Reklama

Reklama

Hlas smrti

  • Kanada White Noise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jonathan Rivers (Michael Keaton) je úspěšným architektem s krásnou ženou, spisovatelkou Annou, milujícím synem Mikem a dalším dítětem na cestě. Žije spokojeně do té chvíle, než do jeho života zasáhne tragédie. Anna se ztratí cestou do práce a později je nalezena utonulá v řece. Jonathan, šílený žalem, se odstěhuje a úzkostlivě se straní všech přátel a zbytku rodiny. Tajemný vědec Nicolas Elia přesvědčí Jonathana, že Anna vysílá signály "ze záhrobí" pomocí televizní obrazovky a rádia. Jonathan poslechne jeho rady a s pomocí nových přátel Raymonda Price a Sarah Tate se pokusí navázat spojení s manželkou. Bezděčně tak otevře dveře do jiného světa. Netuší, co tím způsobí: mrtví teď mají možnost zmocnit se ho.. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Námět není až tak úplným výplodem fantazie scénáristy. Podobný příběh se totiž skutečně stal, ale ne přesně tak jak je nám tu servírováno. Protože jsem o tomto podrobně zdokumentovaném případu četl, byl jsem zvědavý, jak s tím filmaři naloží. Je velká škoda, že se nedrželi pouze faktů, ale přimíchali sem i dávku nesmyslů, hlavně v závěru. Skutečný příběh skončil úplně jinak a je pro mě nepochopitelné, proč byl vlastně změněn. EVP skutečně existuje, vědecky je již potvrzeno, ale stále zůstává neobjasněnou záhadou. Pokud vás zajímají nějaké podrobnosti, podívejte se v bonusech na DVD na otitulkované dokumenty. Rozhodně jsou zajímavé. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Kvalitná dospelácka ducharina, ktorá v sebe kombinuje všetky už použité ingrediencie japonských hororov. Finále to už tradične trochu kazí, ale inak primerane mrazí. Nedosahuje kvalít TEMNEJ VODY, je však trochu lepšia ako GOTHIKA a zrovnateľná s KĽÚČOM... ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

48 % - Z nápadu se nepodařilo vytěžit příliš, pár mrazivých chvilek obklopuje spíše dějová vata, zakončená béčkovým koncem. Scénář, prošpikovaný řadou tupých replik, prostě působí dojmem buď malého talentu jeho autora, nebo šití horkou jehlou. Michael Keaton v hlavní roli hraje svůj standard, do extraligy duchařských thrillerů ale Hlas smrti bohužel vytáhnout nedokázal. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Není šťastnějšího člověka než John Rivers (Michael Keaton). Úspěšný v práci, se svoji první ženou jsou stále dobří přátelé, a jeho druhá žena, spisovatelka Anna, mu právě dnes oznámila, že spolu čekají miminko. Stačí ale jediná událost, a celý Riversův život je převrácen naruby. Anna se stane obětí autonehody a umírá. Pár dní poté Johna kontaktuje záhadný Nicolas Elia, který jej přesvědčí, že je s Annou stále v kontaktu. Zprávy ze záhrobí se začínají množit, a John si začíná být jistý, že se mu Anna snaží něco důležitého sdělit ... Takovéto filmy mám hrozně moc rád - ať už to byla Frekvence nebo třeba Na křídlech vážky, vždycky se skvěle bavím. U Hlasu smrti jsem se kromě toho i docela bál - asi bych si takovéto filmy neměl pouštět když jsem sám doma :) Co se ale rozhodně nepovedlo byl konec - i když jsem něco takového čekal, stejně mne to zklamalo - ale pro dnešek přimhouřím oko :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po letech jsem byl spokojen. Žádná asijská trapárna, ale solidní příběh o komunikaci se záhrobím. A jak známo, není radno si s duchy zahrávat. Zpočátku to vypadalo na romanci typu Duch, nakonec se z toho vyklubalo mysterium se šťastným koncem. ŽILI SPOKOJENĚ I PO SMRTI! V závěru potěšil odkaz na Vetřelce....úplně jsem ho tam čekal. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Kvůli filmu vznikla v Anglii stejnojmenná produkční společnost na jedno použití. (imro)
  • Pro režiséra Geoffa Saxe byl snímek debutem na poli celovečerních filmů. Do té doby se věnoval jen televizi, pro kterou natočil například sci-fi Doctor Who (1996) či Othella (2001). (imro)
  • Příběh je založen na vědecky potvrzeném fenoménu EVP (Electronic Voice Phenomenon), podle kterého mrtví lidé promlouvají k živým prostřednictvím televize nebo rozhlasu. (imro)

Reklama

Reklama