Reklama

Reklama

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích

  • Velká Británie Bridget Jones: The Edge of Reason (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bridget je ze vztahu s dokonalým gentlemanem Markem Darcym nadšená a stále nemůže uvěřit, že konečně našla lásku a přestala být „single“. Mark je uznalý, ohleduplný a tolerantní. Jakmile se ale na scéně objeví Markova nová asistentka Rebecca, Bridgetiny růžové obláčky, na kterých se až dosud vznášela, náhle zešednou. Stále častější záchvaty sebepodceňování začnou negativně ovlivňovat jejich vzájemnou lásku. Podlehne zoufalství a hnána „dobrými radami“ svých přátel se s Markem nečekaně rozchází. Bridget se sice trápí, ale v práci se jí daří a dostává nabídku spolupracovat s bývalým šéfem, záletným ex-přítelem Danielem. Letí s ním do Thajska natáčet reportáž. Znovu zažije spoustu komických nedorozumění a trapných chvil, které se mohou stát jenom jí. Při zpáteční cestě je na letišti obviněna z pašování drog, její šance na propuštění z vězení jsou pramalé, ale naštěstí je tu ještě Mark Darcy... (TV Nova)

(více)

Recenze (457)

5150 

všechny recenze uživatele

Tak tahle hloupoučká husička Bridget si mě vůbec nezískala a přesto, že jsem byl připraven na slabší pokračování, tak zklamání bylo obrovské. Podtitul přesně vystihuje stav scénáristů při psaní scénáře k tomuto filmu a dost možná i autorky knižní předlohy, ale to posoudit nemohu, pač knihu jsem nečet. Ze slibného hereckého obsazení zaujal pouze Jim Broadbent v miniroličce otce. Jinak v úvodu hezký odkaz na bondovku ŠPION, KTERÝ MĚ MILOVAL. ()

Ai.ma 

všechny recenze uživatele

Příjemně jsme se BAVIL. Nutno podotknout, že Renée Zellweger má silný komediální talent, který dokáže prodat,ostatně tato role ji padla jako ulitá. Všechny tři hlavní postavy mají překrásně vystavěné charaktery, ovšem v poslední třetině film začne z ničeho nic klopýtat, především epizodka v thajském vězení mi tam příliš neštymovala. Každopádně zůstává faktem, že to byl roztomilý výlet do romantických vod. Ač se etudy a gagy můžou zdát provařené a nijaké, ve finále působí velmi příjemně. 7/10 ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Když má chlap doma nějakou prsatici, vždycky jí zahne s nějakou s plochým hrudníkem.." ;) No, tak nakonec tahle jediná, bohužel pro ty, kteří si předchozí snímek zamilovali, nezpochybtitelná myšlenka tohoto odpudivého sequelu asi i docela dostatečně vysvětluje, proč tentokrát všechny postavy bez výjimky působí ve své zhovadilosti tak ploše, nezajímavě a nesmyslně, ačkoliv samotný příběh na tom není o nic hůř.. Protože s tou nepochopitelně špatnou šmíráckou předlohou Helen Fielding očividně nezmohl nic ani geniální Richard Curtis, tady by byla k ničemu i svěcená voda, těžko mohla druhou Bridget Jones zvednout z filmového hnoje taková režisérská šmudla jako Beeban Kidron, a tak divák prostě jen sleduje recyklaci konceptu, nápadů i samotných vtípků, které by nakonec na jedné ruce, jak říká Míra Bosák, snadno spočítal i zasloužilý dřevorubec.. Jedno velké zklamání, které není v koncích jen s rozumem.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

O triedu horsie ako predosly diel. Bridget bola v jednotke roztomila, lebo blbosti robila preto, lebo bola obcas nesikovna alebo mala smolu. V dvojke ich robi preto, lebo je blba, takze som neraz nad nou krutil hlavou a nechapal som jak s nou môze mat Darcy tak bozsku trpezlivost. Sklamanim je aj výzor Renee. S priberanim to tentoraz prestrelila a miestami pôsobi dost odpudivo. Prekvapivo mi nevadila zapletka ohladom ich rozchodu, kedze bol podany celkom zmysluplne. Dalej je zaujimave, ze v jednotke to ovela viac iskrilo medzi Bridget a Cleaverom a tentoraz zase medzi nou a Darcym. Takze ked sa na konci daju znova dokopy, tak som mal radost. Prva polovica filmu s trampotami medzi Bridget a Darcym este celkom slusne funguje, ale po ich rozchode nielen Bridget ale ani samozny film nikam poriadne nesmeroval. Pôsobilo to ako len nahodny sled scen, ktore nie su prilis vtipne a v ovela slabsom prevedeni sa snazia kopirovat niektore sceny z jednotky (bitka). Linia v Thajsku je uplne otravna. Potesil navrat prakticky vsetkych vedlajsich postav, ale tentoraz neboli nijak zmysluplne vyuzite. Nebyt solidneho zaveru, tak je vysledny dojem z celeho filmy velmi negativny. Takto som len sklamany, ze je to o dost slabie. Proste taka natahovana vypln medzi prvym a tretim dielom, ale pre fanusikov serie predsalen povinnost. 5/10 ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele

Upřímně fakt nejsem milovník komedií a už vůbec ne romanťáků. Ale Bridget mě nějakým způsobem dokáže pobavit, sice už druhej díl nedosahuje kvalit prvního, pořád ale stojí za to a hlavně pobaví, což je u komedie si myslim to hlavní. :D Hodnocení: 7/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Richard Curtis, Andrew Davies a Helen Fielding. Kamera : Adrian Biddle. Hudba : Harry Gregson-Williams a Burt Bacharach. Ve filmu, mimo jiné, zazní - Robbie Williams - Misunderstood http://www.youtube.com/watch?v=dYAifpU8S3E CHYBY VE FILMU - 1 - Téměř na začátku, když jde Bridget po nevydařené reportáži na kobereček, tak má špatně pozapínané knoflíčky u růžového svetříku, když vejde k šéfovi, už má svetřík zapnutý správně. 2 - Při bitce ve fontáně má Daniel na košili nejdřív rozepnuté 3 horní knoflíky, ale o záběr později jen 2 knoflíky. CITÁT - Asi jsem udělala velkou chybu, když jsem pozvala tebe a ty tvoje poskládaný trenýrky do svýho života....... ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Bridget je baculka, která má smůlu na chlapy. Když jí k tomu hraje Renée, tak film bude mít úspěch i kvalitu. Úspěch tato komedie jistě měla i má. Ovšem kvalita není zase až tak na vysoké úrovni, ale hlavně, že je zde v nějaké míře obsažená. Humor je sice decentní, ale zabírá. Oba dva mužští představitelé jsou sice trochu suchaři, ale to je vlastně dobře. Vždyť je to anglický film. Film mě pobavil a bavit bude. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nezdieľam názor väčšiny, pre ktorú je pokračovanie sklamaním, ja som sa bavil úplne rovnako, pre mňa malo veľa scén svoje čaro a niektoré skvelo poukázali svojou prehnanosťou na momenty v našich životoch, slabú úctu, materializmus, nepoučiteľnosť, či zvodcovstvo a zbabelosť, aj keď musím povedať, že tentokrát som to roly, ktorú hral Hugh Grant neveril, bola viac prehnaná. Hudba opäť akousi zmeskou známych populárnych hitov, ktoré boli pozmenené. Ale nemám k tomu veľa, čo dodávať, ja som sa bavil na filme o dievčati, ktoré sa dostáva do trápnych a bláznivých situácií aj teraz a keďže som dlhšie sám, dokážem ho sčasti aj pochopiť a do niektorých scén sa vžiť. Ďalšia skvelá romantická komédia je na svete. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Na slušný anglický humor zde připadalo až moc odporného a přehnaného špulení rtů na celé roztřesené sanici. Přesto právě onen suchý humor (a lyžařský závod) naštěstí celou přehranou otylku zastínil. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak geniálna ,,jednička,, dostala slabučkú ,,dvojku,, o ktorej môžem napísať len jediné - sklamanie. A ešte niečo. Aj keď existujú výnimky, v tomto prípade pravidlo - Dvakrát nevstúpiš do tej istej rieky - platí 100násobne. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

A opět další peripetie nejen s muži. Bridget hledá toho pravého. Ale jak se správně rozhodnout? Po spoustě nedorozumění a špatných rozhodnutí ale nakonec dosáhne také na své štěstí, snad. ()

Desiree 

všechny recenze uživatele

Komedie nebo hořká komedie? Pro mne toto s komedií nemá nic společného. Nemůžu se smát otylosti ( protože vím, co je to pro člověka za přítěž, a nemám tím zdaleka na mysli jen ta kila, která si Bridget nosí prostě všude ), ale tomu ostatnímu, co tento film nabízí, se prostě smát ani nedalo. Otřesné kostýmy, plytké žerty, podivné herecké výkony a žádný šmrnc dělají z tohoto filmového počinu hluboko podprůměrnou zábavu. ()

E.. 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tenhle film už poněkolikátý a pokaždý mě stáhne do svýho děje a pobaví mě. Sice je tam dost ne moc příjemných narážek a dá se to označit za průměrnou komedii..do autobusu, který vás veze 24 hodin na dovču se ale hodí:) ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla ještě průměrně milou komedií, dvojka převážně jen opakuje vtipy z minula (thajská věznice už byla trochu moc) a nechápu, proč renée tentokrát tak extra krmili. Kdo má celý film sledovat její (tentokrát již značné) pozadí? Pár vtipných momentů tomu nelze upřít, ale celkově na mě film moc nezapůsobil. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

V podstatě neškodný blábol, který mě překvapivě ani příliš neznechutil. Jenom si neodpustím dodat, že poněkud nechápu zájem fiktivních mužských postav o hrdinku Bridget. Ta totiž všechno poplete, poletuje příběhem zmatená jak lesní včela, nevyzná se latur v ničem (natož sama v sobě) a navrch působí jako neúnavná továrna na trapasy. Kdyby jí bylo sedmnáct, dalo by se to ještě pochopit, ale v pětatřiceti letech předvádět popleteného diblíka se zálibou v plyši a tvářit se, že je to „loztomilé“? Děkuju pěkně, to si radši najdu nějakou jeřábnici. ()

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama