Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Michael Carr (Kurt Russell - Věc, Velké nesnáze v Malé číně) a jeho manželka Karen (Madeleine Stoweová - Pomsta, Poslední Mohykán) zjistí, že byli okradeni, zavolají samozřejmě policii. A tak poznají sympatického policistu Davise (Ray Liotta - Něco divokého, Hřiště snů), který se stane jejich dobrým přítelem. Ale jeho přátelství se brzy změní v posedlost. Aby získal to, po čem touží, nezastaví se před ničím - ani před vraždou. A kdo může ochránit manžele Carrovy před policistou? (Guild Home Video)

(více)

Recenze (35)

gouryella 

všechny recenze uživatele

Po vynikající první polovině se film začíná zamotávat do zbytečných scénáristických kliček, aby nakonec divákovi zbyl jen pocit marnosti nad pomyšlením jaký skvělý thriller šlo z daného tématu vytěžit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Štandardný, ničím výnimočný, dokonca až mierne podpriemerný a nenápaditým, televíznym dojmom pôsobiaci psychotriler na klasickú klišé tému „rodinný pár verzus čoraz odvážnejší psychopat“. To siahnite skôr už po takmer majstrovskom Úplnom bezvetrí (alebo po podstatne menej majstrovskej Ruke na kolíske, kde part psychopata prekvapivo prebrala žena). Tento film však za pozornosť nestojí už preto, že Madeleine Stowe ani Kurt Russell príliš zaujímavé výkony nepodávajú (ak teda nerátame posteľnú scénu, čo asi nerátame) a Ray Liotta mal za svoju kariéru asi šesť vydarených filmov, pričom dnešný do nich v žiadnom prípade nespadá. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller o terorizujícím psychopatovi, tentokrát v policejní uniformě. Slibná výchozí situace, ale totálně předvídatelný scénář a nevýrazná režie i herecké výkony. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zásah po neoprávněném vstupu do domu manželů Carrových vede k tomu, že policista panu Carrovi pomáhá od peněz a chrání jej od svobody a při tom usiluje o neoprávněný vstup do paní Carrové.. Na začátku devadesátých let přišel déšť vhodný pro „husband and wife characters“ thrillery a toto je jedna z mnoha hub, co po něm vyrostla. Neomylně u ní odhadnete, co se stane v následujících deseti vteřinách, s vysokou pravděpodobností dopředu uhodnete i to, jaká bude následovat scéna. Ta předvídatelnost je ale zároveň nádherně uklidňující. Může vás třeba vyvést z rovnováhy, že Liottova postava disponuje třetinou životů kočky..? Apropo, Ray s blížícím se koncem evidentně zvolil metodu Kevina Bacona „Čím víc zírání, tím víc psychopat“.. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Musím přesně narosto souhlasit s názorem gouryellyho. Ze začátku, úplně naprosto vyníkající děj, který ale s podstupem času upadá do bezvědomí a člověk na konci bude zcela zklamán z důvodu, jak výborný film to mohl být. Nalákalo mě spíše herecké obsazení, které se zdálo, ale vlastně je výborné. Jen to chtělo více propracovat. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Mam proste slabost pre podobne ladene thrilery, ktore sice nie su originalne, ale maju zaujimavu zapletku a postupne zistujem, ze sa od nich neviem odlepit. Ray Liotta coby nebezpecny psychopat, skveli Kurt Russell a Madeleine Stow. Nenamahajte si mozgove zavity, toto predsa len nie je prekombinovany film a la Christopher Nolan, ale zabavna hra s potencialnymi mrtvolkami a neodolatelnou erotickou scenou - brrr! :D ()

sud 

všechny recenze uživatele

"Úplné bezvětří" v domě. Dobrý thriller, kterému zbytečně ubližuje nepříliš povedená druhá polovina a předvídatelný závěr. Jinak ale spokojenost i se slušnými hereckými výkony ( i s tím Liottovo). ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Kurt Russell - (Michael Carr) +++ Madeleine Stowe - (Karen Carr) +++ Ray Liotta - (Policajt Pete Davis) +++ Roger E. Mosley - (Policajt Roy Cole) +++ Deborah Offner - (Penny, Karenina priateľka) +++ Ken Lerner - (Roger Graham) +++ Djimon Hounsou - (Väzeň) +++ Produkcia: Charles Gordon +++ Hudba: James Horner +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jednohubka se vším všudy. S předvídatelnými scénami (hlavně závěr), ale co tento film vrhá do nadprůměru, jsou tři hlavní herci. Ray Liotta jako psychicky labilní polda byl hodně dobrej, Kurt Russell, který se postupně zaplétá do nebezpečné hry s Rayem byl taky skvělý a konečně Madeleine Stowe, která byla neskutečně krásná! Takže pokud v tom nebudete hledat něco víc, než to je, tak budete spokojeni, stejně jako já. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místy mrazivý thriller, který bezpečně funguje i dnes. Návštěva lupiče u mladého manželského páru nevyvrcholí jen běžným sepsáním policejního protokolu, přivolaný policajt si ochranu párečku vezme za osobní povinnost, jenže jeho zápal přeroste ve znepokojivou hru (která je pomyslnou tečkou jeho osobních proher), na jejímž konci je snaha dostat manžílka za mříže a ženušku do postele. Zhoubná vášeň umně těží z motivu, kdy ten, jenž má chránit, odkládá policejní odznak kdykoliv se mu to hodí, ačkoliv má platit za synonymum dobra a práva. Kaplan (Znásilnění, Téměř bez šance) natočil klasický thriller, který má jasně daná pravidla, zároveň se ale pokusil promluvit do systému, který má chránit, přesto se stává nepřítelem (nejen policie, ale i třeba poplašné zařízení, které se dvojice nechá doma nainstalovat). Atmosféra funguje, herci jsou nadprůměrní, napětí má své vrcholy i pády, přesto tvůrci udrží tempo a v očekávaném závěru před příjezdem policejních sirén si divák nemusí až tak klepat na čelo. Jednohubka, která ale zachutná kdykoliv!! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

vynikajúce prvé tri štvrtiny a potom to dosť upadlo sale aj tak sa k tomuto filmu stále rád vraciam.keď už pre nič iné aspoň kvôli hercom,hudbe a tej erotickej scéne.najlepší kaplanov film ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilý thriller, který ovládli Russell s démonickým Liottou. Škoda že tento herec neměl větší štěstí na lepší role. Podobných filmů vzniklo mnoho, ale tento patří určitě k lepším. 65% PS: Madeleine Stowe dokázala že studem rozhodně netrpí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Největším kladem tohoto filmu jsou herecké výkony. Ray Liotta coby psychopatický muž zákona, který si význam slovního spojení chránit a sloužit vysvětluje po svém je celkem přesvědčivý, ale Kurt Russell coby ohrožený a vzorný občan chránící svou manželku přece jen vnáší do své postavy více životnosti. Dohromady je to celkem standartní thriller, který je poměrně předvídatelný a má značné potíže s tempem. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Sloužit a bláznit" Aneb jak to vypadá, když policista zkouší účinky obušku na vlastní hlavě... Poklidné manželství Kurta Russella a Madeleine Stowe je narušeno přepadením, ale obyčejný zlodějíček není to nejhorší, co může rodinu ohrozit. Nebezpečí přichází v rouchu beránčím s úsměvem na rtech a policejní plackou v ruce. Napětí narůstá a maniak nehodlá couvnout. Otázkou je jestli bude nekonfliktní člověk ochoten odložit svůj kufřík s kravatou a začít jednat... Režisér Jonathan Kaplan servíruje vcelku průměrné drama, kterému sice nechybí tah, ale celou dobu si budete říkat, že už jste to někde viděli. Jediné o co se snímek může opřít, jsou herecké výkony typově si podobných pánů Russella a Liotty a krásné Madeleine Stowe, která ukáže skoro všechno:-) Podobné filmy: Úplné bezvětří (1989), Nebezpečná známost (2002) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jako podle mě mohla být větší prdel.. Námět je slušnej, herecká posila Russell a Liotta? Pecka, tak v čem je problém? Režie a scénarista.. tam je ta chyba nejspíš. Velká škoda. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Thrillery s psychopaty skrývajícími se za tvářemi hodných přátel, byly v 90. letech docela populární a tento nepřináší absolutně nic, čím by vybočoval z okoukaného průměru. Napětí je minimum a film jede v zajetých kolejích aniž by se pokoušel jakkoliv překvapit. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

"A co uděláš teď ? Zatkneš mě ?" Trošku příliš předvídatelný konec, Skvělé herecké trio ale samostatně celkem neposlouchatelná hudba Jamese Hornera (ten mě ale nikdy nijak nebral a zůstával vždy jen věrným doplňkem). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V žánri thriller existuje vyšľapaná cesta, pri ktorej kráčaním musia tvorcovia cítiť samotné zemské jadro. Klišé jedno za druhým. A práve takýmto chodníčkom sa uberá aj tento finančne síce úspešný, ale bohate neoriginálny kúsok. Snímok hodný na jeden sobotný večer. ()

Reklama

Reklama