Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je konec tisíciletí a malá skupina exorcistů v New Yorku očekává další pokus Satana zmocnit se vlády nad světem. Věří, že tentokrát vstoupí Ďábel na Zem v těle mladého muže, tak jako před dvěma tisíci lety sestoupil na Zemi Bůh v osobě Ježíše Krista. Zápisky duševně nemocného pacienta je vedou k Petru Kelsonovi (Ben Chaplin - Birthday Girl), spisovateli, který sleduje jednání masových vrahů. Je to jeho tělo, které si Ďábel vybral pro svůj pozemský pobyt? Ani Petr, Ani mladá učitelka Maya (Winona Ryder - Podzim v New Yorku) v existenci Pána Zla nechtějí věřit. Jenomže podivná znamení přibývají a nikdo si nemůže být jist, jakou tvář na sebe Ďábel tentokrát vezme. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ak stál tento film “50 mega”, tak buď v tom mal prsty Matovič, alebo obdobný dement z filmovej branže na jeho mentálnej úrovni, pričom ešte väčší retard bol ten, čo spracovanie takéhoto nepodarku schválil. Toto je na demisiu a pár faciek .. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dle názvu a hereckýho obsazení jsem usuzoval, že už jsem film viděl. Po dokoukání musím říct, že asi ne nebo jsem si z něho nic nepamatoval. Možná i proto, že nejde o nic co by stálo za větší pozornost. Radost mi udělala v té době ani né 30letá Winona Ryder a celkem překvapilo a zároveň i potěšilo cameo Jana Třísky. Jinak asi nejde opravdu o nic co by stálo za větší rozbor a delší komentář. Možná jen dodám, že na tento film jsem narazil po shlédnutí filmu American Dream(2021) za kterým stál Janusz Kamiński taky jako režisér když jsem pátral v jeho filmografii. A jedna věc je jistá. Za kamerou mu to jde rozhodně líp. ()

