Reklama

Reklama

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích

  • Velká Británie Bridget Jones: The Edge of Reason (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bridget je ze vztahu s dokonalým gentlemanem Markem Darcym nadšená a stále nemůže uvěřit, že konečně našla lásku a přestala být „single“. Mark je uznalý, ohleduplný a tolerantní. Jakmile se ale na scéně objeví Markova nová asistentka Rebecca, Bridgetiny růžové obláčky, na kterých se až dosud vznášela, náhle zešednou. Stále častější záchvaty sebepodceňování začnou negativně ovlivňovat jejich vzájemnou lásku. Podlehne zoufalství a hnána „dobrými radami“ svých přátel se s Markem nečekaně rozchází. Bridget se sice trápí, ale v práci se jí daří a dostává nabídku spolupracovat s bývalým šéfem, záletným ex-přítelem Danielem. Letí s ním do Thajska natáčet reportáž. Znovu zažije spoustu komických nedorozumění a trapných chvil, které se mohou stát jenom jí. Při zpáteční cestě je na letišti obviněna z pašování drog, její šance na propuštění z vězení jsou pramalé, ale naštěstí je tu ještě Mark Darcy... (TV Nova)

(více)

Recenze (457)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které člověka prostě jen nebaví a pak jsou filmy, kde člověka sere každičká sekunda a tohle utrpení mu připadá dlouhé, jako celý věk vesmíru. Na druhý díl této ukrutné píčoviny s nejhnusnější a nejotravnější píčou v hlavní roli, která kdy brázdila filmová plátna bych se nikdy dobrovolně nepodíval. Bohužel jsem se z mladistvé nerozvážnosti zúčastnil filmové výzvy, kde mi zlomyslná, do té doby jsem si myslel, že kamaráda, vymyslela jeden z úkolů nazvaný právě "film, na který bych se nikdy dobrovolně nepodíval". Vedle pokračování píčoviny pro mentálně narušené puberťáky Divergence, bylo právě putování této tlusté svině jedinou volbou. Romantické komedie bytostně nenávidím a počet těch povedených, bych spočítal s rezervou na prstech svých krásných rukou. Tento pokus o komedii byl krajně nezdařený především co se týče naprosto dementního a nudného děje a ke všemu byla do hlavní role obsazena totální píča, který byla naprostým ztělesněním oblíbeného křížovkářského oříšku - zbytečný obal kolem vaginy na 4 (žena). Znáte ten pocit, kdy potkáte člověka, na kterém vás sere úplně všechno? Sere vás, jak vypadá, jak se chová, jak se tváří, jeho otravná gesta, zvyky, odporná vlezlost, absence humoru i jeho samotná existence. Já tento pocit neznal, dokud jedna jakási emancipovaná píča (Helen Fielding) nepřivedla k životu nejotravnější píču, jakou si svět dovede představit. Další píče tuhle píču potom přenesly na filmová plátna, kde nebylo možné najít osobu s více vysírajícím ksichtem, než má chuděra a nešťastnice Renée Zellweger, aby mohly tlusté, hnusné a blbé krávy (raději zdůrazňuji, že do této skupiny nepatří krásné štíhlé blondýnky a ostatní mé oblíbenkyně) u televizí hledat útěchu v tom, že po světě stále chodí někdo, kdo je ještě žalostnější případ než ony a přesto je magnetem na více než obstojné muže. Tohle prostě není dobré ani jako vtip. Postavy jsou napsané tak, že jejich chování a vystupování naprosto nedává smysl a je v totální rozporu se vším, čeho jsem si tam venku, kde to nazýváme realitou, za svůj život všiml. Tohle je prostě výplod nemocné a nikým nechtěné píče a najdou se v tom snad jen podobně nešťastné případ. A teď si představte, že máte s takovou píčou strávit v jedné uzavřené místnosti 108 minut a musíte se na sebe stále dívat. Připadal jsem si, jako by ze mě byla po celou stopáž za plného vědomí stahována kůže, někdo se mi rákosem drbal pod nehty a análně mě obtěžovala tlupa negrů. Asi po 25 minutách jsem to už nevydržel a rozhodl si utrpení zkrátit. S veškerým sebezapřením a využitím všech zbytků sil jsem film dosledoval dvojnásobnou rychlostí, což utrpení nerozmělnilo, jen hu udělalo kratším a díky tomu ostatně stále chodím mezi živými. Totální dno kinematografie, které se svojí debilitou blíží snad i té pseudo vztahové poradně toho nechutného plešatého buzeranta na Barrandově. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jsou světlé výjimky, kdy pokračování původního příběhu za něco stojí a není to jenom způsob, jak vytřískat z lidí další peníze. Bridget dvojka jí však není. Naprosto zbytečný film. Nedokážu však posoudit, jestli takhle špatná je i předloha nebo byla-li pouze zmrvena filmaři... Máme tady vše, co bylo v jedničce. Ukážeme zadek na kameru (akorát ne na hasičské stanici, ale při seskoku padákem), zase naletíme kurevníkovi Danielovi (akorát ne v redakci časopisu, ale v Thajsku), Daniel se zase s někým spustí (akorát ne s Američankou, ale s thajskou prostitutkou), chlapci se zase teatrálně poperou (akorát ne v Británii, ale v thajská kašně) a nakonec Bridget padne do náručí muži, kterého miluje, kterým je opět Mark. Proč, prosím, proč? 30% ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Bohužel Bridget ztratila kouzlo perfektní jedničky. Přibylo zbytečné vulgárnosti a trapnosti... No prostě zklamání. Dvě hvězdičky jen za skvělou rvačku ve fontáně :). ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Báječný podtitul. Přesně vystihuje podstatu filmu. S rozumem v koncích byli totiž zjevně jak scenáristé tak režisérka. Tohle přece už vůbec není ta Bridget z prvního dílu. Z Darcyho je nudný suchar, snad jen Cleaver zůstal zajímavý. Hugh Grant je tu za hajzla a vyloženě si to užívá. Ale moc času na plátně nestráví. Zato příšerností jako nácvik písně od Madonny v thajském kriminálu si tu užijeme. A romantika? Snad jen v posledních minutách před titulkama. Inu, pokračování. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pokračovania výborných filmov väčšinou nedopadnú dobre ... toto ale našťastie nie je úplne ten prípad. Časť vo väzení bola síce nesmierne trápna, ale ostatné veci to vyvážili až tak, že ja som sa bavila. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Vtipné pokračovanie veľkého hitu. Oproti jednotke je tu pocit akejsi komornosti - veľa tmavých scén, veľa interiérov. Miestami skvelé parodovaie prvého filmu. Herci sú snáď ešte lepší ako minule, len Colin Firth mal dostať OVEĽA viac priestoru, hlavne preto, že už je to o dvoch ľuďoch, nie o hľadaní toho druhého. Okrem priestoru pre Firtha ma trochu sklamala hudba - silou - mocou sa snží dosiahnuť na svojho predchodcu, ale aj napriek niekoľkým hitom spievaných inými interpretmi, ako sme zvyknutí, tu niečo nesedí. Keby však nebola na svete už jedna Bridget dal by som asi 4*. Príjemná zábava, ktorá však vylúdi menej pocitov ako minule... ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Opäť príklad pokračovania, ktoré nikdy nemalo vzniknúť. Kým jednotka je veľmi vydarenou, svižnou, trochu uletenou romantickou komédiou s tou správnou mierou irónie a nadhľadu, dvojka ju už len imituje a zúfalo sa snaží pomocou podobných ingrediencií vyvolať rovnaký výsledok. Ale to bohužiaľ nie je vôbec jednoduché, pokiaľ má k dispozícii scenár, ktorý je tak nekompaktný a zmätený. Je to len znôška situácií, ktoré ešte niekedy pripomínajú šmrnc jedničky, ale väčšina je už pritiahnutá za vlasy, stráca ten nadhľad a zachádza k trápnosti (thajské väzenie, konečné udobrenie...). No a potom je tu tradičný problém pokračovaní - kopírovanie toho, čo fungovalo v origináli dúfajúc v rovnaký efekt, ktoré sa samozrejme nedostaví (bitka Firth vs. Grant - bola by to najhoršia scéna z celého filmu nebyť pesničky od The Darkness na pozadí). Ďalším problémom je znema na poste režiséra. Beeban Kidron sa síce snaží navodzovať atmosféru a ľahkosť jednotky, ale aj jej sa to darí len niekedy a nepodarilo sa jej nedostatky scenára vykompenzovať. Ešte šťastie, že herci ostali skoro takí kúzelní ako predtým. Aj keď postava Bridget sa opať vinou scenára dosť zmenila zo sympatického blázonka na priblblú nánu, Renée robí, čo môže a chvalabohu sa jej to aj darí. Hugh Grant je rovnako pekne slizský a spoľahlivý Colin Firth tiež skvelo "civilný". Súhrnne sklamanie a priemer jak remeň. 5/10 ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Kdo by si nepamatoval na zpívání ve vězení a jízdu na lyžích? :D Naprosto nezapomenutelné, jedna z nejlepších komedií spolu s jedničkou. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ani první díl mě moc nechytl a tento, ačkoliv není tak propracovaný a v mnoha věcech zbytečně prvoplánový mi přijde kvalitativně hodně podobný. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Kiddo to napsala za mě, naprosto přesně se trefila do mého názoru, takže vás odkážu na její hodnocení. Jen jsem oproti ní ubral jednu hvězdičku ()

