Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva detektivové, Tucker (Bill Paxton) a jeho mladá kolegyně Flynnová (Lindsay Frost), se při vyšetřování vraždy malého chlapce dostávájí k informacím o tajném, vládou podporovaném, projektu zabývajícím se existencí mimozemských civilizací. Stávají se tak nepohodlnými svědky. S nasazením života pokračují v pátrání, při kterém je ohrožují nejen muži z Oddělení historických výzkumů, ale taky zmutovaný zabiják . (contrastic)

(více)

Recenze (17)

tron 

všechny recenze uživatele

„Kam idete?“ – „Osprchovať sa.“ – „A to je všetko?“ – „Možno sa aj oholím.“ V pohode béčko, pripomínajúce TAJOMNÉ ZLO s Kyleom MacLachlanom. I tu sa agresívna mimozemská forma presúva z človeka na človeka, no práve tento „nenápadný spôsob“ mi veľa nehovorí (keď je reč o agresívnych mimozemšťanoch, vyhľadávam skôr VOTRELCOV) a línia so zlými agentmi (v čele s Johnom Hurtom alias Kaneom z ehm, VOTRELCA) je klišé. Našťastie, snímka je drsná (neubehne ani 6 minút a už je zastrelený školák), dialógy odsýpajú takmer ako od Shanea Blacka („Budete ľutovať.“ – „To znie hrozivo. Máte to nacvičené?“) a parťácke policajné duo je sympatické. Fajn Lindsay Frost nejde po ranu ďaleko, vítanou oporou je jej kecálek Bill Paxton (TERMINÁTOR, druhý PREDÁTOR, NÁMORNÁ PECHOTA, spojár Hudson z VOTRELCOV, z ktorých sa sem prepašovala brutálna hláška „Už vám niekto povedal, že vyzeráte ako Sigourney Weaver?“). Paxton bohužiaľ aj týmto filmom dokázal, že hoci je sympatický až po luster, na hlavné úlohy nemá. Vítané iskrenie medzi parťákmi („Tucker, Tucker... čo je to za meno?“ – „Írske.“) tomu však dosť pomáha. Kino Považan NMnV 1993 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Hustý Scifi, který kdybych viděl o 15 let dřív, tak z něho uchcávám jak štěně před řeznickým krámem nebo bulvár před Bartošovou. Vykrádá sice, co může a klišé mu taky nejsou cizí, ale ve výsledku je to zábavná jednoduchá podívaná protknutá povedenými hláškami a sympatickou dvojkou hlavních postav. Slušní herci i v dalších rolích mají své škatulky, se kterými si v pohodě vystačí a ani moc nevaří z vody. Akce se doslova po celý film nezastaví a tempo je oproti některým novým akčním blábolům úctyhodné. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Eyres to rozjel na plny obratky tenhle kousek rozhodne naznacil ze z nej neco bude zadnej zazracne vizualni film ale celkem originalni namet atmosfera plus v pohode hlasky hlavnich hrdinu ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Typické béčko, které však přes rok vzniku (1995) vypadá jak z raných osmdesátek. Podobně zastaralý je i střih, kamera, velice pomalé rozvíjení děje (teprve po půl hodině se vlastně začne dít něco svým způsovem napínavého), včetně klišé, na která si vzpomenete, třeba to o černošském kapitánovi okrsku. Je zde pár dobrých hlášek a vtipných dialogů, ale pak jsou tady i poněkud trapné dialogy. Tucker se navíc celou dobu chová jako idiot, a aby těch klišé nebylo málo, má trauma. Nápad není špatný, ale má 15 let zpoždění, navíc je to celé zpracované nakonec poměrně nudně a zdlouhavě. "Tato loď zde byla před stvořením světa, je silnější, než si myslíte!" Vida, a nakonec stačily dvě rány z brokovnice. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tiez mi to dost pripominalo TAJOMNÉ ZLO, ktore sa mi pacilo viac, ale aj toto je dobry zabavny sci-fi film so sympatickou ustrednou dvojkou a solidnymi akcnymi scenami. Dalsim plusom je osemdesiatkova atmosfera napriek tomu, ze film vznikol v 93. Uz vtedy musel pôsobit dost retro. Ale v dnesnej dobe to je plus. Prekvapive je aj dost hviezdne herecke obsadenie. S takymito hviezdami uz snad nikdy viac Eyres netocil. 6/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nenáročný prínos do sci-fi žánru, ktorý má fakt niečo do seba. Dať tomu vyšší rozpočet bolo by to úžasné dielko. Tak je to len sem tam teritoriálna kultová záležitosť. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

On ten Intersonic do těch půjčoven hrnul zajímavé díla. Tohle není vyjímka a řekněme, že v době vzniku to mohla bejt celkem bomba, dnes už si člověk tak maximálně řekne "kde ty loňské sněhy jsou" ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Béčko s velkým B, od kterého ale člověk čeká víc a které je nejfunkčnější v úvodních 25 minutách. Mimo ně je to s každou další minutou nudnější a nudnější, akční scény jsou nezajímavé, příběh jakbysmet a scénář je už solidní katastrofa, jelikož se vše vyvíjí úplně nelogicky, bez aspoň trochu hlubšího představení postav (ty klišé traumata neberu) a s tím, že i když jde ústřední dvojici o život, neustále si v klidu hláškuje, To poslední sice akčňáku moc vyčítat nemůžu, ale kdyby to aspoň většinu času fungovalo, bavilo mě to a nebyla to taková nuda... Takhle se fakt nedivím tomu, že to tak strašně zapadlo - není na tom nic zapamatovatelného. Slabé 2* ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové béčko, ktoré vyslovene neurazí, ale v podstate ani nezaujme. Nemastní-neslaní herci vyzerajú, ako by ich autori vybrali skôr z núdze. Film sa snaží nejakými tými hláškami vyzerať na viac, ako má. Radšej však mali zapracovať na pozerateľnejšom scenári. A aj vizuálu by svedčali lepšie triky. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Žena zastřelí bezbranného sedmiletého chlapečka. Tím začíná napínavé pátrání a hromada slušné akce. Perfektní je nejen nesourodá dvojice vyšetřujících policistů, ale i záporák John Hurt ochraňující mimozemskou civilizaci. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Hodně špatná akční sci-fi, které nepomohla ani zvučná jména. Eyers prostě režii vůbec nezvládl a Lister psal jak desetiletý kluk. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Sympatické béčko so skvelým Billom Paxtonom. V podstate len kvôli nemu som si to pred pár rokmi pozrel aj roky od premiéry. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Tenkrát to bylo pro mně super, nevím, jak bych to konfrontoval dnes. Přesto podle mého názoru se jedná o nenáročný sci-fi thriller. ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Ač jsem se bavil, tak je to prostě jako smíchat zajímavé scifi a Jake a tlusťoch. Ke shlédnutí bych doporučil ale do sbírky oblíbených filmů si nepřidám. 55 % ()

Reklama

Reklama