Reklama

Reklama

Srdce je zrádná děvka

  • USA The Heart Is Deceitful Above All Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho život byl drsný. Drogy a násilí - to bylo jeho dětství. I tak (nebo právě proto) se stal jedním z nejvýraznějších umělců své generace. Film vypráví příběh kultovního spisovatele J. T. Leroye. Hvězdné obsazení v čele s Peterem Fondou, Jeremy Rennerem, Asiou Argento a Marilyn Mansonem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem necítil podobné pocity, jako při sledování tohoto filmu. Nesnáším násilí páchané na děckách, pedofilii, drogy – to všechno je tu však obsaženo mírou přímo vrchovatou. Už jen z přesvědčení bych tomu měl rovnou vlepit odpad, ale tím bych tvůrkyni dost ublížil. Asia Argento se rozhodně potatila a zatímco její otec je výborným režisérem, ona jeho kvalit v tomto oboru zatím nedosahuje, ale jako herečka je prostě skvělá. Tyhle ty role děvek, psychicky labilních žen – to ona zvládá dokonale. Navíc ve spodním prádle vypadá rajcovně. I mě bylo malého hlavního hrdiny opravdu líto. Navíc si chlapec vedl rovněž dobře. Atmosféra filmu mě doslova vtáhla do toho víru „hnusu“, lidského ponížení a pochmurného života malého kluka a jeho matky. Stopáž utekla zatraceně rychle. 70% ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Tak já nevim, námět je docela slušnej, ale pohřbenej vším tim patosem a snahou šokovat, která však vyšumí do prázdna. Nedokázel jsem se prostě do hlavních hrdinů vžít a ani trochu jsem jim to nezbaštil. Spousta filmů dokáže zahrát na city mnohem lépe. Na druhou stranu, vizuální stránka je parádní a vykope jinak podprůměrný film alespoň do toho průměru. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Hm, hm, hm, Asia se o něco snaží. Chvílemi to vychází, chvílemi ne. Snahy o umění, jakous nadstavbu nebo snad přesah se střídají s ... no s tím zbytkem. K čemu jsou snové vize a útěk do fantazie, když vyplynou tak naprázdno? K čemu je Winona, Ben Foster, Marilyn Manson, Michael Pitt, když tam každý stráví asi tak jenom pět minut, někdy i míň? Asia si pro sebe krade zbytečně moc prostoru, navíc nedokázala své postavě vtisknout důvod, proč se pro svého syna pořád vrací. Jinak mě teda dostalo, že staršího Jeremiáše hráli dva bratři-dvojčata, nějak jsem ty změny mezi nimi vůbec nepostřehla. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který se dokáže zažrat pod kůži. Téma týraných dětí už bylo zpracováno několikrát, ale z mého pohledu nikdy ne tak sugestivně. Nejhorší je ten pocit vědomí, že ono by to šlo jinak, ale zákony v tomto případě nestojí na straně dítěte. Ono si pak může vybrat jen mezi nábožensky zaslepenými prarodiči a pološílenou matkou, drogovou závislačkou a děvkou. Asia Argento tady neobstála jen jako režisérka, ale především jako herečka, protože ztvárnila jednu z nejodpornějších matek v dějinách filmu a Jimmy Bennett předvedl jeden z nejlepších dětských výkonů, co jsem kdy viděl. 90% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to tak, Asia Argento si tu strihla najhoršiu a najodpornejšiu matku v dejinách kinematografie. Svoju postavu hnusnej, feťáckej matere dokázala tak presvedčivo zahrať, až mi z toho behal mráz po chrbte. Nie je nič horšie ako trápenie detí vo filme, a tu teda v tomto smere toho bolo neúrekom. Na druhú stranu ale čakal som väčší prílev emócií. Jedno z možných vysvetlení je to, že ako celok mi to prišlo dosť skratkovité a v niečom i povrchné. Jednotlivé kúsky skladačky celého príbehu na seba nenadväzovali spôsobom, aby sa dostavilo niečo hlbšie, niečo čo by dokázalo osloviť aj svojim obsahom. Väčšinou ide iba o drsné scény, síce dramaticky silné, no vo výsledku pocitovo chladnejšie akoby sa patrilo a navyše s podozrením účelovosti (pre mňa hlavne v tom nepochopiteľnom konaní chlapca). Ale nepozerá sa na to dobre, to je fakt. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama