Reklama

Reklama

Velká potopa

  • Francie La Prophétie des grenouilles (více)

Obsahy(1)

Na samém konci světa, daleko, daleko od všeho, je na vrcholku kopce útulná farma, kde v poklidu žije jedna rodina. Žáby na úpatí kopce jsou však velmi znepokojené. Již o tom není pochyb: všechny předpovědi se shodují, Zemi zaplaví obrovská povodeň. Tváří v tvář rozbouřenému živlu se žáby shodnou, že pro tentokrát budou jednou jedinkrát komunikovat s lidmi. A tak začíná obrovské dobrosružství, při kterém se zvířata a lidé budou muset naučit žít pospolu. To se však snáze řekne, než udělá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Animovaný film, který díky jednoduchosti příběhu zaujme spíše děti, než dospělé. Tím se výrazně vymyká z dnešního pojetí animáků, které jsou dělány spíše úměrně vkusu dospělců. Velká potopa je plná výchovných prvků a nepostrádá šťastný konec. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Rodinný príbeh s paralelou biblickej potopy, ktorý by náučnou i dobrodružnou formou mal zaujať detské publikum. Čím nezaujme, je jednoduchá animácia, aj keď v niektorých polohach vtipná (u zvierat). Taká oddychová záležitosť s netypickým záporným hrdinom v podobe korytnačiaka, vlastne vďaka jeho prítomnosti ide aj príbeh hore. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

V poslední době, kdy nás obklopuje jenom samá "dokonalá" počítačová animace, představuje pro mě ta klasická a jednoduchá, která měla v tomto případě navíc svéráznou výtvarnou stánku, příjemnou změnu, na kterou se ráda podívám. Ač každému termín "velká potopa" asociuje asi známý biblický příběh, neřekla bych že se tento film snaží o jeho zpracování - i když určité podobné momenty tam nelézt lze. Film je navíc v tomto případě naprosto oproštěn od jakéhokoliv křesťanského dogmatismu, který by malému diváku vymejlal hlavu Bohem či zázračnými pseudo zásahy vyšší síly. Naopak, mnoha jasnými odkazy na přírodu a vesmír, které během filmu zazněly, to celé jasně dokazovalo, že tvůrci se tu rozhodně nábožensky laďěnou cestou nevydali (kde tu vzala hirnlego náboženskou propagandu tak teda vážně netuším). 4* (i když lehce slabší) dávám hlavně za zaměření se na problematiku přepravovaných masožravců, která mě jako malému dítěti v souvisloti s Noemovou archou vždy vrtala hlavou, no a nesmím zapomenout ani na nedětsky zákeřného záporňáka v podobě luxusně proradné a zlé želvy. Chvílema to bylo na mě tedy až moc multikulturní (nutno ale brát v potaz zemi vzniku) a možná krapet moc výchovné, ale s ohledem pro jakou věkovou skupinu toto dílo vznikalo je to tak asi správné. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek pro děti s ostrou želvou, netradičním příběhem a který navíc dětem předloží pár výchovných rad (násilí nic neřeší) . Vůbec mi ale neseděla animace. ()

stromekk 

všechny recenze uživatele

Hvezda za graficke zpracovani. Zvirata nakrmime hranolkama a kdyz dostanou dravci hlad, zazpivame jim pisnicku, ze maji milovat sve blizni. Sunshine Happy People. ()

Jara_II 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuju animované filmy pro děti..poměrně jednoduchý, ale ne hloupý příběh, ručně kreslená animace, která je daleko kouzelnější a plnější fantazie než dnešní 3D rendery a sem tam nějaká dobře mířená rada do života..takže proč ne... ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Francouzská verze proslulého biblického příběhu působí jako zajímavá alternativa k CGI perlám z amerických studií. Jen je třeba překonat prvotní šok z primitivní animace. 60 % (Ci 12/2007, str. 105) ()

Reklama

Reklama