Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na začátku byl úsvit a v něm několik opic zjistilo, že chodit se dá i po dvou. Pak přišlo první manželství, první homosexuální manželství a 15 božích přikázání. Vize Mela Brookse o historii světa nás zavede do Říma, kde etiopský tanečník, pouliční filozof a palácová panna utíkají před Cézarovými vojáky, aby nakonec skončili jako zaměstnanci hostince, kde v uzavřené společnosti večeří Ježíš. Další část filmu je věnovaná Francouzské revoluci a v upoutávkách na druhý díl uvidíme třeba Hitlera jako krasobruslaře. (hobbitko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Desperado 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnané. Miestami geniálne, miestami trápne. Salvy smiechu striedajú zívačkové pasáže. Mel Brooks, krstný otec modernej paródie, svoj skvelý nápad využil len polovične. Brilantný úvod vystriedala konverzačná nuda prešpikovaná svetlými momentmi, hlavne s vydarenou muzikálovou scénou s inkvizítorom. Škoda, že sme sa nedočkali v závere avizovaného pokračovania. Taký "Hitler na ľade" by bol možno k popukaniu zábavný. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vlastně už typický Brooks - geniální vtipné momenty (jednoznačně vede Mighty Joint a Poslední večeře v krátkém sledu) střídané nudnější vatou, která ale nepostrádá autorský švih a alespoň vynalézavé pokusy o humor. Hlavně část s inkvizicí je mrháním potenciálu, ale celé je to zase tak roztomile své a bujaré, že bych to nikdy nerealizované pokračování s krasobruslařem Hitlerem určitě rád uvítal. 65% ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Měl jsem Mela Brookse za režiséra vynikajících parodií, jenže když jsem se podíval na jeho tvorbu, viděl jsem filmy u kterých jsem se většinou nebavil a mezi nimi i dva slušné. History of the World je úplně stejně nevyrovnaná. Občas třeskutě vtipná a občas skoro trapná. Zamrzí to o to víc, že se nepodařilo vypointovat ani ty nejlepší a nejbizarnější nápady. A spousta pasáží vyznívá úplně do ztracena. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Paráda, další super parodie, sice to chvílemi vázne (hlavně první půlka Říma), ale jinak perfektní. Nejlepší je pravěk, desatero přikázání a španělská inkvizice pojatá jako muzikál. A největší ubalenej špek, jakej sem viděl :-))) A hlavně trailer na dvojku. EDIT 2024: Já prostě Brookse žeru. On je někdy nevyrovnaný a v tomhle filmu obzvlášť. Těch dementních, fekálních, či blbých vtipů je tady víc než dost, chybí tomu jakýkoliv příběh. Ale Brooks to pálí s takovou vervou, že se člověk prostě nenudí, nebo nepřemýšlí a navíc se i tady zhruba v 50% trefuje. Poslední večeře, Count de Money, finální filmové propojení... a naprosto skvostná inkvizice :) to by prostě dneska nešlo natočit, protože by to urazilo všechny. Navíc umí i solidní davové scény či výpravu, takže třeba Řím opravdu vypadá jak ze sandálovek 60. let. 4* ponechávám a překvapivě historický film roku 1981. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se mezi 4-5 hvězdičkami a nakonec dávám 5. Brooks to prostě vyšperkoval báječně. Prvních 10 minut gegy u kterých se nevydržíte nesmát stvoření umění je sice pěkné ale stvoření hudby vás dostane naprosto. Příběh v říme rozesměje a je tam spousta dobrých hlášek ale zbytečně je to natahované mohl to buď trošku oživit nebo zkrátit a místo toho dát něco jiného. Španělská inkvizice byla skvělá :o) Jako muzikál vás to dostane . Francie a Count De Money :o) je vše říkající ale je to už mírně trošku ospalé zrovna ta francie mě už moc neoslovovala :) ale závěr byl 5 hvězdičkový . Přidávám se ke všem ostatním s tvrzením že je škdoa že nebyl druhý díl protože tam by se Brooks vyřádil dokonale. Absolutely Fabulous palec nahoru. ()

Galerie (105)

Reklama

Reklama