Reklama

Reklama

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích

  • Velká Británie Bridget Jones: The Edge of Reason (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bridget je ze vztahu s dokonalým gentlemanem Markem Darcym nadšená a stále nemůže uvěřit, že konečně našla lásku a přestala být „single“. Mark je uznalý, ohleduplný a tolerantní. Jakmile se ale na scéně objeví Markova nová asistentka Rebecca, Bridgetiny růžové obláčky, na kterých se až dosud vznášela, náhle zešednou. Stále častější záchvaty sebepodceňování začnou negativně ovlivňovat jejich vzájemnou lásku. Podlehne zoufalství a hnána „dobrými radami“ svých přátel se s Markem nečekaně rozchází. Bridget se sice trápí, ale v práci se jí daří a dostává nabídku spolupracovat s bývalým šéfem, záletným ex-přítelem Danielem. Letí s ním do Thajska natáčet reportáž. Znovu zažije spoustu komických nedorozumění a trapných chvil, které se mohou stát jenom jí. Při zpáteční cestě je na letišti obviněna z pašování drog, její šance na propuštění z vězení jsou pramalé, ale naštěstí je tu ještě Mark Darcy... (TV Nova)

(více)

Recenze (457)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dvojka na to jde trochu jinak. Nejprve věci celkem zbytečně rozbije, jenom aby je pak mohla zase kouzelně zalepit a dopřát Bridget ten zasloužený šťastný konec, včetně malebně zasněženýho pozadí, jak kdyby šlo o doopravdickou pohádku. Čímž si začínám myslet, že tohle pokračování fakt je. Pohádkou pro dospělé romantiky, kteří se na dvě hoďky dokáží oprostit od nějakých filmových ambic a užít si blbou, ale příjemnou jízdu s postavama, které mají rádi. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Ale no ták, přátelé, že on kvůli vám nikdy nikdo nikoho nehodil do bazénu? Jistěže je Bridget blbá tak, že nebudu urážet tágo tím, že bych ho k ní přirovnávala, zvlášť když s tágem jsme si posledně tak prima pokecali o Heideggerovi a Husserlovi. Ale ne že by pohled na osobu, která je ještě omezenější a nepraktičtější kravka než já a přesto se kvůli ní chlapi (a nejen ti) můžou zbláznit, nebyl ještě víc osvěžující než pád do zmíněného bazénu, takže se tady nebudu ztrapňovat nářky, že film není ze života (a který je, eh?) a radši zdůrazním fakt, že v životě každé ženy nastane dříve nebo později chvíle, kdy si musí vybrat mezi Darcym a Cleaverem. Já jsem si vybrala masáž a pak bazén. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Kouzlo prvního filmu se vytratilo.Bridget už není mile baculatá,ale jen tlustá, není samý milý trapas, ale jen samý hloupý trapas, některé vtípky jsou nudně zopakované z jedničky, prostě jedno velké zklamání. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Tady je přece úplně jedno jestli je to reálné, anebo ne. Tady jde o to, že tvůrci pro co největší "cha-cha" scény klidně obětovali i samotnou Bridgitku. Ta postrádá jakýkoliv austenovský vtip a šarm. Podobně naložili i s panem Darcym, z kterého udělali karikaturu na "romantické prince". Kde je ta vnitřní nejistota, kde jsou ty životní otázky a existenciální komično? Proboha, viděla ta Kidronová tu jedničku aspoň z rychlíku? Výsměch! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání - chybí mi stará dobrá Bridget Jones, do které jsem se v prvním díle zamiloval, protože byla roztomilá, přirozeně chytrá a věděla, co chce. Tady to neví nejen ona, ale hlavně tvůrci včele s režisérkou, která v bonusech na DVD vysvětluje, proč vystřïhla nejvtipnější či nejdojemnější scény. Takhle zůstal neslaný nemastný průměr, film, který mě nerozesmál (až na několik vyjímek), rozhodně nedojímal (Bridget je hodně nesympatická kravka) a jestli něčím fascinoval, tak tím, že můžete mít nejlepší herce světa, nejlepšího scénáristu romantických komedií, ale výsledek může být sračka. Četl jsem předlohu (taky špatnou), ale byl to takový problém se od ní odchýlit (zvlášť když máte v branži takové jméno jako Richard Curtis)? Hlavně jsem nepochopil, proč usedla na režisérskou stoličku paní Kidron - řekl bych, že ji k tomu opravňovalo pouze to, že je žena... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zklamání... Opravdu nesnáším toto komerční navazování na úspěšný snímek a vykrádání sama sebe. Bridget Jones zdaleka není tak sympatická jako v prvním dílu, naopak mě místy spíše odpuzovala (vina scénáře, ne herečky, i když Reneé byla tady snad ještě baculatější...). Veškeré milostné "zvraty" byly celkem nepřirozené, (pozor SPOILER) viz Colin Firth mohl situaci, kdy od něj Bridget odešla, okamžitě zachránit vykřiknutím, že jeho asistentka je lesba a naopak, ta unáhlená žádost o ruku (přece se 2 měsíce nestýkali)... Nepůsobilo to na mě nějak romanticky, spíš si člověk řekne "Co to dělají? Aha, oni to mají ve scénáři, tak to jo." Ačkoliv udržení Hugha Granta na scéně díky jeho "náhodnému" přemístění z vydavatelství do TV bylo taktéž ubohé, jeho postava (samozřejmě v jeho jedinečném podání) byla spolu s decentním výkonem Colina Firtha jediný element držíc film nad vodou. A ještě ta bitka? Čisté vykrádání předešlého dílu a to fakt nemám rád... 4/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ze sympatické boubelky je podivně arogantní nemehlo, co se chová tak stupidně, až to bere dech. Většina toho, co se mi líbilo na jedničce, tenhle film jako by nechápal. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to hodně podobný jedničce i když je to o něco horší, v podstatě je to hlavně o tom, jak a kde se Bridget Jones ztrapni a nebo koho ztrapni, nastesti to alespon hodně dobře zahrála Renée Zellweger.Občas tam sice jsou zábavný scény, ale aby z toho udělaly něco nadprůměrnýho, muselo by jich tam být víc a líp udělaný. Je to jenom průměrná romantická komedie s výbornou Renée Zellwegerovou, bez který by se na to moc koukat nedalo ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod vzniku pokračování příhod ztřeštěné Bridget byly tučné zisky z původního snímku, a tak si producenti řekli, proč nevyždímat z diváků ještě nějaký ten dolar nebo euro. Ne že by Renée Zellweger byla méně půvabná a Colin Firth sucharský a taky nelze říct, že by se ve filmu nevyskytovala žádná romantika nebo humor, jenže scénárista už přece jen smaží na přepáleném oleji a celkově to ztrácí originalitu prvního dílu. Celkový dojem: 45 %. Na rozdíl od původní Bridget tenhle snímek je na jediné zkouknutí, nemá smysl se k němu vracet. Kdybych ovšem nesrovnával s jedničkou, přidal bych ještě třetí hvězdičku... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chudák Renée, nejdřív kamion koblih, pak do šatů hollywoodských superstar a teď zase koblihy.. Návrat mírně korpulentní "staré (skoro) panny" se nese v o něco více crazy rovině a body sbírá především v návaznosti na humorné situace z předchozího dílu (rvačka mezi muži). Někteří zde jsou s rozumem v koncích, jak to ta zakulacená zmatkařka dělá, že se u ní v posteli střídají jak noc a den krasavci Firth a Grant, ale na to mám dvě navzájem související odpovědi: za 1.) ti dva to mají ve scénáři a za 2.) (nejen) ženy trpící podobnými problémy se na to strašně rády dívají a jelikož šance, že se něco stejného přihodí zrovna jim je tak 100:1, mohou se královsky bavit eskapádami Bridget a přitom nadále toužit a snít své sny, aniž by jim nějak vážněji hrozilo jejich naplnění, což jak z vlastních zkušeností dobře víme, stejně mnohdy znamená lidskou polosmrt, protože dokud člověk sní, tak žije.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, hlavně kvůli tomu, že je vlastně celý film o tom, jestli Colin Firth požádá Bridget o ruku. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Cheeeeers! Na Bridget, že je taková jaká je! A já ji připíjím obzvláště, přeji ji ať už se ji vše daří, šťastná dlouhá léta, hodně sexu, pití, stravy, hlavně ať proboha nezavdá sebemenší příčinu nějakému scénáristovi (a když už tak ne průměru)v, který by ji napotřetí vzkřísil, neboť při mém plném vědomí a teoretizování, že by rozdíl mezi dvojkou a trojkou byl taky takový jako mezi jedničkou a dvojkou, tak by to nadneseně fakt mohlo vážně narušit mou nervovou soustavu nebo minimálně zdeformovat můj ve vzpomínkách ten přepříjemný náhled na Bridget... Na Bridget, na takovou jaká je (nebo byla)... Cheeeeeeeeers... ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Ve skutečné lásce lidé tropí i větší hlouposti. Ale kdo nemiloval, také nedospěl. Bridget je typickou představitelkou své "předmileniálové" generace. A to ještě tou výrazně lepší. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dvojka výrazně slabší než úspěšná jednička. Scénáristé se celou dobu snaží jen Bridget zesměšňovat a podotýkám, že zcela katastrofálním a nevtipným způsobem. K tomu všemu ji vykreslí jako nesympatickou tlustou stíhačku a divákovi je celkem protivná. První polovinu filmu jsem se vyložině nudil a tak ji považuji za zbytečnou. Naštěstí zhruba někde kolem počátku cesty do Thajska nastane zlom a příběh začíná být zajímavým až k bodu kdy závěrečných 20 minut vykoupí neotřelý a nudný začátek filmu. Přestože jsme se vlastně dějově nikam vzhledem k jedničce a stále se v příběhu nachází mnoho klišé, tak závěr docela fungoval a tak hodnotím 60% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Miluju tento film včele s Renée a Colinem :-) Film plný zábavy, smíchu prostě oddechovka jaká být :-) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale Bridget mě stále baví. Jistě, po prvním díle to trochu ztrácí dech, ale to se bohužel stává. I tak mě Bridget skákající padákem, zatčená v Thajsku, žárlící na Markovu kolegyni nebo kupující si těhotenský test dohnala k záchvatům smíchu na celý barák. Příjemně jsem se bavila, navíc Renée s Colinem to prostě dohromady sluší a vůbec bych se nebránila třetímu dílu :-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nefungující cosi s tragickou kapitolou v thajském vězení. A kvůli tomu, že se Renée Zellweger tak ničila? Marnost nad marnost. Ale stále si všichni tváří(me), že jde o nadčasovou romkom, která pobaví naprosto všechny. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Start mdlého hereckého období oscarové Renée Zellweger. Že by další prokletí herečky, která si sáhla na Oscara? Silné party jsou pryč, průměrné role dostávají zelenou. Máme tu roztříštěné pokračování, které někteří fandové nerozdýchají už jen kvůli tomu, co se z naší milé Bridget stalo za krávu. Ona měla své slabší chvilky, ale spíš měla smůlu a byla praštěná. Nyní je víc „hloupá“, řekl bych, a tvůrci to ještě přisolují podivnými dějovými zvraty bez reálného základu (thajské vězení, sexuální orientace jisté postavy), takže chybí nápad a lehkost prvního dílu. A vytrácí se i určitá „britskost“. Přesto je to pořád milá záležitost, která má solidní herecké výkony, fajn songy a řadu úsměvných momentů. ()

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama