Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albert Markovski (Jason Schwartzmann), je přesvědčen, že sled podezřelých náhod rozhodně není jen tak. Najme si proto dva "existenciální detektivy" (Dustin Hoffman, Lily Tomlin), aby vyšetřili jeho současný život. Svérázná metoda dvojice detektivů se vyznačuje zejména pozorným, takřka psychoaalytickým zkoumáním samotného Alberta. Přijdou na to, že ho brzdí táhlý konflikt s Bradem Standem (Jude Law), úspěšným mužem z vedení obchodního řetězce Huckabees. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

POMO 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne ukecaná a uletená intelektuálno-komediálna satira na tému "bytia" v konzumnej spoločnosti. Zlepenec do seba nezapadajúcich a do prázdna vyšumejúcich myšlienok. Panoptikum karikaturistických postavičiek, umožňujúce roztomilú exhibíciu hercov. Uponáhľaný sled zbytočne zašiforvaných scénok, ktorý dáva možnosť vyblázniť sa sjetému režisérovi-rozprávačovi. Ten ale väčšinu stopáže zabúda, že filmy sú pre divákov. Trebalo by ho tresknúť po xichte balónom a zakričať: "There's a glass between us!" ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jestli takhle si představují v konzumní Kalifornii autorský umělecký film evropského střihu, tak pánbůh s námi. NESKUTEČNĚ užvaněná intošina, s nepřehledným dějem, bez schopnosti vtáhnout diváka do děje a jeden políček divákovi za druhým. Srovnávání s Kaufmanem je zcela mimo, protože jemu na rozdíl od této zmatlaniny nechybí srozumitelnost (ač se to na první pohled možná nezdá), vtip a smysl pro pointu. Nejzajímavější na celém snímku byla tak zcela nesouvisející debata s mým kamarádem o Cronenbergovi, poté, co jsme zhruba po 70 minutách sledování ztratili zcela zájem o dění ve filmu. PS: Upozorňuju, že jsem Russellův fanda a jeho THREE KINGS žeru. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Dost nepopsatelný a jen velmi obtížně zhodnotitelný film pro všechny, kterým se hlavou honí myšlenky bez toho, aby respektovaly vyznačené cesty, dopravní značky a semafory. David O. Russell je blázen. Jenže kdo dneska není? Na peprnosti téhle koláži dodává hvězdné obsazení, od roztomile ulítlého Hoffmana, přes civilního Wahlberga, neposednou Naomi Watts a Jude Law... hmm... Jude Law je tu neodolatelný. Stejně jako Jason Schwartzman, který zvládá na jedničku to nejdůležitější - přesvědčí vás o tom, že mu rozumíte... i když mu vlastně vůbec nerozumíte. Stejně jako sobě. Nesnažte se to pochopit. Nejde to. A tak by to mělo být. Pokud bych měl vybrat deset filmů, které moooožná historie docení, Huckabees by v tom žebříčku byl. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Zběsilá hříčka, která mimo jiné odpoví na otázky jako: Jak hrál Jason Schwartzman, než ho Sofia Coppola korunovala králem Francie? Jak se posmívat velkým spiritulním intelektuálům? Jak vypadal Jonah Hill, než ho objevili po role břichatých pohodářů? Kolik tváří a čepců má Naomi Watts? Proč Dustin Hoffman slídí za Judem Lawem? Proč Jude vypráví stále jednu historku? Kolik filmových políček se přemístí za jednu sekundu? K čemu slouží v terapii červený balon? Co má společného zelený aktivista a sudanský uprchlík? Proč hasič jezdí na kole? Co je smysl života? (Dočetli jste to až sem? Existenciální detektivové, máte dalšího klienta..:) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem si zcela jistý, zda jsem viděl existenciální hovadinu protkanou zajímavými myšlenkami nebo přehlídku zajímavých myšlenek obalených existenciální hovadinou, ale je mi to jedno. Takřka po celou dobu jsem totiž měl pobavený úsměv na tváři, za což převážně mohl Wahlbergův antibenzínový hasič, ale zároveň bylo i nad čím dumat, takže u mne spokojenost. Na druhou stranu si dokážu představit duševní rozpoložení, při kterém bych podobný snímek poslal turistickou třídou do horoucích pekel, ale dneska jsem pozitivně naladěn a tak si ještě popřemýšlím nad tím, jak je možné nebýt sám sebou. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahrané, zajímavé vizuální nápady, ale básník toho chce říct tolik najednou, že ze sebe nakonec nevysype nic. Tak asi tak. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mám rád Huckabees nelze formulovat tradičními postupy. Jedná se o tak nehorázný filozoficko-intelektuálně-užvaněný úlet, že se snad ani nedá pochopit, o čem to vlastně celé bylo. Vypadá to tak, že ve filmu se všichni kompletně zbláznili:) Dustin Hoffman nosí opelichanou paruku paní Batesové, Mark Wahlberg odmítá jezdit dopravními prostředky a pořád kecá něco o nicotě a "něcotě," Jude Law coby sebestředný manager kdysi krmil Shaniu Twain tuňákovým sendvičem a Naomi Watts je tváří obchodního domu Huckabees, kde "mají úplně všechno" a v plačtivých scénách pochybuje o své kráse. To vše a ještě mnohem více Vás čeká v obchodním domě Huckabees:) "Byli jsme platonické trio, ne švédská trojka, o sexu nebyla řeč", "Zapálil jsem ti skútry." - "A můj dům?" - "Ne, jen ty skútry, na dům to přeskočilo, promiň." :) ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Existenciální crazy komedie. Russell dokazuje, že je solidní satirik, který dokáže zajímavě reflektovat americkou současnost. Tentokrát se ale po vzoru Charlieho Kaufmana především noří do hlavy svého hrdiny, s tím rozdílem, že jeho vizuální koláže psychických pochodů jsou víc "free" - nemají takové ambice, jsou především legrační. Celkově žádná bomba, ale lepší než FLIRTING WITH DISASTER, který ve své době uvíznul na povrchu liberální frašky. Tentokrát šel Russell o něco víc do hloubky. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

The craziest sh*t and the biggest WTF movie I’ve ever seen. Šílené nápady o síle náhody proplétající se a koexistující v alternativním vesmíru pospojovaném z krychlí důsledků a něčeho jako Jing @ Jang agentů. No prostě intelektuální hloupost na entou, která je prakticky neslučitelná s mým myšlenkovým vesmírem. Teď abych si najal někoho, kdo mi tenhle snímek vymaže z mysli, protože zjišťovat příčinu, proč neunikl mé zřitelnici raději nebudu. I hate Huckabees. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo ujeté. Ale zábavně a mile. Hořké komedie, při kterých člověk musí namáhat mozek, to je moje. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně praštěný film, který se jeví jako totální kravina, ale přitom by se člověk určitě dokázal při jeho sledování několikrát zamyslet. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem se probral před desátou, tichou vzpomínkou uctil pracující, udělal si kakao a rozbalil plátno. Všechno by to krásně lícovalo, kdybych nešáhnul zrovna po tomhle paskvilu. Existenční detektivy bude potřebovat David O. Russell, jestli si po tomhle fiasku neuvědomil, že takhle užvaněná má být leda tak kadeřnice a ne komedie. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

existuje len málo čudnejších filmov, ako je tento . . . je tak čudný, že mi robí problém, naozaj veľký problém ho hodnotiť . . . najprv by som ho musel pochopiť . . . ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vďaka svojej nezrozumiteľnosti hviezdne obsadená existenciálna komédia, ktorá sa asi snaží zviesť na vlne záujmu o filmy na základe Kauffmanových scenárov. Mne okrem nich pripomenula (aj vďaka účasti Isabelle Huppert) aj neskoršie Godardove podivnosti, v ktorých tiež málokto našiel skutočný zmysel. Film som pozeral kvôli Naomi Watts, chcel som si doplniť jej filmografiu. Ak by v ňom nehrala, tak by som si ho určite nevyhľadal a ťažko povedať, či by som o niečo prišiel. Herecky ma aj napriek toľkým kvalitným hercom najviac presvedčil Mark Wahlberg, ktorému komediálna poloha výborne sedí. I heart Huckabees sa mi nakoniec nejakým zvláštnym spôsobom páčil, ale skutočný zmysel v dialógoch a deji vidí asi iba scenárista, ktorý mal nad nimi kedy pri písaní premýšlať a snáď aj herci a režisér, keď si ho čítali. Divák to má vďaka neustálej kadencii "hlbokých" myšlienok ťažšie. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Nerozumím hodnocení. Vynikající existenciální snímek přebarvený do komedie/parodie na život. Vynikající herecké obsazení. ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak stupidního se hned tak nevidí! Jde o komedii s naprostou absencí vtipu a pitvoření hlavního hrdiny připomíná herectví Luďka Soboty v jeho nejslabších chvilkách. Už sám nápad s "existencionálními detektivy", zkoumajícími Albertovo nitro uzavřením do pytle, kde si vzápětí představuje, jak nakope své kolegy a nadřízené je neskutečný, ovšem když Albert s detektivem Bernardem zahájili vzájemnou analýzu a syntézu ksichtů, to už mně hlava fakt nebrala. Vydržela jsem čtyřicet minut a to si myslím, že jsem pašák. Účast J.Lawa, D.Hoffmanna a I.Huppertové nechápu, snad dlužili Russellovi peníze, nebo je k sobě váže nějaké strašné tajemství. A Jason Schwartzman - kdo to sakra je? Nějaký nový komediální talent? Jako bychom už neměli Stillera, Wilsona a Sandlera.... ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Stejná do sebe zahleděná intelektuální hloupost jako Gondryho Slez se stromu. Nekoukatelný bordel na entou. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Zřejmě budu ve svém názoru osamocen, ale mě se tahle existenciální komedie plná roztomilých podivínů docela líbila. Díky zajímavému obsazení, originálnímu tvůrčímu přístupu a extra potrhlému scénáři je nám příběh podán hodně svéraznou formou ulítlých vtípků a vizuálních vychytávek. Naléhavost ekologického obsahu je v téhle dadaistické hříčce D.O.Russella dovedena až na hranici absurdnosti (hasič jedoucí k požáru na bicyklu) a v podobném lehce bizarním duchu se vlastně nese celý film. Pravda, nejde o divácky příliš vstřícné dílko, ale když půjdete filmu trošku naproti, budete odměněni hodně nevšedním zážitkem. ()

Reklama

Reklama