Reklama

Reklama

Zjevení ve Fatimě

všechny plakáty
Portugalsko / Francie, 1992, 97 min

Film podle zápisků sestry Lucie rekonstruuje život fatimských pasáčků. Jde o jednoduchý a zároveň silný příběh, zachycuje „prostotu“ dětí, i fakt, jak se změnily, ale také reakce okolí, těžkosti, i přibývající počet těch, kteří uvěřili v pravdivost jejich vidění. Události z roku 1917 jsou zarámovány do záběrů ze setkání sestry Lucie s Janem Pavlem II. Film v sobě nese hluboké poselství Matky Boží celému lidstvu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Film je u nás k dostání na DVD v češtině pod názvem "Zjevení ve Fatimě". Poměrně střídmě, minimalisticky a spíše dokumentárním způsobem zachycuje události let 1915 -1917, kdy se třem malým dětem Lucii, Hyacintě a Františkovi v portugalské Fatimě zjevil Anděl Strážný a Panna Maria s důležitým poselstvím pro svět. Na začátku a konci filmu jsou autentické záběry sestry Lucie (jedné ze tří dětí), která se dožila vysokého věku a mohla roku 1992 shlédnout tento film. Umělečtější a poněkud jiskrnější je starší zpracování stejného námětu z roku 1952 http://www.csfd.cz/film/98747-miracle-of-our-lady-of-fatima-the/, které se více drží reálií, ale zcela opomíjí nástin historického pozadí, totiž tvrdě proticírkevní režim v republikánském Portugalsku po zednářském svržení monarchie. ()

camper 

všechny recenze uživatele

Tento film nemá za cíl uchvátit diváka svým provedením, je to taková dokumentární rekonstrukce, kde nebyly cílem kdoví jaké efekty na uchvácení diváka. Šlo čistě jsen o to ukázat nám, lidem příběh dětí, kterým se zjevila Panna Maria. A tento svůj účel film naprosto splnil. ()

Reklama

Reklama