the dark? Suverénne najviac ma však rozosmial nehodiaci sa Nightwish znejúci počas záverečných titulkov. Rád by som vedel, koľko dostala skupina zaplatené za to, že dovolila použiť svoju skladbu v tomto paškvile. Samostatne tá skladba pritom funguje na výbornú a ak by Uwe vystrihol to, čo jej predchádzalo, mohol to byť slušný klip. Ale aj napriek všetkému nie až tak strašný film. Bohužial však ani dobrý. ()

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Režijně sice možná o trochu lepší než předešlá herní adaptace, nicméně tam kde se Boll v předešlém dobrodružství bral alespoň podvědomě bral s těžkým nadhledem Tady ale ta kompletní serioznost a mrzké herecké výkony prostě s probíranou látkou jednoduše nejdou dohromady. Navíc, ten amatérský look ve většině exteriérů by zabil i sebelepší snahu o sofistikovaný snímek. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s Obitusom. Keďže je v móde kopať do Bolla a nezmyselne pitvať aj veci, ktoré sa iným odpúšťajú, jeho film sa automaticky ocitol v čiernom políčku... Ako keby nebolo na svete dosť iných filmov, kde sú počítačové príšery skôr na zasmiatie, kde je príbeh originálny asi ako tričko Puma od Vietnamca a kde sa filmárskym prehmatom medze nekladú. Pre mňa typický "dvojhviezdičkový" film. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 2. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • V původním scénáři byl jiný konec příběhu. Uwe Boll však prohlásil, že byl až moc jednoznačný. (Terva)
  • Scény z filmu použila kapela Nightwish ve videoklipu ke své skladbě "Wish I Had an Angel". (Mandalorian)

Související novinky

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Ďalšia hra v rukách Bolla

Ďalšia hra v rukách Bolla

02.07.2005

Zázračný Nemec Uwe Boll si nedá pokoj. Jeho 20-miliónový Alone in the Dark nielenže (už tradične) pozbieral len tie najhoršie ohlasy a recenzie, ale, vďakabohu, v amerických kinách aj celkom slušne… (více)

Reklama

Reklama