Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný dirigent Pierre Morhange se vrací do Francie na matčin pohřeb. Setkává se tu s dávným spolužákem Pépinotem, který mu řekne, že také jejich učitel hudby už zemřel. Učitelův deník vrací Pierra do starých časů: píše se rok 1949 a talentovaný Clément Mathieu přijímá místo v internátní chlapecké škole, jejíž chovanci - divocí, problematičtí chlapci, často sirotci - rozhodně nejsou studenty ochotnými pronikat pod jeho vedením do křehkých tajemství hudby. Tyranský ředitel školy Racin se domnívá, že na žáky platí jen přísnost. Clément se však rozhodne, že vsadí na metody, které jsou blízké jeho srdci. Oříškem se pro něj stává právě Pierre Morhange, chlapec s ďábelskou povahou, ale andělskou tváří - a nádherným hlasem. Ten stojí v samém středu učitelova boje o duše ztracených chlapců a krásu světa. Mathieu začíná prostřednictvím magického světa hudby měnit životy svých svěřenců navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 8/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 7/10 ... Didaktický potenciál: 6/10 ... Celkový dojem: 8/10. ()

Cherubin 

všechny recenze uživatele

Když sem si to pouštěla, netušila jsem do čeho jdu. Z počátku na mě film působil rozpačitě a stejně tak po celou dobu, ale hudba, herecké výkony (despotický ředitel vystihoval přesně to co měl) a celkové zpracování jsou dle mého názoru skvělé. Kdosi mi řekl že je to Sestra v akci, akorát že v mužském provedení. Nesouhlasím, tohle má hloubku a hodně to zahýbe s city. Pohodový, odpočinkový film. ()

jaska 

všechny recenze uživatele

Pozrela som si tento film a v ušiach mi ešte dlho dlho znela pieseň z filmu.... Je to jeden z tých filmov, po ktorých ostane vo vnútri krásny pocit a chvíľu sa nedá robiť nič iné, iba sa prejsť a ten pocit si jednoducho vychutnať... Priezračný dej? Šťastný predvídateľný koniec? No a čo? Ja niekedy potrebujem dostať pohladenie po duši, pocit, že sa oplatí žiť peknými hodnotami... A toto je jeden z filmov, ktoré to vedia ponúknuť. Výborné výkony neokukaných hercov, nádherná hudba, láskavý humor, myšlienka, povzbudzujúci príbeh.... Aj toto všetko by mohli byť podnety, prečo si pozrieť tento príbeh :) ()

JimJam 

všechny recenze uživatele

Bylo to předvídatelné, bylo to až kýčovité. Přesto jsem byl po shlédnutí filmu dojatý a nestydím se za to. ()

Podpovrchem

všechny recenze uživatele

Nesmrtelné téma dětství a Pana učitele. Hudba jako další herec. Trest a milost pro génia, který odpuštění vrací naprostým oddáním se tomu, pro co byl stvořen. Maunier tu podal strhující výkon a díky němu jsem pochopila ( přece jen naštěstí) bývalou existenci eunuchů. ()

drkva 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se nalákat tou spoustou ocenění a vysokým hodnocením zde na ČSFD. Velké zklamání. Trapná, předvídatelná, těžko uvěřitelná slátanina plná klišé... ()

colin 

všechny recenze uživatele

Zapomněl jsem na všechno, vnímal plátno a muziku ... a bylo to boží ... třeba moc jednoduché, bez zápletek, ale potěšilo :-) ()

T369 

všechny recenze uživatele

Jak tu je již několikrát řečeno, má sice film Slavíci v kleci docela předvídatelný děj, ale stejně je půvabný. Líbilo se mi, jak se vychovatel snaží spřátelit se svými žáky a postupně se mu daří získat si jejich sympatie. Dost velkou roli také hraje hudba, která je opravdu nádherná. ()

Pecinos 

všechny recenze uživatele

Že hudba změní člověka, dokazuje tento snímek skvěle. Že přístup je hlavní, nenávist hloupá a víra věčná, to nám zde předvedl Mathieu skvěle. Film u kterého jsem měl celou dobu sevřené hrdlo, jak hudbou, tak prostředím, tak jsem u něho měl i slzu na krajíčku. Viděl jsem ho v rámci výchovných programů v dětských oddílech a můžu říci, že mě posunul zas o kousek dál. ()

vetesarna 

všechny recenze uživatele

Šablonovitý příběh, který už potisící příliš nenadchne, ale zároveň ani neurazí...Takže film si budu pamatovat hlavně díky překrásné hudbě. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

já se nestydím, mě ten film dojal. Ano, děj je "pouze" o základu lidskosti. A v tom je právě nádherný. Je fajn, že ta lidskost z lidí ještě nevymizela. Nádherný film. ()

lialia 

všechny recenze uživatele

Ale tento film si nehraje na originalitu a dějové zvraty. Upřímně se přiznává ke hře na city, proč ne. Milé pohlazení, které v člověku probudí to dobré. A není to o "přísném učiteli, kterak spratky srovnal", naopak. Je to o komické postavičce, která byla od začátku odsouzena k šikaně ze strany žáků, ale tím, že si na nic nehrál, si nakonec získal jejich nadšení a spolupráci. Co může být laskavějšího, než toto poselství. ()

viax 

všechny recenze uživatele

Hudba vždy dokáže zázraky a na podobné téma už bylo pár filmů natočených. Je mi jedno, že scénář má sem tam slabinu, protože takhle je tato sonda do způsobu výchovy dětí, který se ve Francii, a nejen tam, samozřejmě, zcela ve stylu hesel škoda rány, která vedle padne, ohýbej proutek, dokud je mladý, běžně praktikoval, uvěřitelnější. A příběh hlavního hrdiny? Jaké poučení předává? Se skromností dojdeš tak akorát na vlastní práh. ()

Bobby_Fisch 

všechny recenze uživatele

Tolik lidskosti v jednom filmu, konkrétně v představiteli hlavní role? Dávno jsme v rodinném kruhu neshlédli snímek více nabitý nadějí v lidskou duši. Některé situace se zdály být vykonstruované, to ale neznamená, že působily nereálně. Dávám jednoznačně 100% ()

PinkButterfl 

všechny recenze uživatele

Z filmu som nadšená, veľmi sa mi páči. Musím pochváliť najmä skvelý výber hercov, Gérard Jugnot ako vychovávateľ a Jean-Baptiste Maunier v roli diablika s anjelskou tváričkou sú fantastickí. ()

Reklama

Reklama