Reklama

Reklama

Americano

  • Slovensko Americano
Trailer

Obsahy(1)

Chris McKinley je čerstvý absolvent vysoké školy, který cestuje po Evropě a vychutnává si poslední tři dny svobody před zahájením závratné kariéry ve Spojených státech. On a dva jeho kamarádi se v Pamploně setkají s dobrodruhem, španělskou kráskou a záhadným agentem, a ti Chrise nutí, aby přehodnotil vlastní život. Zbývají minuty a vteřiny do odjezdu a Chris marně hledá odpověď na dávnou otázku: Má se vydat po prošlapané cestě, nebo všechno riskovat v neprobádaných končinách? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Joshua Jackson netypicky se zarostlou bradkou, krásná Leonor Varena a pro mě tak trošku nepochopená role Dennise Hoppera o chvílích partičky Američanů v Pamploně ve Španělsku. Dějově nepříliš silný film, ale něčím zajímavý. Pro zajímavost v Chrisově deníčku je i vstupenka na Petřínskou rozhlednu. Hudba nepříliš známí Sebastian Arocha-Morton a Peter Golub. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Šíleně nudná exkurze do Španěl s protivnou průvodkyní a nemastnými-neslanými účastníky, na které – ač jsme spolu strávili celých osmdesát minut (a že se zdály jako věčnost) – se mi nepodařilo napojit, a tak mi jejich osudy nemohly být lhostejnější. Příště radši sáhnu po Cestománii, gracias. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jako recenze Španělska skvělé, jako film pouze slušné s jasně daným příběhem, který se nesnaží jít mimo konvence ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Co se dá o tomhle filmu říci? On plyne. Plyne pomalu odnikud a pomalu nikam. Nemá prakticky žádný děj. Skupinka Americanos přijede v rámci prázdninového cestování po Evropě do Pamplony na běh s býky. Hlavní "hrdina", nebo spíš ten, kdo je ze všech herců nejznámější, se zamiluje do jedné z korzujících dívek. Ve výsledku je film něco jako 95 minut dlouhé nudné video z dovolené... ()

O´Hara 

všechny recenze uživatele

Opravdu dlouho jsem nezažil, aby mě film tak vzal. Ikdyž děj nebyl ničím zvláštní, ta atmosféra, to vášnivé Španělsko, uvolněný život, touha po dobrodružství. To vše ve mě vyvolalo pocity, které mi říkají, abych to zkusil také. Prostě lidé jako já, toužící po dobrodružství, nových krajích a nových kulturách, si přijdou na své. ()

ArdathBay odpad!

všechny recenze uživatele

Co to mělo být ? Už když jsem v úvodních titulcích viděl jméno Dennis Hopper řekl jsem si : a dopérdele, to asi bude průser ! (Schválně : v čem dobrém hrál od roku 1994 (áno nebezpečná rychlost) ?. Španělská příroda fajn, ale co děj ?? Místy naprosto nesmyslné dialogy. Jak by se mohla naše čtyřka potkávat ve městě jen tak náhodou když tam je mraky lidí ? Jak mohli najít Chrise a přivést mu to kolo ? A jet na těch kolech přes noc do rodné vesnice místní španělky ? Těch otázek je víc, než odpovědí a ty nepřicházejí. Posledních 5 kapitol jsem přeskákal, protože jsem na TO absolutně neměl nervy a nepochopil o čem to mělo být ? Jestli o hledání smyslu života nebo o nčem podobném tak to děkuji prosím pěkně - NECHCI. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Tento film vo mne vyvolal také pocity, ako žiadny iný film predtým. Keď som ho prvý krát videl, bol som presne v rovnakej situácii ako Chris - čerstvo po škole, nudná práca na dohľad a nevedel som sa rozhodnúť čo ďalej. Akonáhle sa objavili záverečné titulky, vedel som, že mojim cieľom je Španielsko. Je to jeden z tých filmov, ktorý vás doslova nakopne. Joshua Jackson sa stal mojim favoritom (hlavne jeho filmy One Week a The Shadow Dancer sa nesú v podobnom duchu) a vďaka snímkam ako je táto, ľudia nachádzajú zmysel života. A čo dodať? Snáď len Buon camino! ()

Alf 

všechny recenze uživatele

škoda, z prostředí Španělska šlo určitě vytěžit víc nejen co do děje, ale i atmosféry, takhle to bylo tak na úrovni nějaké ne příliš povedené školní práce..... ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Hodně velký přešlap... Ze začátku to vypadá jako exkurze po Španělsku, pak je z toho ale takový odporný mišmaš, že to ani nejde pořádně hodnotit a konec, radši ani nezmiňovat, naštěstí je to velmi krátké...10% ()

zdenur 

všechny recenze uživatele

Nechápu o čem tenhle film vůbec byl. Partička objevuje krásy Španělska a to je asi tak všechno. K tomu totálně nesympatický hlavní hrdina, zarostlý jak Krakonoš. Tohle by mohl být spíš nějaký dokument nebo home-video. ()

jarvis 

všechny recenze uživatele

film by se mi asi líbil víc, kdyby se jeho "hrdinové" nechovali tak strašně nadřazeně a nad vším se neušklíbali. ale co, měli koneckonců hrát jen typické Američany ()

huzgi 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který si na nic nehraje. Trochu v duchu francouzské Nové vlny, ale tam šlo o trochu více. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Filmeček, který touží být "hemingwayovský", vás tak nanejvýš naláká na návštěvu Pamplony v době siesty. 40 % (Ci 02/2008) ()

wdc 

všechny recenze uživatele

Dobrá atmosféra letního volna ve Španělsku, poznávání místního prostředí. Korida, noční život, romantika, erotika, člověk si může vybrat kterým směrem se vydá. Zaujme asi svobodné a společenské diváky, které láká cizina. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Dějově prázdný film o jednom letním výletu. Americanovi ale nelze upřít, že diváka ofoukne pohodovou letní atmosférou. Neurazí, nenadchne, nepobaví, neunudí,... je to čisto čistý průměr. Nejzajímavější moment celého filmu je, když Joshua Jackson listuje svým cestovatelským deníčkem a má v něm vstupenku z Petřína :o) ()

Reklama

Reklama