Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí Indiana Jones učí na univerzitě a žije poklidný život. Jsou však padesátá léta a Amerika zažívá hysterii ohledně sovětských a komunistických agentů. Jednoho dne ho unese právě skupina ruských agentů vedená podivnou vědkyní Irinou Spalko, již doprovází několik ruských vojáků, kteří hledají na americké základně podivnou bednu. Indiana se ze zajetí dokáže osvobodit. Celá záležitost mu přinese jen nepříjemnosti, když je vyšetřován americkou tajnou službou. V důsledku tohoto vyšetřování je Indiana vyhozen z univerzity. V té době ho však vyhledá mladík Mutt Williams, který ho požádá o pomoc pro svého otčíma, profesora Oxleyho, a svou matku Marion, kteří odjeli do Jižní Ameriky hledat tajemnou křišťálovou lebku. Indiana je informací o lebce ohromen a ihned s Muttem odjíždí do Peru, kde se Oxley a Muttova matka ztratili. Indianovi nedělá problém hrobku španělského conquistadora a v něm křišťálovou lebku najít. Zanedlouho nalezne i profesora Oxleyho. Jak se ale ukáže, Oxley se pomátl na rozumu a Indiana ani Mutt z něj nejsou schopni dostat nějaké souvislé informace. Ke všemu jsou v té době zajati Rusy, které opět vede Irina Spalko. Rusové mají v zajetí i Muttovu matku, Marion. Ukáže se, že Mutt je ve skutečnosti synem Indiany. Rusové po Indianovi a jeho doprovodu chtějí, aby je dovedli do tajemného zlatého indiánského města, které je legendou s lebkou spojené. Rusy doprovází zrádce Mac, který se nechal ke spolupráci s Rusy uplatit. Po krátké době se podaří Indymu a jeho doprovodu včetně Maca, který Indymu namluví, že pracuje pro CIA a Rusy tak monitoruje, utéci... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 724)