k212 odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu nezáživné, nezábavné a bez děje - tzn., že se dá film slepit ze všeho možného i nemožného, vykořistit ze všeobecně zaběhaného a ohraného. A ta skvadra herců - opravdu nechápu?! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepovedený horor,který má slibné obsazení, které se ovšem po většinu filmu tváří jakoby sem zavítalo nedopatřením. Kaminski si prostě chtěl vyzkoušet režii a nedopadlo to dobře. Janusz Kaminski je sice dobrý kameraman, ale rozhodně není dobrý režisér a výsledek se mu rozpadl pod rukama. Výsledkem je trapný horor, který vyděsí ale jinak než původně chtěl. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slabší 3,5, zaokrouhluju nahoru. V určitém období byly v Hollywoodu populární filmy o příchodu ďábla na zem. V tomhle hrají Winona Ryder a Ben Chaplin. Winona představuje dívku, "vyléčenou" z posedlosti exorcismem, a tak nyní pomáhá knězi a jeho pomocníkovi v dalším vymítání. Pak se objeví indicie, které neradno podceňovat - vedou k úspěšnému psychologovi a spisovateli, který samozřejmě odmítá, že by měl být vyvoleným ďábla, aby se do něho vtělil. Exorcisté se pokusí, i za cenu vlastních životů, příchodu ďábla zabránit. Lost Souls (neboli ztracené duše), tak zní původní název filmu a možná lépe vyjadřuje, oč v tomto zvláštním hororu jde. Tvůrci poněkud přecenili diváka, a místo lineárního příběhu mu nabízejí střípky mozaiky, ze které sami musejí postupně skládat další části obrazu - podobně jako postavy na plátně. Snímek se vyznačuje temnou atmosférou a žel i kamerou, která trpí mořskou nemocí, a ty podivné úhly záběru občas lezou na nervy. Právě kamera a celková střípkovitost filmu jsou velkou zátěží na pozornost diváka. Ale po druhém zkouknutí musím říct, že film není hloupý a myšlenka je sice trochu obehraná, ale zajímavě podaná. Hodně to připomíná Rosemary má děťátko, i když v opačném gardu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších příchodů satana na svět, jaký jsem zatím viděl. Začátek má sice slibné tempo a je cítit i trocha napětí, ale potom všechny klady vystřídá nuda. Ta je místy tak veliká, že jsem u toho málem dvakrát usnul. Nezachrání to ani solidní herecké obsazení, které prostě z blbého scénáře nemohlo za žádnou cenu vytřískat víc. Přitom prvotní myšlenka zas až tak špatná nebyla. Bohužel se v tom všichni zamotali tak, že ani dvě-tři zajímavé scény z toho průměrné hodnocení neudělají. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Nedokoukatelná nuda (i když možná jsem to vypnul v půlce kvůli rýmě a spánku), kterou zejmě spáchali Bůh s Ďáblem dohromady, jeden aby nás vytrestal, druhý aby nás unudil k šílenství. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taková slátanina všech možných satanistických hororů, ale díky relativně slušné atmosféře podpořené temnou kamerou se na film dalo docela koukat. Pozitivem je i ústřední dvojice, takže času, který jsem s filmem strávil, nijak zvlášť nelituji. 55% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Námet akoby vypadol z mlynčeka s tuctom pomletých filmov podobného razenia. Všadeprítomná tiesnivá atmosféra ale dokáže filmu dodať trochu kúzla. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Nudu v Novém Yorku nezachrání ani ta kleptomanka s obrovskými kukadly, ani pan Tříska v prdeli s excelentním východním přízvukem. Eliáš Kotejáš umře nedůstojným způsobem a všechno dopadne dle očekávání. Nebyl to spojler? A není to jedno? ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem ako sa podarilo tvorcom tohto absolutne hlupeho filmu prilahat tolko znamych a viac-menej kvalitnych hercov. Je mozne polemizovat, ze Ben Chaplin nie je vhodny ako prichadzajuci Antikrist, ale to by sme mohli rozoberat kazdy hlupy detail na tomto vylozene odflaknutom snimku. Povedzme, ze namet je v pohode, scenar je vsak strasne stupidny, nezachranuje to ani aka taka videoklipova a vizualna rezia a rada dobrych hercov...je to proste brak so vsetkym, co k tomu patri! jedna hviezda je len za obsadenie, ale aj to uvazujem o vzati spat.... ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Celkem laciné odvolávání se na jeden úspěšný titul, kterému tento snímek nesahá ani po kotníky. Už jen kvůli tak vyzdvihovanému náboženskému fanatismu se mi film hnusil. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Všichni víme, že nejlepším bojovníkem proti Satanovi je nepochybně Keanu Reeves, ať jako Constantine, nebo jako Kevin Lomax v Devil´s Advocate. Nicméně i jiní se snaží. I Winona přiložila ruku k dílu a vrhla se do boje proti Zlu. Příběh je zcela banální a není na něm nic zajímavého. V podstatě vše stojí a leží na tom, jestli je Winona přesvědčivým satanobijcem. Já jsem jí to věřil, navíc se mi líbila kamera a celkově styl vyprávění. Žádné divoké efekty a přesto to může být docela dobrý film. 70% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Otec Lareaux se svým týmem - včetně své asistentky Mayi (Winona Ryder) se pokouší provést rituál vymítání ďábla u pacienta v ústavu pro duševně choré. Ale něco se zvrtne, a pacient zůstává v bezvědomí, stejně tak jako Otec Lareaux. Když si Maya prochází pacientovy zápisky psané tajnou šifrou, podaří se jí šifru rozlousknout - a zjišťuje, že se znovu chystá na Zemi sestoupit sám ďábel. Pro svoji lidskou podobu si měl vybrat spisovatele Petera Kelsona (Ben Chaplin). Peter tomu nechce uvěřit, dokud i jej různá znamení nepřesvědčí. Oběma pak zbývá jen několik málo hodin, aby Pánu zla zabránili v návratu na Zemi... Po relativně slibném začátku přichází hodně rychlé vystřízlivění. Pak už jsem jen nevěřícně kroutil hlavou, do jakého nesmyslu se to Winona Ryder a Ben Chaplin nechali uvrtat. Sice film docela odsejpá, ale to rozhodně není poutavostí scénáře, ale spíš zajímavou kamerou a celkově docela příjemným hereckým obsazením (Winona, Ben, ale i Philip Baker Hall, Elias Koteas nebo John Hurt). Co se ale určitě nepovedlo byl zpackaný závěr, ale co už... ()

Reklama

Reklama