Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Politický thriller odehrávající se v Londýně sleduje osudy ambiciozního politika, jehož život se začně hroutit poté, co je jeho asistent nalezen v metru zavražděn a stopy při pátrání po vrahovi neznámo proč ukazují také na nedávnou vraždu mladého dealera drog. (Morien)

Recenze (37)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Americký o šest let mladší celovečerní bratříček originálu nejenže ostudu nedělá, on ho dokonce v mnohém převyšuje. Zarazí, že ač má Yates o čtyři hodiny více času, tak se tu nic navíc nestane. Co zarazí ještě více je, že postavy působí propracovaněji v zámořské verzi. Až na ústřední duo jsou takřka všichni spíše figurky natolik odstavené na vedlejší kolej, až se u nejedné z nich nabízí otázka proč tam vlastně vůbec jsou. K tomu si to pět hodin pomalu, krůček po krůčku, zdárně buduje atmosféru, aby v poslední epizodě většina tenze i osudů vyzněla do ztracena nevídaným způsobem. Působí to jak když tomu chybí závěrečný sedmý díl "dny poté". Hlavní linka je ovšem jinak skvěle vymyšlena a duo Simm/Morrissey to táhne. Vývoj jejich vztahu a společné scény jsou hlavním důvodem proč to funguje a proč dát přednost právě této verzi. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, který jsem dala téměř na jeden zátah a kterému rozhodně nechybělo napětí a dynamické tempo až do konce. Skvěle obsazený celý tým novinářů, kde mně nadchnul sympaťák Dan, kterého si zahrál James McAvoy, ale i Cameron se svým šibalským humorem, kterého si střihnul Bill Nihby. A celý tenhle dokonale sehraný tým se zakousnul do případu, který se zpočátku tvářil jako pouhá sebevražda, aby se posléze v průběhu pátrání zjistilo, že se jedná o případ daleko složitější, který se silně dotýká těch nejvyšších politických míst (jak jinak, že?:D). S každým dílem přibývá nejen mnoho otázek a zvratů, ale i další postavy, které s případem nějak souvisí, takže se rozhodně nebudete nudit. Jedinou malou výtku mám ke konci, který se mně přece jen zdál už trochu ušitý horkou jehlou. BBC opět nezklamala a já State of Play rozhodně doporučuju. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Teď je pod policejní ochranou v nemocnici sv. Margaret. Nechtějí potvrdit, jestli je podezřelý nebo ne. Nemocniční poslíček tvrdí, že byl zasažen do srdce, ale kulku zablokoval jeho mobil.“ – „Podíly Vodafonu vylezou ke stropu.“ Čekal jsem tu nejvyšší kvalitu a také ji dostal. Předně, seriál člověka pořádně chytne už od prvních minut úvodního dílu. To díky spoustě napětí, neustálé nejistotě, kdo vlastně mluví pravdu, a také vyšetřování, které se komplikuje a každou chvíli je nějak oživováno novými fakty, které se snaží dát hlavní hrdinové jako puzzle dohromady (a divák nadšeně s nimi). Vůbec je tahle hra s očekáváním publika a jeho neustálými obměňujícími se domněnkami na vysoké úrovni. A to propojení politiky, novinařiny a vražd možná není z nejoriginálnějších, ale je vděčné a hlavně v tomto případě plně funkční. A zábavné k tomu, s velkým přispěním ohromně sympatických a hodně dobře zahraných postav (casting na jedničku). Pomyslnou třešničkou na dortu je přítomnost humoru, který by zde člověk možná až tak moc nečekal, ale sem tam někdo vypustí něco pěkně ironického, co člověku vykouzlí úsměv na rtech (většinou se zde o to stará Bill Nighy, který samozřejmě solidně zvládá i vážné situace, ale přece jenom, ty komediální umí prostě prodat nejlépe). Na rozuzlení se mi líbí, že i když divák něco tuší, do posledního dílu je ponecháván na pochybách a napětí tak neopadává. Seriál mě moc bavil a nevidím důvod proč nedat plný počet (i přes to 1 velké vztahové klišé). „Nic co?“ – „Starej se o své.“ – „Když jsem tu začala, lidé se přede mnou normálně bavili!“ – „Co ti to říká o tvojí puse?“ ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Šest téměř hodinových epizod plných dramatického děje, točícího se kolem reportáží o smrtelné nehodě poslancovy spolupracovnice a zdánlivě obyčejné drogové vraždy. Obě události se brzy ukáží být propojené. Ale z jakého důvodu, to je záhada, na kterou se snaží přijít tým novinářů z redakce prestižního deníku. Jsou nuceni pracovat ve stresu a utajení, aby je nepředběhla konkurence a nebo hůř - nezastavila policie, které novináři často kříží vyšetřování. Brzy se jim do práce navíc začnou nepříjemně prolínat i osobní vztahy. S postupným odhalováním pravdy se o ně navíc začnou zajímat i "vyšší místa". Za pochvalu stojí brilantní výkony herců (v čele s Davidem Morrisseyem), výborná režie i nevtíravá, ale přesto děj vhodně doplňující hudba. Je obdivuhodné, že scénář dokáže udržet napětí téměř celou dobu, když většina filmů toho není schopna ani na dvě hodiny. Jedinou drobnou výhradu bych měla k málo charismatickému hlavnímu novináři. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Skutočne brilantná miniséria od BBC. Na jednej strane poteší obsadenie - absolutná britská herecká špička súčastnosti, na strane druhej tu máme skvelý príbeh, scenár, vygradovaný dej, hlavne ku koncu každej epizódy, takže tých šesť dielov ujde rýchlo. Taktiež pohľad do zákulisia novín je zaujímavý. Odporúčam nielen britofilom(a to polické drámy/trillery nie sú moja šálka čaju). ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách lepší, než daleko známnější stejnojmenný film. I když se tady toho nového nic nestane, rozhodně doporučuji tenhle seriál. Hlavním kladem jsou skvěle vybrané postavy, kde na rozdíl, od filmu, žádná není hlavní a všechny hrají naprosto skvěle a také propracovanější děj. BBC už opět poněkolikáté ukázala, že opravdu umí velmi dobře, čehož je State of Play jenom důkazem. Velmi povedený kousek ze zákulisí vysoké politiky, který mi nezbývá, než jen vřele doporučit. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Britská miniséria nielen so sakramentsky dobrým obsadením ale navyše ešte aj neskutočne dobrá. Dávno sa mi nestalo, aby som sa pri sledovaní 6 častí za sebou, ani sekundu nenudila a s napätím čakala čo bude ďalej a ako to celé dopadne. Myslím, že v ostatných komentároch k tejto minisérii toho už bolo popísané dosť a ja v podstate nemám čo dodať, jedine to, že tento seriál okamžite putuje do mojej top 10 obľúbených seriálov. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to téměř prvotřídní televizní seriál - napětí, akce, kamera, herecké výkony, všechno je vysoce nadprůměrné. Téměř. Mělo to být ale kratší, zbavené zbytečných vedlejších uliček a postav. Zejména mi ale překážely další a další zvraty - příběh byl až moc překombinovaný. Děsivé bylo postavení médií, která vpodstatě převzala roli policie a bez jakýchkoliv pravidel manipulovala s životy mnohých lidí. /28. 4. 13./ ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Ještě před zhlédnutím jsem si říkala - David Morrissey, Bill Nighy, Philip Glenister, i kdyby to bylo sebehorší, tak je aspoň na koho se koukat - jenomže ono se bylo na koho koukat a přitom to bylo dobré. Původní verzi jsem neviděla, nemůžu srovnávat, četla jsem tady výtky, že je to příliš utahané,... to už je ovšem na vás, mně tohle tempo naprosto vyhovuje ... hledání a pomalé přidávání kousků do skládačky, vývoj vztahu Simm-Morrissey .... nepotřebuji aby to bylo velkolepé, stačí když to bude zajímavé a uvěřitelné, a to právě bylo. A kdyby už nic jiného, je tam výborný Bill Nighy. ()

Greg 

všechny recenze uživatele

“I'm sorry, but you're going to have to read that in tomorrow's paper, all right?“ Televize BBC opět nezklamala a nabídla mi výborný seriál (nebo minisérie, chcete-li). To, co se vešlo do dvouhodinového filmu, roztáhl režisér Yates do šesti hodinových dílů, přesto jsem ani jednou neměl pocit, že je děj zbytečně natahován nebo vycpáván. Celkově děj výborně plyne, zápletka se skvěle rozvíjí, občas vygraduje a nezadržitelně spěje k výbornému finále. Nebudu seriál srovnávat s filmem, každý je povedený něčím jiným, přesto se mi seriál líbil o malý kousek víc. A to hlavně díky obsazení. Netvrdím, že bylo zase o tolik lepší než ve filmu (hlavně u postavy Delly mám dilema, kdo jí zahrál lépe), ale působilo na mě ucelenějším dojmem. Musím pak vyzvednout hlavně výkony Johna Simma, Billy Nighyho, Jamese McAvoye a hlavně krásné a úžasně mluvící Kelly MacDonald. Výborná byla i hudba, která nijak nerušila, pouze děj dokreslovala. Takže bych se ani nebál tvrzení, že se jedná o jeden z nejlepších britských seriálů všech dob. Seriál určitě stojí za vidění, šest dílů se dá shlédnout během jednoho dne. A mně už chybí jenom knižní předloha. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že Na odstřel je nejlepší novinářský drama, co jsem kdy viděla, a ono houby - je to jeho starší brácha State of Play, kterej se u nás z bůh ví jakýho důvodu nikdy nevysílal. Takže dámy a pánové, bordel v politice nemáme jen u nás, on je i jinde, ale tam po sobě lépe uklízí. Skvělá gradace atmosféry, která sice ve 4. a 5. dílu malinko drhne, ale v 6. zase nabírá plný obrátky. Výbornej balanc mezi soukromým hlavních postav a mravenčí novinářskou prací, kdy parta neskutečně sympatických maníků rozkrývá skandál kolem jistého nadějného mladého politika a jisté ropné společnosti, která udělá cokoli pro to, aby dosáhla svého cíle. Konec pro mě kvůli Na odstřel nebyl zase tak překvapivej, zato oceňuju, že ostrovani jsou mnohem civilnější a méně melodramatičtí než megalomani za velkou louží a mému srdci je tohle mnohem bližší. Famózní Morissey (na rozdíl od poněkud vyblitého Affleca), méně skvostnej Simm (na rozdíl od Crowea), ale jinak to hoši s notnou dávkou podpory od Billa, Kelly, Jima a Polly táhnou hodně dobře. Takhle uměj točit jenom Angláni, to se nedá nic dělat. ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha, co všichni na této nudné minisérii vidí? Já vydržel 1 půl dílu a pak jsem to vzdal. Ukecané, nudné . Prý napětí a dynamické tempo, jeden z nej.seriálů všech dob apod. Asi jsem nějakej divnej, ale měl jsem co dělat, abych vůbec dokoukal první část, druhou už jsem nezvládl. Možná kdybych se dodíval do konce, tak bych hodnotil více, ale když mě to nechytlo hned v úvodu tak jsem nechtěl riskovat ztrátou času cca 6 hodin. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

