Reklama

Reklama

Americký umělec Tom Warshaw (David Duchovny) žijící v Paříži hledá odpovědi na své problémy v dospělosti ve vzpomínkách na svoje neobyčejné dětství… Píše se rok 1973 a třináctiletý kluk z Manhattanu právě dozrává v muže. Zatímco jeho matka truchlí po zemřelém manželovi, Tom se vyrovnává se svým smutkem jinak, útěky ze školy a kamarádstvím s Pappasem (Robin Williams), slabomyslným uklízečem. Poté, co Tomovým životem otřese nečekaná tragédie, je postaven před těžké rozhodnutí., kterému po třiceti letech musí čelit. V roli slabomyslného uklízeče uvidíte Robina Williamse, hvězdu filmů Mrs. Doubtfire, Insomnie a Noc v muzeu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $388,532Tržby Celosvetovo $389,199║ pekný film a hlavne Duchovny ako režisér milo prekvapil /70%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

David Duchovny ve své režijní prvotině jakoby chtěl natočit silné poselství, ale nevědomě postihl tu ryzí esenci filmového melodramatu, o kterou se pravděpodobně vůbec nesnažil. Jeho film neurazí, nenadchne, příjemně plyne k očekávané katarzi a šťastnému konci, je to snímek tak americky filmový, plakátový, prvoplánový, ale není špatný, spíše již stokrát omílaný a v jiných podobách stokrát viděný. Stejně jako škatulková role Robina Williamse, těch slaboduchých hrdinů už bylo vážně přespříliš, že to Robin pořád bere... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ten film, kde má Robin Williams ty divné zuby a Duchovnyho celovečerní scénáristický (scénář prý napsal za 6 dní) a režijní debut. Stejně jako TO patřím mezi příznivce filmů vzpomínajících na dětství a tenhle film má navíc body zato, že vzpomíná na dětství v New Yorku 70. let, takže tu v kině hrají TEXAS CHAIN SAW MASSACRE a na ulici úřaduje černý pasák jako vystřižený z blaxploitation. Atmosféra seventies z toho ale mohla sálat mnohem víc, vlastně až na ty výše zmíněné věci a oblečení jakoby se to odehrávalo v jakémsi bezčasí, klidně by to mohla být současnost. Duchovny jako režisér sice tlačí na pilu, obzvlášť v závěru, ale té melancholie je až přespříliš a scénáři chybí větší prokreslenost, řada věcí mi přišla nedořečená a celkově to bylo slabší, zkrátka do STůJ PŘI MĚ to má daleko. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

