Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 3 (2015) (série)


Matrix AB (S03E02)

(epizoda)
Trailer

Obsahy(1)

Situační portrét jednoho z nejvlivnějších mužů české současnosti, politika a podnikatele Andreje Babiše. Filmový štáb jej několik měsíců sledoval v záři reflektorů i v jejich stínu. Setkává se také s osobnostmi, které o Babišovi vydávají nevšední osobní svědectví. Vzniká tak ojedinělý filmový vhled do světa moci. Dokument představuje Andreje Babiše především jako veřejného činitele, který i v politické praxi používá metody, jimž se naučil při své podnikatelské činnosti. Kamera jej zachycuje v neustálém pohybu, na nejrůznějších akcích, mítincích, při osobním setkávání s občany. Je schopen mluvit s bezdomovci a vzápětí jej vidíme, jak anglicky nebo francouzsky konverzuje se zahraničními diplomaty. Na veřejnosti a před kamerou se projevuje ze své lepší stránky. Nikdo však není dokonalý – Babišovu odvrácenou tvář ve filmu charakterizují jeho bývalí spolustraníci a odpůrci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Určitě je zajímavé vidět Babišovy nekalé aktivity a jejich vliv na obyčejné lidi prostřednictvím přímých výpovědí a v tomhle pohledu na věc je hlavní přednost tohoto dokumentu. Jenomže samotným koncem režisér Klusák naprosto zabíjí jakýkoliv potenciál díla ovlivnit mínění veřejnosti, neboť nešťastně připraveným prostorem pro Babiše k vyjádření a obraně neguje veškerý předchozí průběh a staví Babiše do jeho tradiční role mučedníka a chudáka, na kterého si všichni nespravedlivě zasedli a tím mu hraje do karet a ve výsledku umocňuje jeho pozici. Tohle Klusák opravdu nezvládl a měl by se za to stydět, neboť nakonec byla jeho snaha naprosto zbytečná a snímek má opačný účinek, než zamýšlel. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Režisér Klusák natočil odpornost nejvyššího kalibru, ze které se vám permanentně zvedá kufr - tohle se jen tak nevidí... Zajímalo by mě, co by na to řekli všichni ti koblihožrouti a lezdoprdeláči - podle mě by to zhnuseně vypnuli - co si to ten zmetek Klusák na Andrejka dovolil, vždyť on to s námi myslí tak dobře... ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

"Neměl jsem mandát kurva jako". Myslet si, že tobě natočí Vít Klusák vlezdoprdelovskej (nebo normální) dokument, na to musíš být fakt blbej. Nebo aspoň totálně zaslepenej svojí mocí (Maucta pane Babiš, kávičku/koblihu pane Babiš?). Za sebe mužu říct, že mi to přijde observační dost (přesně podle toho, co o sobě film sám říká) a že Burešovi stačí dát prostor, aby se sám ukázal. Chtělo by to druhej díl, kde bude vysvětlovat, že "to je někoho z holdingu" a "co je vám do toho, kde a jak jsem vydělal 2 miliardy". Dal bych akorát míň prostoru tomu zhrzenýmu zemědělci (pan Rada), protože na jeho příběhu toho dost smrdí a v jeho případě na tom Babišovo univerzálním "lžete!" asi bude něco pravdy. Nešťastný chudák pan Babiš vyvrací lži o své osobě v dokumentu. #podraz #měl-jsem-z-toho-traumu #kurvajako #sorryjako (75%) ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábavný dokument, bez ohledu na to jaký máte názor na Babiše. Drzý Vít Klusák se opět projevil jako dokumentarista dobře připravený ke své "bitvě"... rozhodně více než samotný AB a hlavně závěr filmu skvěle funguje. Vlastní konfrontace Klusák vs. Babiš je výborně vybudovaným závěrečným duelem a navíc vtipně zakončeným. 75 % ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klusákova občanská statečnost. Rámec s poškozeným panem Radou je geniální. A Babišova závěrečná ublíženecká sebereflexe vševypovídající. Mediální mrdky z Novy možná ještě horší než sám Babiš. A střet zájmů Babišových funkcí, firem a vlastnických podílů tak obrovský, že to přesahuje jakékoliv myslitelné meze. Naprostá oligarchizace České republiky. Jenže stačí pár koblih a... Zajímavý a k dalšímu zkoumání vhodný fenomén, jak francouzští vysloužilí herci jezdí přátelsky debatovat na východ s oligarchy... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama