Reklama

Reklama

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích

  • Velká Británie Bridget Jones: The Edge of Reason (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bridget je ze vztahu s dokonalým gentlemanem Markem Darcym nadšená a stále nemůže uvěřit, že konečně našla lásku a přestala být „single“. Mark je uznalý, ohleduplný a tolerantní. Jakmile se ale na scéně objeví Markova nová asistentka Rebecca, Bridgetiny růžové obláčky, na kterých se až dosud vznášela, náhle zešednou. Stále častější záchvaty sebepodceňování začnou negativně ovlivňovat jejich vzájemnou lásku. Podlehne zoufalství a hnána „dobrými radami“ svých přátel se s Markem nečekaně rozchází. Bridget se sice trápí, ale v práci se jí daří a dostává nabídku spolupracovat s bývalým šéfem, záletným ex-přítelem Danielem. Letí s ním do Thajska natáčet reportáž. Znovu zažije spoustu komických nedorozumění a trapných chvil, které se mohou stát jenom jí. Při zpáteční cestě je na letišti obviněna z pašování drog, její šance na propuštění z vězení jsou pramalé, ale naštěstí je tu ještě Mark Darcy... (TV Nova)

(více)

Recenze (457)

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Ľudia moji, také utrpenie ako pri tomto filme som už dávno neprežila! V prvých piatich minútach by som s ohľadom na nenáročnosť témy dala BJ2 dve hviezdičky, ale veľmi rýchlo ma začali zasahovať negatívne šoky, ktoré sa už do konca nezastavili (a boli len asi 4x za film prerušené naozaj vtipnou hláškou). Len v prvých 20 minútach som mala tú česť počuť niekoľko takých „perál“, že som len neveriacky zízala. Po ďalších 10 minútach som prekonala rekord v počte výkrikov „Ó, bože!“ na film. A to bolo predo mnou ešte ďalších 78 minút... Pri tých najpríšernejších scénach som si myslela, že horšie to už nemôže byť - ale bolo! Nejde len o to, že Bridget je nemožná hlupaňa, čo chodí ako kačica, neustále sa šklebí, robí pravý opak toho, čo si myslí, poserie čo sa dá, správa sa ako mentálne postihnutá puberťáčka a s rozumom v koncoch je preto, že žiadny nemá! Ide o to, že celková úroveň tohto filmu je tak hlboko, že by som musela hrabať v zemi, aby som sa k nej dokázala dostať a pobaviť sa! Do kategórie „po tridsiatke“ mám ešte zopár rokov, ale na tom, že ma niekto degraduje na idiota, čo sa pobaví alebo dokonca zožerie takýto neskutočný blábol, nevidím nič vtipné ani zábavné. Toto pokračovanie celkom slušnej romantickej komédie je skvelou ukážkou, ako to dopadne, keď sa píše scenár pre scenár a navyše ho vymyslí banda neoriginálnych blbcov! Príbeh je v podstate ten istý ako v jednotke, nepriniesol nič nové (až na to, že Bridgetine túžby sa z „nájsť chlapa“ presunú do roviny „dostať chlapa do chomúta“), iba je všetko prehnanejšie, postavy sú hlúpejšie, dobrodružstvá neuveriteľnejšie, jednotlivé udalosti sú polepené tým najlacnejším lepidlom a situácie sú účelové. Jediná trochu šarmantná a vtipná postava je Daniel (Hugh Grant), ale ani on nedokázal zlepšiť celkovú bilanciu. Tých niekoľko fajn fórkov stojí za pol hviezdičky, ale zďaleka nezachráni moje zdesenie. Toto je najhorší film, aký som tento rok videla! (2005) ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Mojou špecialitkou bolo, že hodnotím tento film v čase, kedy som nemal možnosť zhliadnuť prvý diel o BJ. Podľa môjho názoru sa jedná o priemernú komédiu, kde však stojí za to vidieť, herecké podanie Renée Zellweger, ktorá bola úchvatná v tom, ako stvárniť priblblú, zakomplexovanú novinárku. Pohyby , chôdza a napokon i grimasy boli zahraté na jednotku. Scénaristicky to trošku nedopracované, asi z pohľadu toho, že jednotka bola komerčne úspešná a s receptom : toč dvojku dokiaľ je čas a môžeš sa na tom nabaliť. Niektoré gagy boli úsmevné, ale , bohužiaľ, dali sa spočítať na prstoch jednej ruky. A scéna z lyžovačky mi pripadala, ako z dielne chabých crazy výtvorov Jima Carreyho. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

V porovnání s prvním dílem a knižní předlohou je to fiasko.V žánru romantických komedií se ale jedná o čistý průměr.Škoda, bylo tu zaděláno na víc... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podtitul sedí jako prdel dvouletého dítěte na nočníku. Co mě ovšem absolutně nesedí je neskutečná trapná zoufalá debilní kráva, kterou jsem nikdy neměl rád. Řeč je o Renée. Chápu že se jedná zřejmě o její životní roli, ale já tu herečku opravdu nemusím. Pro tento film by měli stanovit nový subžánr, protože o komedii se nejedná a romantické to rozhodně není. 40% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

O něco horší než jednička. První díl mě nebavil, takže mě tohle pokaračování taky nijak neoslnilo. Průměrná komedie s docela dobrými herci, ale nic moc pro mě. 40% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Milé a vtipné, ale ďaleko nedosahujúce kvality knihy. Bohužial sa vytratili introspektívne kritické poznámky, náhla vzbura hormónov a hysterické výkyvy hlavnej hrdinky...Vo filmovej verzii Brigit stratila môj vyumelkovaný knižný ksicht ale s hereckou predstaviteľkou je to aspoň porovnateľné. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Návrat večnej smoliarky Bridget a jej jazda nebola o moc horšia ako diel predchádzajúci a to i napriek tomu, že druhé pokračovania väčšinou nie sú na vyššej úrovni, o tomto dieli sa to povedať nedá. Bridget som videl mnohokrát a i napriek tomu, že dokážem odrecitovať skoro každú vetu z filmu, vždy sa k nej vraciam a nikdy sa tak celkom nenabažím. Renée proste zbožňujem. Anglickému humoru som prišiel na chuť pred niekoľkými rokmi a tak sa perfektne bavím. Trojici Zellweger - Grant - Firth to neskutočne sedí a jednoznačne to medzi nimi iskrí. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Po skvělé originální jedničce přišla tuctová průměrná dvojka. Jasně, je tam pár světlých momentů, ale někdy je zkrátka lepší netočit pokračování, jen proto , že předchozí díl měl úspěch, to ještě nic nezaručuje. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Z ctižádostivé inteligentní ženy, která má smůlu na trapasy a krkolomné situace se ve dvojce stala pitomá slepice, která by zasloužila kopnout do prdele!...a ten závěr s pašováním a uvězněním? Proboha, naprostá scénáristická (asi už daná předlohou) bezmoc, žánrový odklon a rychlé vyblití nutného šťastného konce! Ale mělo to i světlé stránky....na první díl se to ale dívá hodně z dálky! ()

sheen 

všechny recenze uživatele

To samé v bledě modrém, jako v prvním díle, napodruhé už to není originální. Alespoň, že je to zábavné..teda občas. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

První díl byl originální a roztomilý. Zde už autoři vaří z vody a chvílemi je znát, že ani oni tak úplně přesně nevěděli, co s tím, jen za každou cenu chtěli natočit nějaké pokračov¨ání. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Stále se nemohu rozhodnout, zda je nejslabší dvojka či trojka, ale pravděpodobně právě dvojka. Začíná to být pořád dokola, Daniel-Mark-Daniel-Mark-Daniel-Mark a nejhorší je, že je mi to jako divákovi úplně jedno. Bridget navíc nepatří mezi nejchytřejší osoby, což jí v mých očích taky 2x nepřidává... ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je dějově jen natahovaným koncem první Bridget. Některé scény (konkrétně tchajské vězení) jsou už příliš úleťácké a kvůli nim se divák nemůže do příběhu vžít, protože se před jeho očima objevují téměř cirkusová vystoupení, která jsou sice místy víceméně srandovní, ale z přirozeným lidským chováním nemají vůbec nic společného. Co se týče humoru, ten nakonec Bridget zachránil. Na lyžovačku, večerní šaty a houbičky jen tak nezapomenu, ale přeci se na film nebudu dokola dívat kvůli třem scénkám, že? ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Z docela reálně působící postavy Bridget se v pokračování stala kravka a z docela příjemné a chytré komedie "ze života" se stala nelogická srágora povrchně útočící na divákovu bránici. 40% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jedničky takový nemastný, neslaný film, což má původ už ve slabé knižní předloze Helen Fieldingové. Darcy je ze začátku až nemožně dokonalý, Hugh Grant jako Daniel pořád funguje, nakonec i ta Bridget se až tolik neliší od prvního dílu. Jenže celý příběh (už tak dost hloupý - vlastně jen vaří z oleje a nic podstatného se nedozvíme) je podpořen ještě hloupější a doslovnější reži. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nevidel som síce prvý diel, ktorý všetci nadšene chválili, ale prepokladám, že bol omnoho, OMNOHO lepší, lebo inak by to chválenie bolo nelogické. i napriek tomu, že (pevne verím a dúfam) sa pokračovanie prvému dielu nerovná a nedosahuje jeho kvalít, i tak sa jedná o mierne nadpeirmernú záležitosť v žánri romantických komédií. už len preto, že hlavná hrdinka nie je dokonalá, krásna superkočka, ktorá z akýchsi dôvodov nemá ešte chlapa ale na konci filmu ide pred olrát s dokonalým, superchalanom, ktorý tiež mal podobnú amolu - ale ide o príbeh bacuľatej rozpačitej novinárky a jej nijak fešácky neprezentovaného právnika, ktorý má tiež svoje chyby. film však ponúka okrem zopár inteligentných a vtipných prejavov humoru aj niekoľko totálnych nelogických zvratov v scenári, veľmi podivnú a nahlúplu príhodu v thajskom văzení a tiež pár úplne bežných rutinných romantickokomediálnych fínt, scén a gagov, akých nájdete v romantických komédiách habadej. a aby som rozbor skončil akotak pozitívne - týmto filmom si Hugh Grant (asi osudovo odsúdený na romantické komédie) u mňa vylepšil svoje skóre. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Příšerná adaptace, která doslova vybrakovala knižní předlohu - vynechala několik báječných scén (např. interview s Colinem Fiřtem) a přidala řadu scén nových, z prstu vycucaných, které z filmu dělají sotva průměrnou romatickou limonádu. Tvůrci měli přitom k dispozici výborné herce (Renée jako by byla pro postavu Bridget zrozená, ztělesnění anglického suchopáru Colin Fiřt a proti svému naturelu obsazený Hugh Grant) a modelovou hrdinku, která ma na to stát se kanonickým typem negujícím módní a dietní diktáty tolik typické pro naší dobu. Bridget je novodobým Donem Quijotem v sukních, jehož větrným mlýnem je posh-ideál současné ženy a zároveň věrozvěstkou všech nedokonalých. V tomto filmu byla bohužel znásilněna a podrobena diktátu většiny. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď sa zamyslíte nad dejom pokračovania úspešnej jedničky, uvedomíte si, že je vlastne skoro jej remakom a v podstate je úplne zbytočný. Ale nevadí, veď ak skončí rozprávka happy endom typu "a žili šťastne až do smrti", je jasné, že zabrdávanie do tohto obdobia nemôže robiť dobrotu (česť výnimkám, ako Shrek 2). Problém je ale inde. Tam, kde v situáciách, do ktorých sa Bridget dostáva, dochádza v iných filmoch k dramatickým situáciám, v tomto filme naopak prichádza na rad crazy komédia, urážajúca vkus diváka a poukazujúca na to, že Bridget je jednoduchá pipka, o ktorú by chlapi, ktorú tu o ňu bojujú, v živote nezavadili. Dobrá miera komediálneho vkusu bola prekročená celkovo trikrát a preto nemôžem o takto nevyrovnanom filme povedať ani to, že sa mi celkom páčil. Reálne situácie zo života striedajú situácie ako z crazy komédií, tam, kde by Bridget dostala padáka, postupuje na kariérnom rebríčku, atď. Trojka už nevznikla a je to iba dobre. ()

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama