Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Politický thriller odehrávající se v Londýně sleduje osudy ambiciozního politika, jehož život se začně hroutit poté, co je jeho asistent nalezen v metru zavražděn a stopy při pátrání po vrahovi neznámo proč ukazují také na nedávnou vraždu mladého dealera drog. (Morien)

Recenze (37)

Greg 

všechny recenze uživatele

“I'm sorry, but you're going to have to read that in tomorrow's paper, all right?“ Televize BBC opět nezklamala a nabídla mi výborný seriál (nebo minisérie, chcete-li). To, co se vešlo do dvouhodinového filmu, roztáhl režisér Yates do šesti hodinových dílů, přesto jsem ani jednou neměl pocit, že je děj zbytečně natahován nebo vycpáván. Celkově děj výborně plyne, zápletka se skvěle rozvíjí, občas vygraduje a nezadržitelně spěje k výbornému finále. Nebudu seriál srovnávat s filmem, každý je povedený něčím jiným, přesto se mi seriál líbil o malý kousek víc. A to hlavně díky obsazení. Netvrdím, že bylo zase o tolik lepší než ve filmu (hlavně u postavy Delly mám dilema, kdo jí zahrál lépe), ale působilo na mě ucelenějším dojmem. Musím pak vyzvednout hlavně výkony Johna Simma, Billy Nighyho, Jamese McAvoye a hlavně krásné a úžasně mluvící Kelly MacDonald. Výborná byla i hudba, která nijak nerušila, pouze děj dokreslovala. Takže bych se ani nebál tvrzení, že se jedná o jeden z nejlepších britských seriálů všech dob. Seriál určitě stojí za vidění, šest dílů se dá shlédnout během jednoho dne. A mně už chybí jenom knižní předloha. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Ještě před zhlédnutím jsem si říkala - David Morrissey, Bill Nighy, Philip Glenister, i kdyby to bylo sebehorší, tak je aspoň na koho se koukat - jenomže ono se bylo na koho koukat a přitom to bylo dobré. Původní verzi jsem neviděla, nemůžu srovnávat, četla jsem tady výtky, že je to příliš utahané,... to už je ovšem na vás, mně tohle tempo naprosto vyhovuje ... hledání a pomalé přidávání kousků do skládačky, vývoj vztahu Simm-Morrissey .... nepotřebuji aby to bylo velkolepé, stačí když to bude zajímavé a uvěřitelné, a to právě bylo. A kdyby už nic jiného, je tam výborný Bill Nighy. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Teď je pod policejní ochranou v nemocnici sv. Margaret. Nechtějí potvrdit, jestli je podezřelý nebo ne. Nemocniční poslíček tvrdí, že byl zasažen do srdce, ale kulku zablokoval jeho mobil.“ – „Podíly Vodafonu vylezou ke stropu.“ Čekal jsem tu nejvyšší kvalitu a také ji dostal. Předně, seriál člověka pořádně chytne už od prvních minut úvodního dílu. To díky spoustě napětí, neustálé nejistotě, kdo vlastně mluví pravdu, a také vyšetřování, které se komplikuje a každou chvíli je nějak oživováno novými fakty, které se snaží dát hlavní hrdinové jako puzzle dohromady (a divák nadšeně s nimi). Vůbec je tahle hra s očekáváním publika a jeho neustálými obměňujícími se domněnkami na vysoké úrovni. A to propojení politiky, novinařiny a vražd možná není z nejoriginálnějších, ale je vděčné a hlavně v tomto případě plně funkční. A zábavné k tomu, s velkým přispěním ohromně sympatických a hodně dobře zahraných postav (casting na jedničku). Pomyslnou třešničkou na dortu je přítomnost humoru, který by zde člověk možná až tak moc nečekal, ale sem tam někdo vypustí něco pěkně ironického, co člověku vykouzlí úsměv na rtech (většinou se zde o to stará Bill Nighy, který samozřejmě solidně zvládá i vážné situace, ale přece jenom, ty komediální umí prostě prodat nejlépe). Na rozuzlení se mi líbí, že i když divák něco tuší, do posledního dílu je ponecháván na pochybách a napětí tak neopadává. Seriál mě moc bavil a nevidím důvod proč nedat plný počet (i přes to 1 velké vztahové klišé). „Nic co?“ – „Starej se o své.“ – „Když jsem tu začala, lidé se přede mnou normálně bavili!“ – „Co ti to říká o tvojí puse?“ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to téměř prvotřídní televizní seriál - napětí, akce, kamera, herecké výkony, všechno je vysoce nadprůměrné. Téměř. Mělo to být ale kratší, zbavené zbytečných vedlejších uliček a postav. Zejména mi ale překážely další a další zvraty - příběh byl až moc překombinovaný. Děsivé bylo postavení médií, která vpodstatě převzala roli policie a bez jakýchkoliv pravidel manipulovala s životy mnohých lidí. /28. 4. 13./ ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha, co všichni na této nudné minisérii vidí? Já vydržel 1 půl dílu a pak jsem to vzdal. Ukecané, nudné . Prý napětí a dynamické tempo, jeden z nej.seriálů všech dob apod. Asi jsem nějakej divnej, ale měl jsem co dělat, abych vůbec dokoukal první část, druhou už jsem nezvládl. Možná kdybych se dodíval do konce, tak bych hodnotil více, ale když mě to nechytlo hned v úvodu tak jsem nechtěl riskovat ztrátou času cca 6 hodin. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Pan a paní Pittovi v akci

Pan a paní Pittovi v akci

23.03.2007

Pokud toužíte po podrobnostech adopce vietnamského caparta do superhvězdné famílie Pittových, listujte v bulvárních plátcích. Od nás se dozvíte pouze to, v jakých dalších filmech si Angie a Brad… (více)

Reklama

Reklama