Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1953. V Hollywoodu neuvidíte magii jen ve filmech, je součástí každodenního života. Setkáte se s ní všude, ať už se jedná o zakletý šálek kávy anebo zjevení Shakespera, který přepisuje scénáře. Soukromý detektiv Phillip Lovecraft, jeden z mála, který magii nevyužívá, dostane nový případ. Sexy hvězdička si ho najala, aby vypátral, kdo a proč zničil její kariéru. Kimin manžel a majitel studia N.J. Gotlieb si našel jinou herečku, která zaujmula Kimino místo před kamerou. Jenže předtím, než stihne Lovecraft cokoli podniknout, Gotlieb zemře. Hlavní podezřelou z jeho vraždy je Lovecraftova kamarádka, oficiální čarodějnice Hypolita Kropotkin. Lovecraft tak má plné ruce práce. Senátor Larson Crockett plánuje se svým výborem dohlížejícím na nepřirozené aktivity spojené s černou magií pochytat všechny čarodějnice a kouzelníky a konečně je zničit. Hon na čarodějnice začíná… Dokáže Lovecraft zachránit svou kamarádku, přelstít démony a vyřešit vraždu bez použití magie? (HBO GO)

(více)

Recenze (10)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Pohádka? Parodie? Detektivka? Metafora mccarthismu? Vykrádání děl Miloše Macourka? Pocta literární fantastice? Poslední "návrat" Normy Desmondové? Naprostá hovadina. Ale roztomilá. 30 % ()

monolog 

všechny recenze uživatele

něco na způsob Phila Marlowea zasazeného do prostředí magií ovlivňovaného světa. celkem zajímavá upomínka na detektivky s drsným detektivem. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

O dost slabší pokračování snímku Cast a Deadly spell, tentokrát s Dennisem Hopperem. Přesunuli jsme se do následujícího desetiletí, evokace dobových filmových klišé už bohužel není tak úspěšná jako minule. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Joseph Dougherty. Kamera : Jean-Yves Escoffier. Hudba : Angelo Badalamenti. Hrají : Dennis Hopper jako H. Phillip Lovecraft. Ve světě, kde magie opravdu funguje, vyšetřuje soukromý detektiv vraždu vlivného filmového producenta..... Magické, příjemné, drsné. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pro někoho,kdo má rád Hollywood 40. a 50. let to byla celkem pěkná podívaná. I když příběhově nic moc. Mělo to fajn atmosféru a Hopper jako drsný detektiv taky dobrej. Magie do toho zakomponovaná byla příjemné zpestření. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Kloubení noiru a fantastiky, které se moc nepovedlo. Nezáživný scénář ani televizní odér prostě nejsou oporou. 40% ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Tuctový príbeh, ktorý by sám o sebe neprešiel, keby to nebolo ozvláštnené tou mágiou. Išlo skôr o to, ako tú mágiu správne zakomponovať do príbehu, aby mala vôbec nejaký zmysel a nebola to len lacná fantasy estráda. Občas to malo dobré a originálne nápady (napr. streľba v autokine), ale poväčšine mágia skôr bola ako ozvláštnená kulisa (erotický salón) alebo to malo skrátka len detinskú hravosť. Takže potenciál nebol úplne naplnený. Ale ako zábavná jednohubka to stačí. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

O dost slabší jak film Přežít. Námět i scénář podobný, ale chybí tomu jednak kvalitnější obsazení, jednak výpravnější vizuál, lepší dialogy a v neposlední řadě je na škodu to, že tento snímek se bere až příliš vážně. Za mne průměr průměru. ()

Hugho 

všechny recenze uživatele

Milé nenáročné dielko z alternatívnej čarodejnej Ameriky zlatých 50-tych rokov , dalo sa z toho však vyťažiť omnoho viac.  Nevadí, ale doteraz som neprišiel na to, či určitá topornosť scenára a niektorých postáv (hlavne Hopper) bola odfláknutá práca alebo zámer. Penelopa a jej ľavá nôžka  potešila, za ňu hviezda naviac. :-) ()

Reklama

Reklama