Reklama

Reklama

Recenze (3)

Foma 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film o Beethovenovi. Těch pár hodin, co jsou v něm zobrazený, nám řekne o Beethovenovi a jeho době velice mnoho - Beethoven k diskusi o správný vládě a péči o chudý: "Správná vláda znamená, že chudí vůbec nebudou." To je tak jasný, prostý a pravdivý, jako tóny jeho hudby :-)). ()

Amputace 

všechny recenze uživatele

Ian Hart je nejlepší a mé představě skutečného Beethovena nejbližší jeho filmový představitel - překonává tedy i skvělého Eda Harrise a Garyho Oldmana z filmů Ve stínu Beethovena a Nehynoucí láska. Dokument sám o sobě je skvostný a i zbylých osm mistrových symfonií by si bezpochyby zasloužilo poctu podobnou této. ... "Everything is different from today." ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Výborný film, a že mu nedávám plný počet hvězdiček je jen proto, že nevěrohodně působí ona schopnost orchestru hrát na první dobrou celou symfonii. Ale chápu tvůrce, chtěl obeznámit posluchačstvo řekněme adolescentní s Beethovenovou 3.symfonií, primárně je zíkskat pro hudební znalst a zážitek a relativně dobře vložuit do dobových kostýmních reálií a ideových konsekvencí a kontextů a spatřit i osobnost kompozitorovu. Je to jen hudební povídka. A to je práve skvělé, povídka, po níž má následovat diskuse, reflexe a debata. ()

Reklama

Reklama