Reklama

Reklama

Rychlý Stripes

  • Jihoafrická republika Racing Stripes (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Podobně jako prasátko Babe, které se chtělo stát pasteveckým psem, má sen i Proužek, mládě Zebry omylem opuštěné v bouři potulným cirkusem. Proužek má sen vyhrát dostihy. A to ne ledajaké, ale rovnou nejslavnější dostihový závod světa: Kentucky Derby Open. Pruháček je zachráněn panem Walschem, trenérem koní a majitelem malé farmy. Na farmě se brzy seznámí i s ostatními zvířátky: poníkem Tuckerem, moudrou kozou Franny, potrhlým kohoutem Reggiem a dalšími. Také se spřátelí s Channing, dcerou pane Walsche, která má stejný tajný sen jako on. Oba dva, s pomocí svých zvířecích přátel, pak musí bojovat s předsudky a posměchem ostatních (Nejsi kůň!, Jsi jenom holka!), aby naplnili svůj velký sen: Vyhrát prestižní závod a porazit všechny ty ušlehtilé čistokrevné koně a namyšlené žokeje. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Obecně je známo, že ochočit a vycvičit zebru tak, aby se na ní dalo jezdit, je težší, než je tomu u koně. Jde spíše o výjimečné případy, když se to povede. (SONY_)
  • Režisér Frederik Du Chau přemýšlel nad natočením pokračování, pro které napsal scénář. (Cheeker)
  • Film je sice klasický, neanimovaný, tj. natočený se živými zvířaty, počítačově ovšem byli hlavní zvířecí - mluvící - hrdinové přemodulováni a upraveni. (Terva)
  • Na hudbě k snímku se podílel Sting a hlavně Bryan Adams, jehož záběr sahá od vlastní hudby, přes filmovou, až po hudbu k počítačovým hrám, např. Grand Theft Auto: Vice City (2002). Díky práci na filmech má na kontě už čtyři nominace na Zlatý glóbus a tři na Oscara. (imro)
  • Pro belgického režiséra to je v pořadí jen druhý film, debutoval totiž už roku 1998 animákem Kouzelný meč - Cesta na Camelot. Pro většinu jeho spoluscénáristů je Rychlý Stripes jejich celovečerním debutem. (imro)
  • Poník, kterému propůjčil hlas Dustin Hoffman, musel být během natáčení přemalován na hnědo. Svojí původní barvu totiž s přípravou na příchod zimy změnil na bleděhnědou. (imro)
  • Natáčení probíhalo v Hollywoodu a Pietermaritzburgu v Jižní Africe. (imro)
  • Víkend, během kterého měl snímek premiéru, je šťastným pro rodinné filmy, ve kterých se kombinují živí herci s počítačem generovanými zvířaty. Roku 2003 tak úspešně odstartoval Klokan Jack a o rok dříve Sněžní psi. (imro)
  • Zvířecí příběh vydělal v amerických kinech během tzv. opening weekendu (14.-16.1. 2005) 18,8 mil. dolarů a do začátku dubna až 48,7 milionů. (imro)

Reklama

Reklama