KarelR 

všechny recenze uživatele

První polovina je plná hlášek a odkazů, druhá famózní akce. A závěr? Buď žasnete, nebo vás to znechutí. Jsem rád, že jsem v té první skupině a ve čtvrtek mažu podruhé :) 9/10 ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Expedicia skrz skanzen stylov - zakonzervovanych vo vzajomne sa prelinajucich casovych bublinach, ktore definuju nielen vznik a samotny vyvoj skanzenu, ale i urcite etapy / dekady kinematografie s prislusnymi charakterovymi crtami odrazajucimi dobove trendy. Pribeh, prostrednictvom ktoreho nam preslaveny sprievodca S. Spielberg priblizuje skanzen mi vobec nevadil. Naopak, vo vzajomnej kauzalite s dovodom existencie skanzenu je logicky vhodne a presne zvolenym variantom. Ovsem v urcitych bodoch expedicie neprebieha n-nasobne prelinanie spominanych casovych bublin uplne hladko. V tychto bodoch dobrodruzna jazda ako keby drhla a dopredu sa presuvame ani nie tak plynulou zotrvacnostou ako skor upozornujucimi napismi "Pozor, prechod do inej sekcie". ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se podíval na čtvrtý díl legendární série o doslova nesmrtelné archeologovi... a ne že bych na to nějak spěchal, jsem jenom tady na čsfd až 4802 divák...ale přijde mi to fér, Indy mě také nechal 19 let čekat.:-) Henry ,,Indiana" Jones nám zestárl, Spielberg ale svoje řemeslo nezapomněl... Jeho film si zachoval tu rodokapsovskou atmosféru i patinu (velkou roli na tom hraje skutečně prvotřídní triková stránka Lucasova studia...), ten retro styl je působivý a stal se de facto značkou Spielbergova a Lucasova tvůrčího rukopisu... Jestli ve mně v průběhu percepce něco převládalo, pak to byl pocit, že sleduji skutečnou řemeslnou špičku, a to nejen režijní, ale i scenáristickou, trikovou, hudební, ruchovou, hereckou...Spielbergova ochranná známka = to je naprosto profesionální výkon. Nic dalšího už se ale nedostavilo...žádný pocit unesení, extaktického nadšení, dojem, který zažíváte při setkání s výjimečnem...a to je vlastně hlavní důvod mého mírného rozladění, očekávání bylo (i přes můj blazeovaný nezájem) veliké... 19 let neuběhlo však jenom v reálu, ale i v imaginárním časoprostoru filmovém - archeolog Jones v nejlepších letech se z 30. let posunul do let padesátých a stal se z něho Jones senior - ,,stařík", který pomyslně předává své žezlo, bič a klobouk...hádejte, komu asi '-) Sága nesmí zemřít a 5. díl už zřejmě rejdí v hlavách producentů... Stylizace do retra 50. let sebou nese i proměnu tématiky - Spielberg se tak obloukem vrací ke svým začátkům a přes exotickou i křesťanskou mytologii se dostává znovu až k Blízkým setkáním třetího druhu...inu, 50. léta byla spojena především s UFO, návštěvami z cizích galaxií a ohlasy údajného incidentu v americkém Roswellu... Čtvrtý Indiana Jones mne rozhodně nezklamal, i když místy jsem se ošíval a říkal si, že by přece jenom měli někdy alespoň někoho z Indyho teamu trefit...ale ne Indyho, na koho bych se díval v pátém díle... :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Není to nejlepší Indy, je to zpočátku stejný Indy, ke konci už poněkud jiný Indy, ale rozhodně to nade vší pochybnost JE Indy; jakkoli místy nechutně digitální. Mého srdce šampión si opět nasazuje svou ošuntělou plstěnou fedoru a navrací na stříbrná plátna dobrodružnou podívanou jaká tu předlouhých devatenáct let scházela. Nejeden film se tu díru snažil vyplnit a všechny do jednoho tou dírou propadly. Některé se ctí, většina bez ní. (staro)Nový Indy díru zaceluje, i když ne po celou stopáž. Fordovo stáří film nebrzdí, ale je v něm nesporný zádrhel. A Shia úlohu nostitele akce nebere na svá bedra tak úplně. Pokud však Indyho milujete, tak není co řešit. Má to své mušky. Jak také jinak. Ovšem jsou to jen mušky. Digitální krajinkářství je tu více než by bylo záhodno, až příliš postav je odsunuto na vedlejší kolej a pozapomenuto. S výjimkou Tarzan scény, která je vůbec nejslabším momentem celé tetralogie, se tu však nevyskytují ani masařky. Ale opičky v čele s tím kdo je vede by stejně po zásluze zasloužily, aby je potkal osud kolegyň z Chrámu zkázy. I tak pětašedesátiletý Junior bohatě strčí všechny ty rychlokvašky na jedno léto hluboko do svého tlumoku. Teď se možná zdá "pouze" setsakra dobrá, ale povíme si to za pět či deset let až lidé překousnou ten závěr. To ostatně platí i o mě. Finále se mi sice i líbí (dokonce moc), ovšem kdyby se obešlo bez té vizuální přepálené lucasovské doslovnosti, tak bych byl mnohem spokojenější. Kouzlo, které zdobilo původní trilogii tu však opět je. Pravda, není tak evidentní jako kdysi a bude vás stát trochu archeologicky nimravé práce ho odkrýt, ale je to tam, ne že ne. To jakožto čistá esence "filmovosti", která z dospělých dělá děcka, z kritiků fanoušky a z děcek filmové nadšence. Ani slabší (nikoli však slabá) Indyho čtvrtá filmová výprava ho tak v mých očích nesesadila z pozice nejoblíbenějšího hrdiny světové kinematografie. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná se vším všudy. Už ta úvodní scéna s rozdováděnou mládeží, která za zvuků Elvise divoce jede oldschool károu před tou nádhernou přírodní scenérií vám slibuje, že ten film bude prostě pecka. Potom to stepfordsky hororový městečko na testování výbuchů, či vynalézavá honička na motorce s Rusákama. No a nejvíc mě dostalo "profouknutí" foukačky tomu indiánovi. Indy je prostě furt ten samej mazák a Shia je taky hustej - prostě jim to klapalo. Líbili se mi i Rusáci jako záporáci. Spielberg hravě využívá všech jejich stereotypů (kromě vodky), takže se dočkáme momentu, kdy v hluboké džungli banda vojáků tancuje okolo ohně kozáčka. Konec se mi líbil hodně a prostě je to bomba. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Rok 2008: Zatímco Temný rytíř představil aktuální trendy a Speed Racer vyjevil, jak budou vypadat filmy za 25 let, reakcionářský Indiana Jones 4 se ohlíží zpět. A cestuje napříč časem – tj. 30. léta (braková dobrodružství), 50. léta (špioni, UFO, horory), 80. léta (původní trilogie) a současnost. Výsledkem je kupa narážek pro zasvěcené a poněkud neschůdný film pro nezasvěcené, který jako kdyby do 21. století ani nepatřil. ____ Spousta věcí ve filmu vypadá divně, přičemž alibi se skrývá v záměrné brakovosti. Jde o to, že Spileberg sice patří mezi přední vypravěče, ale s více zhlédnutími nacházíte v jeho filmech chyby a nedodělky. Zde jsou mazaně zdůvodněny pulpovostí. ____ Vytýkat Indymu 4 začlenění UFA signalizuje neznalost Spielbergova portfolia. Skoro v každém třetím jeho filmu se s mimozemšťany v různých podobách setkáváme. Steven skrz ně akcentuje problém komunikace. Zdá se totiž, že děti a „ufonci“ s ní mají menší problémy než dospělí. ____ Kdykoliv se kamera oddálí na velké celky a ustanovuje nebo panorámuje krajinu, generuje v režimu digitálního retra okázalé pohlednice. ____ Zápory: 1, Postavy mají přesně vytyčený půdorys a ani na moment je nenapadne ho opustit. S rámcem se nehýbe, pouze prostor uvnitř kdosi tu a tam zvelebí nápadem či narážkou. Důsledkem je nepopíratelná lepší první půle filmu, kde nejsou obrysy půdorysu tak zřetelné. 2, Klíčoví hrdinové vysadili steroidy. Ford není dost jonesovský, Shia dost rebelantský (rozuměje divošsko-Brando-novský) a Cate dost nemilosrdná (hrdopyšnosti Ninočky zůstala cosi dlužna). 3, Slackující děj žadoní o vystříhání 20% materiálu z každé sekvence. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dobrý archeolog nesedí v knihovně…. Tak jsem se dočkal !! Předem podotýkám, že najde-li se zde někdo, kdo nebyl zasažen kultem INDIANA JONES, měl by pochopit, že k Indymu se MUSÍ přistupovat jinak, než k lecjakým Lovcům pokladů. Protože jinému by jsme stěží uvěřili, že dokáže přežít atomový výbuch … Ano, šílené kousky doprovázejí NAŠEHO hrdinu i v tomto pokračování a pořádný kus nadhledu a nadsázky k němu patří stejně jako bič a klobouk. Nepřekvapuje mne, že je vtipný jako vždycky a že příběh je perfektní. Tak to prostě MUSÍ být!! Jinak by se mohl do filmového důchodu odebrat nejen H.Ford, ale také S.Spielberg a G.Lucas. A mám dojem, že se nikam nechystají... P.S: Nevíte, jestli se už připravuje pokračování? :-) ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh, perfektní filmové triky, parádní mravenci, excelující vodopády, ............ prostě NÁDHERA!!! Už se těším až si film vychutnám v DD 5.1! ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Steven got lost in his own museum. Vrať se ke hrobům, Indy. Pár zmatených postřehů, spoileroidní obsah: Nečetla jsem ani jedinou recenzi a těšila se jako malé dítě na překvapení, které....vyletělo z atomové parodie na předměstí v době babyboomu. Onen intelektuální odér archeologa-vědce-dobrodruha se rozplynul jako atomový hřib a vystřídal ho jakýsi roswellský crossover stylů, žánrů a vycizelovaného scifi pojetí, jehož komplexnost a promyšlenost nepochybně ocení ve svých ročníkových pracích filmoví teoretici. Já jsem si po dvaceti minutách uvědomila, že můj Indy patří do oné zlaté doby třicátých let, kdy jeho zájem o archeologii a o vědění byl jaksi... skutečný, kdy neopouštěl staré ruiny a sochy bez povšimnutí, kdy bádal, hledal, vtipkoval a jezdil na koni a na velbloudech:) Trilogii Indyho jsem viděla teprve před pár měsíci, takže mě těžko považovat za nostalgického stýstala, ale on v království lebky jakoby ztratil tu svou "giddy as a schoolboy" náturu, jeho hledání a luštění indicií připomíná Lovce pokladů a komentovanou šipkovanou. Já z toho neviním Forda. Vrásky má vyryté mělce, kabát ušitý z charismatu nesvlékl, na rozdíl od některých přicmrndávačů (profesor!!!) nepřehrává. Ani Cate Blanchett bych za naplnění záporácké škatulky ruské paranormální vědkyně (ne, vážně mi nepřipadá, že by Království bylo adorací vědění, když postava je za svou paranormální žízeň ztrestána a navíc vědění je tu redukováno na paranormální pavědy a několik ojedinělých scének, aby se neřeklo ) nehanila, ale komunisté byli jako prázdné láhve od vodky. Nepotřebuji, aby citovali Lenina a projevovali kolektivismus na každém kroku, ale narvat někoho typově blízkého do sovětského munduru mi nestačí. A k mimozemské anabázi se raději nebudu vyjadřovat, tihle nezelení mužíčci bez vlastností jsou jak z jiného filmu. Na rozdíl od E.T. a Close Encouters nefungují ani na bází očekávání, ani na bázi sblížení, ani jako plnohodnotné postavy, ani jako symboly. A jestli z něčeho viním Spielberga, pak nikoli ze špatného řemesla-jedině z toho, že přijal nabídku natočit tak špatný, nevtipný scénář, že nechal mou milovanou postavu běhat ve světě, který je dokonale stylový, plný odkazů a poct braku, ale vhodný leda pro nějakou pseudobondovku nebo Xfiles. Nefunguje pro mě dramatická linie, fosforeskující lebka ani mnohé jednotlivé scény jako opakování situace sjíždění vodopádů, svatba zkroceného dobrodruha, výslech tajných služeb aj. Nepřijet tam princ na černé motorce Shia jako mix mezi Brandem a Deanem, který exceloval v každé scéně včetně tarzanie s primáty, šla bych ještě níž, než protrpěných 55%. Fenomén známý jako entSHIAment. P.S.Zasmála jsem se čtyřikrát- Shiovi s hadem, rvačce , Shiovi s Indym na hřbitově a opičkám. Pár povedených sekvencí situačního humoru, ale hlášky, jiskrné dialogy, kam jen se poděly? :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Williams: 1. Raiders March ,2. Call of the Crystal ,3. The Adventures of Mutt ,4. Irina's Theme ,5. The Snake Pit ,6. The Spell of the Skull ,7. The Journey to Akator ,8. A Whirl Through Academe ,9. "Return" ,10. The Jungle Chase ,11. Orellana's Cradle ,12. Grave Robbers ,13. Hidden Treasure and the City of Gold ,14. Secret Doors and Scorpions ,15. Oxley's Dilemma ,16. Ants! ,17. Temple Ruins and the Secret Revealed ,18. The Departure ,19. Finale, ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Těch pocitů po odchodu z kina byla obrovská hromada, ale všechny se dají shrnout do jednoho vzkazu: „Dal sis na čas, ale stálo to za to, Indy.“ Pan učitel totiž vypadá, že posledních devatenáct let nedělal nic jiného než hledal další a další poklady a i když mu to přidělalo na tvář nejednu vrásku, pořád se do všeho vrhá po hlavě. Naštěstí ale i s čím dál větší dávkou rozumu, protože hlavní hrdina na stará kolena přece jen zmoudřel (nezaměňovat za vyměkl). A tohle nostalgické i šibalsky pomrkávající dobrodružství v sobě skrývá tolik úžasných přísad. Éterickou Cate Blanchett, honičku nad srázem, "mravence jak svině", dechberoucí vyvrcholení a v neposlední řadě rebelujícího Shiu LaBeoufa, snad ještě lepšího, než jsem se odvážil doufat. Podstavec s Poslední křížovou výpravou jakožto vrcholem série sice bez problémů obstál, ale takhle dobrodružná jízda se dá najít asi vážně jen u Herr Jonese. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoiler. "Vraj ste čosi ako vykrádač hrobov." - "Som renomovaný profesor archeológie." Mne sa to páčilo. Možno dokonca viac, ako Dobyvatelia stratenej archy, ktorí ma pravdupovediac nikdy nechytili. Ale nedosiahlo to ani úrovne mojej najobľúbenejšej časti série, Chrámu skazy, to musím priznať. Zo začiatku som bol každopádne v rozpakoch. Trikov bolo veľa a nepripadali mi také kvalitné, ako by som očakával od veľkofilmu od Spielberga za 185 miliónov. Je tu počítačové všetko. Opice, mravce, dočerta aj sysle! Ale akonáhle príbeh začal naberať jasnejšie kontúry, začal som byť nadšený, pretože to bola kombinácia mojich obľúbených tém ako sú džungľa, stratené bájne mestá zo zlata, conquistadori a mimozemšťania. Určite poteší výmena zlých nacistov za zlých Sovietov. John Hurt to dal svojrázne, ale postava to vyžadovala. Milý návrat Marion, krátke ale dojemné rozlúčenie s otcom a Marcusom („Dostali sme sa do veku, v ktorom život nedáva, ale berie.“). Shia Labeouf sympaťák a celé je to príjemné nostalgické a retro. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak musi se uznat, ze ty leta od posledniho dilu nejsou nijak vyrazne znat, ale kvalit predchozich dilu to dosahuje jen misty. Nicmene i tak to mezi dnesnima Lovcema pokladu a podobne nema v tomhle zanru konkurenci. Jinak celej film je zajimavej, docela sviznej a spousta akce, ale precejen kolikrat ta akce nedokaze plne strhnout, za coz asi muze hudba, ktera krome hlavni pisnicky neni nic moc. No a pribeh filmu je hodne slusnej, az na to, ze ho clovek musi brat s velkym nadhledem a prehlizet obcas do oci bijici nelogicnosti a misty uz fakt prehnany sceny a hlavne se musi nejak prekousnout celkem blby zakonceni v dzungli. Co se tyce hercu, Harrison samozrejme vypada stare a misty zacina pripominat spis Conneryho, ale porad je to ten starej dobrej Indy, kterej pro akci nebo hlasku nejde daleko. A kdyz uz je akce skutecne vo hubu, tak pomuze Shia, kterej sice ze zacatku trochu otravne machruje, ale nakonec je fakt dobrej. No a co se tyce Cate, hraje slusne, ale prizvuk je samozrejme trapackej. Jinak jeste se zminim o spickovejch tricich a hodne dobry kamere. Jasnejch 5*, ale uplne bez vyhrad to neni. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že téměř po 20ti letech spekulování příjde Spielberg/Lucas s nějakou úžasnou zápletkou. Bohužel. Nový INDIANA JONES postrádá hned 4 věci. 1. Dobrý scénář. 2. 80-léta, nový díl už prostě nepůsobí dojmem, že se vám za zády točí koutouč s filmem a triky působí příliš počítačově. To staré kouzlo je fuč. 3. Pořádného padoucha. Cate Blanchett je až nechtěně vtipná a maximálně ne-respektu hodná. Její pokus o východo ukrajinský akcent je mimo, nechápu proč Spielberg rovnou neobsadil nějakou v Americe domestikovanou ukrajinku, to by snad vyšlo o něco lépe. -- No a konečně za 4. NÁCKY. Ano. Nácky. Rusové jsou sice novou moderní hrozbou (to ostatně byly vždycky), ale v Indym působí Ivani dojmem tupých a neškodných idiotů. --- Indiana Jones sice zásadně ovlivnil moje dětsví a v natočeního nového dílu jsem doufal dlouhá léta, ale teď můžu svědomitě říct, že tohle měli kluci radši nechat plavat. Vše podle mě zachraňuje Harrison Ford, který je až nečekaně ve formě, skáče jako kozlík šikula a nechybí mu jeho břitká, ironická/nebojácná povaha. To je ale všechno. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Najočakávanejší projekt posledných pár rokov konečne dorazil do kín a otázka ktorá všetkých trápi je to či to najslávnejšiemu filmovému archeológovi plieska bičom rovnako ako doteraz. Nuž plieska, len trochu inak. Je sympatické, že L&S (a to nemyslím Lasicu a Satinského) sa vyžívajú v oldschool štýle (ktorý ale nie je tak celkom úplne oldschool) a digi sa im podarí celkom dobre maskovať a držať na uzde, avšak nie vždy to funguje celkom dokonale. Príbeh by sa totiž dal prepísať na pár stránok textu, a scenár ako len môže túto jednoduchosť maskuje, avšak so striedavými úspechmi. Celá expozícia je vlastne len prehliadkou éry US 50´s so všetkým čo k nej patrí od rock´n´rollu, cez oldtimery a harleye až po mccarthizmus. Táto úžasná omaľovánka doby je len predkrmom pred temer neprerušeným vodopádom poctivej „indianovskej“ akcie. Celý problém štvorky vlastne spočíva v tom, že variuje to čo sme už mohli vidieť v predchádzajúcich dieloch a tak nemá čím prekvapiť, na druhej strane sa v tom svete cítime tak dobre ako na návšteve u starých známych po devätnástich rokoch. Avšak napriek tomu, že celá táto návšteva prebieha v divokom tempe, stíhame si všimnúť, že scény sú radené rýchlo práve preto, že ani jedna z nich nie je sama o sebe tak geniálne vypointovaná ako väčšina pamätných scén predchádzajúcich indianoviek (spomeňte si hoci na Hitlera a zápisník, či hostinu u maharadžu) a pokiaľ by tu existovala takáto možnosť, režisér nenechá scénu vyznieť a hlavne doznieť. Takto sa rútime na horskej dráhe a hoci je to super pocit, stále niečo chýba. Chýba to niečo čo predchádzajúce diely mali. L&S síce natočili ďalšiu „klukovinu“ ktorá vyzerá ako Indy, ale od klasického Indyho sa vzďaľuje tak hravosťou (čo sa dá ospravedlniť vzhľadom na pokročilý vek hrdinu) ako i témou (rodinu néééé a tiež neviem či je šťastný motív a la the truth is out there). Napriek všetkým týmto výhradám ale treba pripomenúť, že štvrtého Indyho asi oveľa lepšie natočiť nešlo a v rámci filmových sérií budú príbehy archeológa dobrodruha vždy na popredných miestach. A tak ako zarytý fanúšik série dávam s odretými ušami 9/10 P.S. Cute animals si tiež mohli odpustiť. P.P.S. Stalinov miláčik rulújet . Dosvidanja Dr. Jones ! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na čtvrté dobrodružství archeologa Jonese jsem se vypravil vyzbrojen čerstvě shlédnutou trilogií, pouze s několika hodinovými odstupy mezi jednotlivými díly. Bohužel v tomto případě byl tento fakt spíše ku neprospěchu věci, protože tato výzbroj byla vskutku neprůstřelná. Naprosto chápu, že natočit v dnešní době film a přiblížit ho ve všech směrech k jeho o dvacet let starším sourozencům, je náročnější oříšek než kosmeticky upravit některé herce v hlavních rolích. Strašně těžce se mi to vyslovuje a moje arteria temporalis právě mlátí s dvojnásobnou frekvencí, když musím napsat, že jsem si hrozně dlouhou dobu (nevím, snad 40 minut) hledal k novému Indymu cestu. Možná některé scény ztrácely svojí údernost tím, že jsem je nakoukával x-krát v trailerech, možná proto, že mi jaderná energetika s ledničkou k Indianovi nesedí. Hergot, nevím. Zpět do hry mě vrátilo až cestování po mapě a šnorchlování v peruánském podzemí, kde na vyděšeného Shiu aplikují strážci krypty dynamickou capoeiru. Pak už je to až do závěrečných titulků kvalitní podívaná s ohromujícími akčními scénami, byť občas viditelně digitálními. S finální scénou jsem neměl nejmenší problém, její velkoleposti se vyrovná málo co. Ford se zjevně snaží, co mu síly stačí, leč měl už dávno prásknout bičem a rozpohybovat ověnčené čtyřspřeží, které by ho odvezlo do zaslouženého filmového důchodu. Blanchet vcelku cool, moc mi připoměla Nastaschu Romanenko ze hry Metal Gear Solid, za její roli palec nahoru. LaBeouf jako třetí vzadu, co nenápadně vystrkuje bradu a obtáčí si pomaloučku Hollywood kolem prstu. Resumé: příliš jsem se nezasmál, spoustu fórku jsem minul skoro bez zájmu (scéna s hadem), zároveň ale hltal monstrózní akci a několik sekvencí bylo tak obřích, že mi až zaskočily v krku (chrám, závěr). Srovnání s trilogií však imho čtvrtý díl neustojí. Zážitek z 22.5.2008?? Kdepak, křišťálové lebky to nejsou, dopoledne jsem si koupil Deceptikona Starscreama... 70% 185 miliónů dolarů(rozpočet)/776,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Indiana Jones počtvrté, tentokrát při hledání zvláštní lebky v Americe. Stále bravurní stárnoucí Harrison Ford v perfektní akční adventuře Stevena Spielberga. Navíc Cate Blanchett k nepoznání nalíčená jako ruská agentka Irina Spalko a John Hurt jako lehce mimózní professor Oxley. Potěšil mne i odkaz na E.T. mimozemšťana. Hafo trailerů zde: http://www.csfd.cz/film/134454-indiana-jones-a-kralovstvi-kristalove-lebky-indiana-jones-and-the-kingdom-of-the-crystal-skull/videa/ ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Asi jako pro mnoho jedinců byl i pro mě Indiana Jones jeden z nejočekávanějíšch snímků letošního roku. I z toho důvodu jsem měl obavy jak se Spielbergovi podaří vzkřísit sérii po téměř 20 letech. Výsledek není špatný, několikrát jsem se opravdu od srdce zasmál (např. při průjezdu džunglí :-)), ale zkrátka kvalitativně to na předchozí tři díly nemá. Harrison Ford je i přes pokročilý věk stále ten starý Indiana Jones a rozhodně nezklamal. Výborný tah bylo obsazení Shiai LaBeoufa, který opět (pokolikáté už?) potvrdil, že se jedná o jednoho z nejtalentovanějších herců současnosti. Mé jediné zklamání mi přichystal konec, který srazil mé výsledné hodnocení na čtyři hvězdičky.......... ()

Související novinky

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (více)

O pátého Indiana Jonese není dostatečný zájem

O pátého Indiana Jonese není dostatečný zájem

12.06.2023

Asi za dva týdny do kin dorazí Indiana Jones a nástroj osudu, pátý a prý poslední díl kultovní dobrodružné filmové série. Už teď se ale na veřejnost dostávají první odhady, jak by se očekávanému… (více)

První reakce na Indiana Jonese jsou smíšené

První reakce na Indiana Jonese jsou smíšené

19.05.2023

Snímek Indiana Jones a nástroj osudu si užil svoji slavnostní premiéru na festivalu v Cannes, kde se Harrison Ford záhy dočkal pětiminutového potlesku ve stoje. Hned poté se na Twitteru začaly… (více)

Pátý Indiana Jones byl dotočen

Pátý Indiana Jones byl dotočen

28.02.2022

Hotovo, dotočeno. Pátý Indy má za sebou oficiálně poslední klapku a to znamená, že nyní přichází řada na náročný proces postprodukce, stříhání, a závěrečně dolaďování předtím, než snímek přistane v… (více)

Reklama

Reklama