D. Duchovnyho nevyhľadávam, ale tento príbeh ma oslovil a som rád, že som mu dal šancu. Duchovny tu toho veľa nenahral. Svoj part odohral až v záver a niečo málo sa mihne hneď v úvode, kde nám začína rozprávať príbeh svojho detstva. Celé detstvo, ktorým nás postupne sprevádza sa striedajú humorné pasáže, v ktorých vystrája s retardovaným kámošom Pappasom s dramatickými , kde to má so svojou mamou niekedy ťažké. Pripočítajte si k tomu jeho prvú lásku a všetky tie detské kecy okolo dospievania, do ktorých zapadá i vekovo podstatne starší retard Pappas a máme tu solídny filmový základ. Atmosféra 70-tych rokov je slušná, ale chýbali mi tam slávne songy tej doby. Tempo a atmosféra upadla až tesne pred záverom, kde sa vrátime do súčastnosti, ale aj tak nejdem pod štyri. 70%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Neurazí, ale ani nenadchne. Robin Williams jako vždy září, Anton Yelchin pouze průměrný. Příběh je poměrně pěkně napsaný, ale jako podívaná pro celou rodinu není ani moc vtipný, ani moc dojemný. Prostě čistý průměr. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nielen obsadenie Robina Williamsa do role retarda, ale vlastne celý film od prvého monológu po záverečný homecoming je najbezpečnejšia stávka na istotu pre všetkých milovníkov filmov o spomienkach na detstvo. Prekvapenia sa nekonajú, zato poctivá nostalgia zaručená. Dikes, David, máš u mňa očko! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nostalgické drama, které potěší nejen tím, že dlouho netušíte k jaké avizované osudové věci míří, ale také příjemně dobovým vzhledem a to nejen pokud jde o kulisy, ale také styl a tempo vyprávění s ne právě typickou stavbou. Dlouho totiž kloužete nahoru v příjemně vzpomínkovém vyprávění o jednom nepříliš šťastném přesto poklidném dětství, neobvyklém přátelství a první lásce, které se v poslední třetině nečekaně zvrtne v drama, kde jedna špatná rada uvolní lavinu gradujících nepříjemností s nečekaně tragickým koncem. Příjemně jitřila náladu vyprávění také nedořečenost některých postav a detailů. Duchovny zkrátka svým celovečerním režijním debutem příjemně překvapil. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Film, kde podľa mňa postavy hrajú väčšiu rolu, než príbeh samotný. Nemyslím si, že by sa niektoré veci nedali odhadnúť od začiatku a trošku to možno celý film spomaľuje, no myslím si, že má veľmi dobrý herecký výber, všetci medzi sebou pôsobia veľmi uvoľnene a atmosféra funguje. Anton Yelchin ako hlavný hrdina v detskej časti funguje skvele. S mladou herečkou, ktorá hrá Melissu majú reálnu chémiu. Scénky medzi ním a jeho mamou pôsobia uveriteľne, rovnako aj s Williamsou, či dialógy so ženou v base. A dávajú tomu filmu dobrý šarm, lebo je to hlavne na jeho pleciach, aby to funovalo. A myslím si, že celkom mu to ide. Je to hlavne pre mňa séria momentiek. Niektoré pekné, iné smutné, iné zase veselé, no všetko to pôsobí uveriteľne. Jediné nad čím som premýšľal bolo, že čo urobili v tomto filme Williamsovi s tvárou. Pôsobila nejako úplne inak. Neviem. Klišé tu samozrejme sú, no súčasne je to film, kde budeme mať možnosť vidieť syna, ktorý bude musieť spraviť najťažšie rozhodnutie vo svojom živote (bez toho, aby som dával spoilery). Takže asi niektoré veci filmu odpúšťam. Je super silný? Nie. Ale má svoje momentky, ktoré sa človeku dostanú pod kožu. Alebo aspoň mne. Hodnoenie: B ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režijní filmová prvotina exagenta Muldera o vzpomínkách muže ve středních letech na neobvyklé dětství trávené s myšlenkově pomalejším (ale se srdcem na správném místě) uklízečem. Standardní kombinace humoru a citového vydírání, která je snesitelná, ale ničím inovativní. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Robin Wiliams je jako vždy přesvědčivý, ale celkově příběh místy nelogický a hlavně příliš sentimentální. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Možná lehce zidealizovaný a selektivně pojatý ale zajímavý a z dnešního pohledu už v mnoha pohledech neopakovatelný pohled na dětství. Za to flirtování a otevřenost by dneska šla půlka lidí sedět anebo by z toho půlce mimibazaru prdla cévka. Tradičně parádní Williams, nádherná Leoni a k tomu jako bonus rozkošná šéfka. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Zapomenuteľná realita. V ktorej je Duchovny pomerne slušne postrádateľný. Videla som to cca pred týždňom a žiaľ už o tomto počine viac nič nie je isté. Robin Williams je pan herec, desil ma ešte dve noci svojím výkonom/úsmevom... ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Co mi na tomto filmu vadilo nejvíc? Těžko říct... asi všechno to, co je typické pro laciný sentiment: ... ta myšlenková plochost, ta faleš vydávající se za hlubokou životní pravdu, to podsouvání sexu dvanáctiletým, ten retardovaný dospělák, který rozdává svoje moudra à la Sokrates, kudy chodí ("Vím, co vím. A přesně vím, co nevím..."), ta černošská narkomanka z okna samotky ve vězení, která umí 13letému tak skvěle poradit s moudrostí až nadpřirozenou... (Asi proto je to symbolicky "shora", ne?) A ten 13letý, který maminku odpojí od hadiček hned po tom, co prohlašuje, že on, on sám se o ni bude starat... A aby výčet všeho, co nemusím, byl úplný, tak ještě přihazuji na váhu vulgarity a nevkusnosti slovem i obrazem. - Mimochodem proč musí být tolik scén na WC? To je nějaká nová móda? - Do toho všeho výše zmíněného pak pohoršující zacházení s Biblí ve škole zapadá zcela přirozeně... Nemohu tenhle film hodnotit, nerada dávám "odpad". Ale při troše dobré vůle si přece jen odnáším jednu upotřebitelnou myšlenku: "Utíkej, utíkej odtud...", radí černoška Tomovi. Ano, utíkám od české televize, kterou jsem si zase jednou neuváženě a naivně zapnula! ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o dospívání a nalezení cesty životem a je jedno jaká je ta cesta jen musí mít člověk odvaha se na ní vydat.Skvělý Robin Williams.Za mě 75% a čtyři hvězdy. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Jde sice o vcelku zajímavý snímek (asi jen díky tomu nenudí a vysloužil si alespoň ty tři hvězdičky), ale jinak kde nic tu nic. Ačkoli jakýsi hlavní nápad se mi líbil, byl docela špatně a dost mělce zpracovaný. Nakonec pak člověk ani neví, o co tam vlastně jde, kde je ten problém, který nám tam servírují, ani co si z toho má vůbec odnést. Každopádně jestli je pravda, co jsem tu někde četla, že scénář vznikl během šesti dní, tak by to tomu tak akorát odpovídalo... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle debut Davida Duchovnyho mě opravdu překvapil a nemám žádný problém s tím, že si ve filmu i zahrál. Já bych udělala úplně to samé. Nepřišlo mi ani, že by někde příliš tlačil na pilu. Film v podstatě plyne pomalým tempem až do konce. Nejsou zde žádné otočky o třistašedesát stupňů. Kdyby Pappas nedělal takové blbosti, tak bych ani neřekla, že byl postižený. Více atributů evokující dobu sedmdesátých let by neuškodilo, ale pro přiblížení doby, ve které Tomy žil, to stačilo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo. David Duchovny nenapsal úplně špatný scénář, i když zajímavější je rozhodně vzpomínání než konečné rozhřešení. Anton Yelchin už před těmi jedenácti lety ukázal, jak je skvělým hercem, Robin Williams už to dávno dokazovat nemusel. Sešla se skvělá parta, díky které je ten film pěkně poetický a milý, i když má svoje depresivní momenty, ale ty k tomu také patří. ()

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama