Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 3 (2015) (série)


Matrix AB (S03E02)

(epizoda)
Trailer

Obsahy(1)

Situační portrét jednoho z nejvlivnějších mužů české současnosti, politika a podnikatele Andreje Babiše. Filmový štáb jej několik měsíců sledoval v záři reflektorů i v jejich stínu. Setkává se také s osobnostmi, které o Babišovi vydávají nevšední osobní svědectví. Vzniká tak ojedinělý filmový vhled do světa moci. Dokument představuje Andreje Babiše především jako veřejného činitele, který i v politické praxi používá metody, jimž se naučil při své podnikatelské činnosti. Kamera jej zachycuje v neustálém pohybu, na nejrůznějších akcích, mítincích, při osobním setkávání s občany. Je schopen mluvit s bezdomovci a vzápětí jej vidíme, jak anglicky nebo francouzsky konverzuje se zahraničními diplomaty. Na veřejnosti a před kamerou se projevuje ze své lepší stránky. Nikdo však není dokonalý – Babišovu odvrácenou tvář ve filmu charakterizují jeho bývalí spolustraníci a odpůrci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Kalper 

všechny recenze uživatele

V některých částech pan Klusák téměř bez komentáře dokumentuje, v jiných však divákovi podsouvá svůj názor na Andreje Babiše a dává velký prostor monologům Bohumíra Rady bez toho, aniž by Babiš mohl na vyslovená obvinění reagovat. Všemu pak autoři "dokumentu" nasadili korunu, když do závěrečných titulků nechali zaznít větu: "Tak a teď si vás koupím všecky." z filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntág. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za Klusáka, jeho odvahu a jeho tvorbu jsem ohromně rád a možná ještě raději jsem, že si vzal takové téma. Problém je, že výsledek těm, kteří chápou základní principy moc neřekne a ty ostatní zřejmě nepřesvědčí. Nedivím se, že s takhle odtažitým objektem nešlo jít více na dřeň, ale výsledek to bohužel trošku zkopne. Přesto rozhodně - je třeba vidět. 3,5* ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vít Klusák boduje. Díky neopakovatelné osobnosti Andreje Babiše (pod tím si představte, co jen je vám libo; já napovídat nebudu) vzniklo dílo, které by jako celek fungovalo i bez poslední pětiminutovky (záběry ze závěru zkušební projekce pro hlavního aktéra), ale s ní je naprosto geniální. Události doby, která uplynula od natočení Matrixu AB do současnosti, to beze zbytku potvrdily. Opravdu by mě zajímalo, jestli do toho Klusák šel s úmyslem udělat si dobrý den z velkého zvířete, nebo "se to prostě stalo". Buď jak buď, dobře, že Matrix AB vznikl. 90% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jak jeden pán říká: "Babiš by měl řídit firmu (stát) jako tu původní svou... tak by měl řídit i svůj stát, teda ne svůj, ale tak, jak to dělal ve firmě.." To sedí naprosto přesně. Tento autokrat neposlouchá lidi, oni poslouchají jeho!!! To není demokratické.. ale oligarchistické. Vracíme se někam jinam, je ale třeba přiznat, že dravějšího politika, toli naučeného obchodníka, jsme tu jještě neměli, je to něco nového, s čím se musíme vypořádat... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najskôr som nevedel, či sa mám smiať alebo plakať. Goebbelsovčina priamo vo verejnoprávnej televízii, v hlavnej úlohe minister a vplyvný podnikateľ, čím sa ani netají. Rozdáva sladké koblihy okoloidúcim, päťtisícovky bezdomovcom, a dokonca aj tancuje ako jeho právnik spieva. Potom to ale nabralo aj druhý rozmer. Po filmárskej stránke perfektné a super je ešte aj diskusia k filmu ako jeho súčasť. Dobre do filmu zapadlo posedenie s francúzskou delegáciou a Jeanom Renom, tie názory išli akosi od srdca. Nič iné ako Polívkov citát sa na konci filmu nežiadalo. Jednu hviezdu musím ubrať pre svoje konšpiratívne podozrenie, že aj tie názory opačnej strany nám boli umne naservírované tou istou rukou. –––– Já koupím Novu a pak vás zaměstnám. –––– Národy, které víc používají internet, mají míň dětí. –––– Vy sedíte na třech židlích, pane Babiši. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama