Reklama

Reklama

Nářek sněžného lva

(festivalový název)
  • USA Tibet: Cry of the Snow Lion
všechny plakáty

Obsahy(1)

Tento oceněný dokumentární snímek, filmovaný během devíti cest Tibetem, Indií a Nepálem, představuje dekádu usilovné práce. NÁŘEK SNĚŽNÉHO LVA provádí diváky po dlouho zakázané "střeše světa" s nebývalou obrazovou bohatostí... od zřídka viděných rituálů v odlehlých klášterech po koňské závody s Khampskými válečníky; od nevěstinců a slumů ve svatém městě Lhase po velkolepé himálajské vrcholy stále rušné nomádskými karavanami jaků. Temná tajemství současných tibetských dějin se ve filmu odhalují díky síle výpovědi osobních příběhů a rozhovorů, doprovázených souborem tajných a archivních záběrů, které nikdy předtím nebyly sestaveny do jednoho filmu. NÁŘEK SNĚŽNÉHO LVA, zkoumající legendární téma, je epickým příběhem odvahy a soucitu. (cuneus)

(více)

Recenze (5)

conery1 

všechny recenze uživatele

Silná propaganda proti Čínskej politike, ale čo to hovorí aj o politike U.S.A. " Podporovali náš boj, ale len toľko, aby sme otravovali, nie zvíťazili ". ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na plakát, hodnocení a herce, pochybuji, zda jsem viděla správný film. Tak speciální název však nemůže příslušet ještě nečemu jinému, říkám si, a tak si dovolím hodnodit, a třeba mě někdo vyvede z omylu. Protože těžko se hledá jiný tak nevyvážený dokument. 1. polovina - monology tří pánů, jež se v otázce osvobození a diaspory angažují, 2. polovina - záběry na Tibet beze slov. Záběry byly krásné a snažily se přinést komplexní obrázek, komentáře mi však chyběly (či alespoň titulek, ze kterého by bylo patrné, o jaký se jedná rituál atd.). Na Tibet by se však nemělo zapomínat!!! ()

cuneus 

všechny recenze uživatele

Dokument nabízí oboustranný pohled na tibetskou otázku a zároveň poskytuje ucelený přehled o problematice. Zvláště doporučuji těm, kteří se chtějí v kostce dozvědět o historii, kultuře a politické situaci v Tibetu. Ve filmu je použito mnoha autentických výpovědí lidí, které mohou vyvolat silné pocity smutku a soucítění. ()

Reklama

Reklama