Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o lidech, kteří místo toho aby žili, životem jen proplouvají. O lidech, jenž se ocitli v emocionální pasti a život jim pouze protéká skrz prsty. Vynikající mladý spisovatel, který si v životě vybral špatnou cestu a neví jak to napravit. Talentovaná herečka trpící narkolepsií, která podezřívá svého muže z nevěry. Začínající lékař, jenž se neumí osamostatnit a začít žít svůj vlastní život bez rodičů. Náhoda způsobí, že se příběh těchto tří lidi protne a všichni se pod vlivem impulzu budí do nového života, ve kterém se může opět udát vše – láska, nenávist, zrada, smrt... (Tygrys)

(více)

Recenze (16)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tohle jsou přesně ty filmy, které jsou mně šité na tělo. Všech šest postav bojovalo s nějakým dilematem, kromě jedné, které bych přikryla polštářem hlavu na delší dobu. Ale kdo ví, vždyť pocházela z rodiny, která jí mohla přesně takhle nemožně vytvarovat. Všechny tři příběhy byly prvotřídně zahrané s hudebním podkresem, který tu atmosféru umocnil. Malinko pošramocená patosem byla ta závěrečná tečka, ale to s přehledem pominu. On to byl vlastně výsměch jednomu již zde citovanému výroku, který tam zazněl, ale to už bych možná spoilerovala…. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

"Chceš povedať, že stojím nad svojim vlastným hrobom?" V nadpise je spomenutá dráma ako hlavný žáner, ale tento film je preplnený nenásilným a veľmi distinguovaným humorom. I ked' je pravda, že na umocnenie depky si nemohli nič lepšie vybrať ako hmlu, mokro a klavír s kontrabasom. Je to film, v ktorom sa prelíňajú vlastné príbehy a osudy postáv, ktoré sa v závere stretávajú, čo ja nesmierne milujem a postava Ruži v podaní Goši Kožuchowskej bola vrcholom celého tohto filmíku. ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Využívání proplétání vztahů je poměrně obvyklý prvek. Tady je ale odlehčen bizarními fobiemi jednotlivých postav, mimoto každá část je zajímavá. Ať se jedná o nešťastně oženěného spisovatele. Mladého lékaře, překonávající problémy homosexuálního vztahu se sígrem z ulice. Nebo herečku trpící narkolepsií, jejíž utkvělá představa není tak utkvělá, jak se zdá. ()

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca poľská dráma s obsahovo pomerne jednoduchými líniami, ale skutočne strhujúcimi. Najviac ma oslovil Krzysztof Zawadzki, na toho chlapa by som sa veru ešte niekde pozrela (scéna s ním v posteli bola určite najlepšia). Moje titulky môžete nájsť TU. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Murrro to napísal presne, ja dávam o hviezdičku menej, pretože som po príbehovo čistom a krásnom Piekorzovej debute Pregi čakal niečo podobné. Usínanie je ale vo všetkej svojej farebnosti a okázalosti chladné, vypočítavé a bez duše. Narkolepsia, rakovina, homosexualita, hystéria, nevera, alergia..a moje veľké sklamanie. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Magdalena Piekorz podruhe a opet skvele. Obsah filmu muze zavadet k predpojatosti, ze se jedna o dalsi z mnoha festivalovych vztahovych dramat, ale nenechte se zmast. Stejne jako ve Sramech postavam verite kazdou vetu a ve filmu je kus zivota oprosteny od jakekoliv zybtecne hysterie. Vnitrni trauma postav je diky vybornemu scenari a rezii citit i beze slov. Stejne jako prechozi Sramy mely zabeh do socialni problematiky (nejsilnejsi proud v dnesnim Polskem filmu), tak Sneni se radi do neprogramove sekce duchovne-spiritualnich filmu (rekneme cca treti nejsilnejsi proud). Moc krasne se na ten film diva, pise o nem. I pres vcelku jednoduchou typizaci a zarazeni je to nezapomenutelne dilo. Magdo, jste uzasna. Prijedte s timto filmem zase na trinecky festival. Dotahnu do salu celou severni Moravu. ()

Murrro 

všechny recenze uživatele

Ktože to vo filme Magdaleny Piekorz vlastne zaspáva? V jednej z troch línií žena - doslovne. V druhej, v prenesenom slova zmysle, muž. V tretej línii, venujúcej pozornosť homosexuálnej dvojici, zaspáva spoločnosť. Je sympatické, že režisérka dodala všetkým trom častiam príjemne letargický a názvu zodpovedajúci nádych. Napriek tomu film nepôsobí ucelene, pretože v závere (SPOJLER?) prepojila len dve z nich. Spomínaný príbeh homosexuálneho doktora a jeho mladého milenca akoby si prišiel do Sennosci oddýchnuť z iného filmu, ten by sa mal ale niesť v existenciálnejšom duchu a skôr než usínanie by preň mohli byť typické prebdené noci... ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších a nejsilnějších filmů letošní (35.) Letní filmové školy, tedy z toho, co jsem stihla vidět. Nechybí absurdní situace, nelogická jednání, která nakonec tak nelogická nejsou, krásné obrazy, humor v nejtěžších chvílích, finišujících strhujícím závěrem. "O reklamu se nestarej, o tu se postarám sám..." ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

Byl jsem velmi příjemně překvapen - jak hereckými výkony, tak povedeným scénářem... Film plný "divných lidí" míři kupodivu do docela optimistického finále (kde i smrt může být svým způsobem happyend). Super atmosféra, můžu doporučit. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Tři příběhy o životní krizi v různých podobách. Spojuje je jakási zvláštní ospalost a s ní spojený strach, že se nedokáží v ten pravý okamžik probudit a tak se všemožně divnými způsoby snaží změnit svůj dosavadní život. I když scénář napsal některým postavám dost praštěné chování, výsledek vyzněl dost dobře a inteligentnímu diváku usínání u filmu rozhodně nehrozilo. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Nechcem ísť do pekla. Hneď prvá vec v pekle je to, že ti ukážu všetky zmeškané príležitosti. Aký by bol tvoj život, keby si sa správne rozhodoval. Vtedy uvidíš chvíle šťastia, ktoré si premrhal, keď si spal. A aký by bol tvoj život, keby si sa prebudil. A potom si sám na celú večnosť. Nie je tam nikto a nič. Iba ty a tvoje výčitky svedomia. ()

conejo 

všechny recenze uživatele

Vlastně ničím originální nebo nový film, ale perfektní dramatická stavba i myšlenka (každý člověk se musí v určitém momentu svého života probudit), + kamera, hudba, herci a humor (vyplývající z absurdnosti některého lidského jednání). Jsou filmy Magdaleny Piekorzopravdu tak skvělé, podruhé to nemůže být náhoda, nebo hrají jen mě do noty?(ježiš, nesnáším tohle spojení:) ()

Ajka1 

všechny recenze uživatele

Pomalu se začínám těšit na další projekt Magdaleny Piekorz. Po vynikajícím snímku Pregi přišla s dalším skvostem a opět to zvládla na výbornou. Všechny postavy jsou jinak zajímavé, proplétání jednotlivých příběhů je podáno nenásilnou formou, a celé je to takové hezky barevné. Snad malinko pokulhává příběh mladého doktora, ale po druhém shlédnutí už to člověku ani nepřijde. Sympatická herecká sestava pak celý film pozvedává ještě o stupínek výš. Vzhledem k množství jemného inteligentního humoru, který nás provází celým filmem, bych snímek rozhodně neškatulkovala do kategorie Drama, ale Tragikomedie. Zasloužené čtyři - oprava, po druhém shlédnutí zvedám na pět hvězd a kulinářskému umění paní Růži zdar. :) Tisíceré díky uživatelce Fleur6 za titulky. ()

Reklama

Reklama