Reklama

Reklama

Širanui kengjó

  • Japonsko 不知火検校 (více)

Recenze (5)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto excelentní drama, kde si Katsu zahrál opravdovou lidskou "sviňi a hyenu". Divák ho velmi brzy začne skutečně nenávidět. Perfektní herecký výkon (tradičně)! Takhle nějak si představuju, že začínali první Yakuzáci apod. ... ()

tomisaburo 

všechny recenze uživatele

Katsu v generálce na Ichiho. Zdánlivě neškodný slepec, který si rád hodí prdelí s pěknou holkou, ovládá svoje okolí jako loutkové divadlo. Komu čest, tomu čest. I pozdější šéf Takechi (Hitokiri) by mu mohl závidět dokonalé metody manipulace s lidmi. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Předchůdce legendární série o Zatoichim. Ústřední postava je rovněž slepá, avšak na rozdíl od poměrně dobráckého Ichiho jde o neuvěřitelného zmetka, totálního antihrdinu, který cynicky manipuluje své okolí a jehož jediným cílem je rychlý vzestup. Nepoužívá meč, ale zásadně jen lest a intriky. V psychologické rovině to s sebou přináší množství exploatačních prvků, včetně finálního "bumerangu", který divák náležité vychutná - k hlavní postavě divák těžko najde sympatie, bez ohledu na její slepotu či Katsuovo charisma. Jeden z vrcholů tvorby Kazua Moriho (filmy ze sérií Zatoichi, Nemuri Kyoshiro, či Shinobi no Mono...) a zároveň jeden ze základních stavebích kamenů japonské chambary. Upozornění pro milovníky krve, násilí, popř. prosté akce: násilí, které se odehrává zde, je primárně psychického rázu, Katsu ve filmu nebojuje - dokonce to ani neumí (neztrácejte tedy s filmem čas, jen abyste mu potom znudění mohli dát dvě hvězdy, že to nebyla ta správná jatka). ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Shintarô Katsu si zahrál slepého maséra (Suginoichi) a "vychcaného hajzla" v jedné osobě. Film stojí na jeho parádním hereckém výkonu a je to taková příprava na Zatoichiho, kde také ztvárnil slepého maséra. Obě postavy spojuje pouze slepota a povolání. Pro každého fanouška Zatoichiho povinnost zhlédnout. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama