Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Celá britská královská rodina zahyne při nehodě. Britské impérium však nemůže zůstat bez panovníka, a tak se rozbíhá horečné pátrání po příbuzném královské rodiny, který by mohl nastoupit na trůn. Bohužel jediným nejbližším následníkem je Američan Ralph Jones, rockový pianista a zpěvák. Udělat z tohoto naprosto nevhodného chlapíka nového anglického krále je úkol téměř nesplnitelný, a to i pro tak zkušeného muže, jakým je královský sekretář Cedric Willingham. Nový vladař se totiž jen velmi neochotně zbavuje svých značně neanglických a poněkud buranských zvyků. Kupodivu se ale ukáže, že právě tyto jeho nectnosti pomohou k uzavření výhodných smluv při jednání s králem jedné africké země. Při jednom tajném výletě se Ralph seznámí se začínající striptérkou Mirandou, která se stane jeho milenkou. Tuto informaci se pokusí zneužít ke svým intrikám lord Graves... (TV Nova)

(více)

Recenze (63)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Směšná, vesele natočená hříčka o neotesaném Američanovi, který se má po velmi absurdní tragické nehodě stát nastupujícím britským králem... John Goodman je famózní. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hráte pólo? Je to hra džentlmenov.“ – „Hral by som. Keby som bol džentlmen.“ K 75. výročiu štúdia Universal preňho (v produkcii Sydneyho Pollacka) nakrútil scenárista a režisér Davis S. Ward uchádzajúcu komédiu o KRÁĽOVI RALPHOVI. Je vystrihnutá podľa klasického (ale obľúbeného) vzorca o zatvrdnutom, ale dobrým srdcom obdarovanom Američanovi, ktorý sa dostáva do preňho nepochopiteľného prostredia (Anglicko). Vďakabohu za talent sympatického zabávača Johna Goodmana, ktorý nám umožňuje (po)zabudnúť na tuctový scenár, ktorého vrcholnou scénou je jednoznačne tá, v ktorej okrem hrania na klavír aj tancuje a spieva, to všetko so zápalom sebe vlastným. Vždy som mal živelného Johna Goodmana veľmi rád. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nápad s tragickým zánikem celé královské rodiny a jejími následky je výborný, ale v tomto případě bohužel využitý jen tak napůl a to ještě v příliš buranské podobě. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bourání ctihodných britských tradic americkým sádelníkem mi připadá buranské, nečestné i nesportovní, ale jelikož dodržování pravidel etikety nepatří mezi v tomto století mezi mé priority, tak jsem si již několikrát poníženě dovolil se u tohoto snímku pobavit. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Barovej pianista se stane díky jedný bizarní nehodě dědicem anglickýho trůnu. Je to taková nenáročná komedie s nějakym tim očekávanym moralizovánim na konci. Původně jsem si to zapnul jako kulisu k obědu a nakonec jsem to dokoukal. Sledovat ten kontrast upjatejch anglickejch snobů versus živelnost a buranství v podání mýho oblíbence Johna Goodmana bylo celkem zábavný. Jinak největší stupeň buranství tu předvedli tvůrci, protože snad jen totálního burana z USA může napadnout něco tak debilního jako návštěva královský rodiny z Finska, aniž by si předem zjistil, že Finsko je parlamentní republika. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Buckinghamský palác už dlouho nezažil tolik zábavy, která nemá s vyprávěním vtipů o lordech, při čaji o páté, nic společného. Na královský trůn totiž usedl a jeho pohodlnost ihned odhalil nový král - americký klavírista Ralph. U tohoto nevychovaného samorosta byl vědecky odhalen mikroskopický zbyteček královské krve kolující v jeho žilách a jako nejbližší pokrevní příbuzný královské rodiny (skonající při focení) se musí svědomitě ujmout koruny i žezla. Jenže Ralph se radši baví, kriket obohacuje o prvky z baseballu a hlavně se právě zamiloval do neurozené slečny. Lord Willingham bude mít zkrátka s jeho přeměnou v sucharského snoba s kamenným obličejem docela slušnou práci. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Rád bych tady tenhle film viděl v červeném probarvení. Úsměvná pohoda, která z něj vane, by jej snad mohla vytáhnout na sedmdesátku. Viděl jsem ho dávno a při každé repríze ho rád skouknu znovu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to hrůza. John Goodman to hraje na sympaticky sveřepou postavu amerického tlouštíka schodou okolností posledního dědice anglického trůnu, ale ten scénář je děs běs. Tak trapně mně u komedie už dlouho nebylo. Vtipy jak pro děti z mateřské školky. Někdy se dokonce film snažil tvářit jako velmi dobře natočená komedie. Přiznávám, nebyla natočena nejhůř, ale po scénáristické stránce to byl nesnesitelný výplod. 20% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch méně známých a popravdě i méně povedených komedií na oblíbené téma o obyčejném chlapíkovi, (hudebník) který se shodou náhod dostane do neobvyklé situace (v tomto případě na britský trůn). Goodman výborný ale celkový snímek minimálně vtipný. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Strašně dobrej a originální nápad, navíc s výbornou hlavní postavou. Už to vzájemné vnímání Američanů a Britů je dost vtipné. Mělo to potenciál stát se kultovním filmem. Bohužel to splnilo jen zčásti a hlavně v poslední čtvrtině mě tvůrci dost zklamalo, když místo chytré komedie začali dělat frašku. Škoda. Ale nenudil jsem se. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Komedie o svérázném panovníkovi, který usedl na nečekaně uvolněný trůn britského impéria. Moc jsem se nesmál. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ani nie zlá komediálna tortička. Chutí dobre, na ten čas. Potom ju však dôkladne pretrávite a ste na začiatku. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná komedie o náhradě za anglického krále, který je vystaven nesčetným nástrahám. John Goodman je v roli neotesaného Američana na britském trůně skvělý. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

John Goodman bodrý Amík a Peter O'Toole distingovaný Angličan, vytvořili zajímavou dvojku ve slušné komedii. ()

Reklama

Reklama