Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Druhý díl ellingovské trilogie se vrací do minulosti, před začátek prvního dílu. Vypráví o posledních dnech, které Elling strávil se svou matkou. Elling na ni byl od malička velmi fixovaný a nikdy se daleko nevzdálili z rodného města. Stařičká matka se náhle rozhodne vyrazit se synem na Mallorku. Výlet za exotikou se ale pro Ellinga stává obtížnou zkouškou – neumí se chovat v neznámém prostředí, děsí se cizích lidí a sžírán žárlivostí pozoruje, jak se jeho matce dvoří postarší účastník zájezdu. Prostřední díl trilogie je oproti ostatním civilnější. Do jeho podoby se zřetelně promítla změna režiséra. Není to už čistá komedie, ale i analýza nezdravého vztahu matky a syna, jehož přesvědčivě ztvárnil Per Christian Ellefsen. (Febiofest)

(více)

Recenze (3)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Chápu, že fanoušci prvního Ellinga vnímají tento film jako svatokrádež. Já jsem si z něj na prdel nesednul, takže mě tahle jeho laciněji, televizně působící verze neranila. Jen jsem si na ní rozhodně nepošmáknul. Jednak je to asi jeden z nejhorších cestopisů ever a k návštěvě Mallorcy to rozhodně nenabádá, druhak ztratil Elling pel jemného, citlivého, plachého člověka, kterýžto charakter mu v prvním díle této trilogie přinášel divácké sympatie. Třetího dílu už se vysloveně děsím, ale ještě tu torturu podstoupím, když už jsem se na to dal. ()

Reklama

blueskin 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli výbornou norskou komedii Elling, ušetřete si zklamání a tomuto pokračování (které je ve skutečnosti prequelem k událostem zobrazeným v původním filmu) se radši vyhněte. Kromě hlavní postavy nemá Mors Elling s Ellingem nic společného, počínaje psychologickým profilem hrdiny a konče humorem, který je v nejslabších momentech na úrovni Troškovy hoštické trilogie. Nebrat! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen na motivy románu norského spisovatele Ingvara Ambjørnsena "Fugledansen" z roku 1995. Kniha je druhou částí Ambjørnsenovy románové tetralogie o Ellingovi. (skudiblik)

Reklama

Reklama