Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miles (Paul Giamatti) a Jack (Thomas Haden Church) jsou dávní a poněkud nesourodí přátelé, kteří se vydávají na týdenní rozlučku se svobodou po vinařské oblasti Santa Ynez Valley. Jejich představy o průběhu výletu jsou ovšem trochu odlišné. Zatímco samotářský Miles by rád společný čas strávil koštováním prémiových kalifornských vín, nastávající ženich Jack by si rád naposledy užil život svobodného mládence se vším všudy. K dobrému pití totiž patří i společnost krásných žen. Do milostných dobrodružství se nakonec zaplétají oba, když se v restauraci seznámí se dvěma okouzlujícími servírkami. Nechávají se strhnout romantickou atmosférou společných večeří, nekonečných rozhovorů a opojným vínem, které však brzy všem ztrpkne na jazyku... Pohodová komedie o životě, přátelství a krizi středního věku se dočkala vřelého diváckého a kritického přijetí. Snímek získal mnoho filmových ocenění a posbíral pět oscarových nominací včetně těch nejprestižnějších za nejlepší film a režii. Jediného ocenění se nakonec skutečně dočkal režisér snímku Alexander Payne, ovšem v kategorii za nejlepší adaptovaný scénář společně se spoluscenáristou Jimem Taylorem. Za nejlepší scénář byli ocenění také Zlatým Glóbem, kde snímek rovněž bodoval v kategorii za nejlepší komedii nebo muzikál. (Česká televize)

(více)

Hrají

Související novinky

Clooneyho „bokovka“

Clooneyho „bokovka“

04.11.2009

George Clooney začne tento pátek v amerických kinech zírat na kozy a to je čas, kdy je potřeba upozornit na jeho osobu novinkou o nějakém dalším projektu. Král hollywoodských sympaťáků právě v těchto… (více)

Další muzikál pro Nicole

Další muzikál pro Nicole

09.04.2008

V Moulin Rouge byla neodolatelná a ukázala kromě podvazků a hereckého talentu i to, že je docela nadanou zpěvačkou, takže režisér Rob Marshall neváhal ani chvilku a obsadil Nicole Kidman do jedné z… (více)

Giamatti prezidentem

Giamatti prezidentem

22.08.2006

Ano, je to opravdu tak. V poslední době stále populárnější Paul Giamatti z oscarové Bokovky bude prezidentem Spojených států amerických. Taková nabídka se nedala jen tak odmítnout, zvlášť když… (více)

Homosexuální hasič Sandler

Homosexuální hasič Sandler

10.02.2006

Komici Adam Sandler a Kevin James jsou v jednání o hlavní herecké role v dlouho očekávané komedii I NOW PRONOUNCE YOU CHUCK AND LARRY režiséra Davida Dobkina (Lhář, lhář) by tak měl vzniknout snímek… (více)

Reklama

Reklama