Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Celá britská královská rodina zahyne při nehodě. Britské impérium však nemůže zůstat bez panovníka, a tak se rozbíhá horečné pátrání po příbuzném královské rodiny, který by mohl nastoupit na trůn. Bohužel jediným nejbližším následníkem je Američan Ralph Jones, rockový pianista a zpěvák. Udělat z tohoto naprosto nevhodného chlapíka nového anglického krále je úkol téměř nesplnitelný, a to i pro tak zkušeného muže, jakým je královský sekretář Cedric Willingham. Nový vladař se totiž jen velmi neochotně zbavuje svých značně neanglických a poněkud buranských zvyků. Kupodivu se ale ukáže, že právě tyto jeho nectnosti pomohou k uzavření výhodných smluv při jednání s králem jedné africké země. Při jednom tajném výletě se Ralph seznámí se začínající striptérkou Mirandou, která se stane jeho milenkou. Tuto informaci se pokusí zneužít ke svým intrikám lord Graves... (TV Nova)

(více)

Recenze (63)

Eigis 

všechny recenze uživatele

Značně stupidní děj, kterému dominuje zejména úmrtí britské královské rodiny na jedné straně, vyvažuje výborný výkon Johna Goodmana na straně druhé. Ocenil bych, kdyby poměrně slušný nápad rozvedli někdy v budoucnu trochu inteligentněji, tak aby děj nebyl tak předvídatelný a spojení jednotlivých částí filmu nevypadalo tak lacině. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

John Goodman se pro mě už asi nikdy nevymaní z role Waltera Sobchaka, ale tahle ztřeštěná role mu docela sedla. Má to všechny klady a zápory rodinný komedie, takže u závěrečnýho moralizování sem klasicky skřípal zubama, až mi málem huba chytla. Ale John Hurt to vytáh zpátky do průměru. A pár fórků je dokonalejch. "Nedáme pivko?" ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Poněkud potřeštěný námět, ale nakonec proč ne? Potenciál na rozjetí kvalitní zábavy určitě měl, nemohu zbavit pocitu, že ale nebyl využit naplno. Ve výsledku standardní komedie dle ověřené šablony, kterak se člověk z chudých poměrů ve vyšší společnosti ocitne - tentokrát americký křupan a hned v anglické královské loži. Světlé chvilky jsou střídány slabšími, romantická linka ničemu neškodí, ba naopak. Obrovským štěstím bylo kvalitní herecké obsazení v čele s užívajícím si Johnem Goodmanem. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Nápad pěkný, zpracování výborné. Tvůrci se sympaticky snažili navodit atmosféru britské monarchie se všemi klady i zápory. Hodně k tomu přispěly výkony Petera O´Toola a Johna Hurta. John Goodman nezůstal pozadu a já bych takového krále bral všemi deseti, i když rock´n´roll neposlouchám a bowling hraju tak 1x za rok. Jediné výrazné vady jsou přiblblá smrt královské rodiny a monarchie ve Finsku (COŽE?!) s germánskými jmény jejích členů a perverzní (nic proti) princeznou, u níž zřejmě při vývoji došlo k předávkování testosteronem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to hrůza. John Goodman to hraje na sympaticky sveřepou postavu amerického tlouštíka schodou okolností posledního dědice anglického trůnu, ale ten scénář je děs běs. Tak trapně mně u komedie už dlouho nebylo. Vtipy jak pro děti z mateřské školky. Někdy se dokonce film snažil tvářit jako velmi dobře natočená komedie. Přiznávám, nebyla natočena nejhůř, ale po scénáristické stránce to byl nesnesitelný výplod. 20% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se od 17. dubna do 13. července 1990. (rafix)
  • V tomto filmu se objeví sídlo Highclere Castle v Berkshire. Sídlo rodiny Crawleyů ze seriálu Downton Abbey (od r. 2010). (morgos)
  • Společnost Universal Pictures společně s uvedení filmu do kin zájila marketingovou kampaň, na které spolupracovala se společností Burger King. (morgos)

Reklama

Reklama