No bomba. Od zápletky po obsazení jeden z nejlepších serálů všech dob, aneb jak britský um válcuje americký neum. Tohle je mimořádná podívaná, která ani na chvíli nenudí, fakt se mi zas až tak často nestává, že žeru každou minutu a každou postavu seriálu, ať už je kladná, nebo ta největší bestie na světě. Tohle je prostě brutálně výborná záležitost, ze které se ještě chvíli budu vzpamatovávat. Nutno dodat, že na kvalitě se lvím kusem podílí naprosto dokonalé obsazení toho nejlepšího, co kdy potkalo britskou seriálovou a filmovou tvorbu, zejména díky hercům to pro mě byl doslova seriálový orgasmus, jelikož tohle osazenstvo se prostě jentak nesejde. Na tohle nezapomenete, to vám garantuju!!! ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Skvělé drama z prostředí vysoké politiky a novinařiny .David Yates dokázal z čístě konverzačního scénáře vytěžit maximum. Je si jistý ve vedení herců a dokázě u některých scén vytvořit napětí nebo mrazivou atmosféru. Po US remaku se poohlédnu, ale už vím, že Hellen Mirren nedokáže v roli editora novin převýšit Billa Nighyho. 8/10 ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Stale se nemužu rozhodnout, jestli je dobre nebo naopak, ze jsem nejdrive videl pozdeji natoceny film... I tak vyborna zalezitost! ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Precizní thriller, investigativní novinařina je vděčný námět a zde bylo vytěženo maximum. Rozpočet asi nebyl kdovíjaký a tak celkový look ještě trochu zavání 90. léty, ale i tak je patrné že špičkové minisérie BBC prostě umí. Top obsazení, bla bla bla, paráda. Tečka. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Poctivé novinářské drama, kterému šestihodinová stopáž jen a jen sluší. Seriál je stará škola, která nepřekypuje výbuchy, ale poctivou prací pisálků a úvahami nad rozhodnutími... drama jak to máme rádi (pamatujete na Redforda s Hoffmanem?). Pokud jste sem přišli proklikem z profilu Davida Yatese, tak můžete v klidu zase odejít, toto je tvrdě televizní rutina, ne žádná režisérská origin story. 70 % ()

Rssa 

všechny recenze uživatele

Pořádný britský napínák, který je promyšlený do posledního detailu a příběh je velikou devízou. Výkvět britského hereckého nebe (Nighy, Morrissey, Simm) spolu se začínající krví (McAvoy) v 6 hodinových dílech řeší velikou politickou aféru. Cal (Simm) je novinářem a vydává se po stopě případu, v němž je namočený jeho kamarád a bývalý šéf (jemuž dělal volebního manažera před spousty lety). Na povrch se pomalu dostávají nepěkné věci. Velké plus pro znalce britských seriálů je i výskyt oblíbených dvojic (Simm a Glenister, později parťáci z Life on Mars, a další). Tento seriál sloužil i jako předobraz velice dobrému americkému remaku s Crowem a Affleckem, který jsem bohužel viděl jako první, proto jsem věděl jak to dopadne. I tak je to velice kvalitní seriál a rozhodně stojí za shlédnutí. 85 % ()

Související novinky

Pan a paní Pittovi v akci

Pan a paní Pittovi v akci

23.03.2007

Pokud toužíte po podrobnostech adopce vietnamského caparta do superhvězdné famílie Pittových, listujte v bulvárních plátcích. Od nás se dozvíte pouze to, v jakých dalších filmech si Angie a Brad… (více)

Reklama

Reklama