heyda 

všechny recenze uživatele

O něco horší pokračování s podobným námětem, jen si asi chtěli tvůrci trochu namastit kapsy. To se jim asi povedlo, ale pro mě osobně dvojka Bridget Jonesové trochu podprůměrná podívaná. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kletba pokračování úspěšných filmů se projevila i u naší Bridget Jones. Na první díl to nemá ani omylem, ale ... Rozhodně tu nemíním nějak tento sequel ponižovat a zatracovat, protože naše trapná těhulka neztratila na své eleganci a vtipnosti ani unci. Opět jsem se zasmál od srdce a ne z donucení. Nebyly zde žádné trapné a nechutné scény, takže typická britská komedie jako vyšitá. Stará herecká parta se vrátila a opět pobavila a opět nechyběl nepřeslechnutelný a dobře zvolený soundtrack. Zkrátka a dobře sranda sranda sranda ... trochu menší než u prvního dílu, ale i tak skvělá práce. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Bridget Jones 2: Blbá a blbější. Ale přesto ji navzdory veškeré logice Mark nakonec požádá o ruku (což snad nemůže nikdo brát ani jako spoiler, mankote). Co na ní kurnik viděl? Mít tohle doma, tak si pořídím ještě alarm a jídlo si vařím raději sám. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jedničky, kde byla Bridget roztomile oplácaná a sympaticky prdlá osoba, se kterou se dalo i ztotožnit, ve dvojce z ní udělali jen neuvěřitelně tlustou a trapnou hysterku, se kterou byste nechtěli mít společného vůbec nic. Škoda, že se tvůrci nedrželi víc původní knížky, u které jsem smíchy až slzela, ve filmu moc míst k slzení není. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Hrozná bejkovina, která je úplně o ničem a kromě spousty absurdností vrcholících thajským vězením a hromady trapáren skýtá i pár dobrých vtipů, geniálního Hugha Granta a sympatickou Bridget. btw ty ódy na Colina Firtha vážně nechápu, vždyť kde se ten chlap objeví, tam má pořád ten svůj stejnej vyschlej aristokratickej výraz a co sem spočítal, tak jen dvakrát v tomhle filmu zvládne zmačkat ten svůj xicht do napodobeniny úsměvu a to už volá do nebe. Rozhodně dobrý adept na další díl Terminátora ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Překvapivě jsem se dost nasmál a nenudil se ani chvilku. Dá se to rozcupovat, protože to otrocky kopíruje první díl, ale mě ta brakovitost přišla sympatická a tak nějak zvráceně jsem se celou dobu bavil. ()

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama