Reklama

Reklama

VOD (1)

Upíři v čele s Danicou Talosovou vyhledají v syrské poušti pyramidu, v níž spí superupír Dagon. Potřebují ho k boji proti Bladeovi a vzorek jeho krve k tomu, aby umožnili upírům pohyb na denním světle. Zatímco Blade zlikviduje další z upírských skrýší, nastraží na něj protivníci past. Její vinou se lovec stane středem pozornosti policie a bezpečnostních složek, takže zanedlouho vtrhne do Whistlerovy továrny komando FBI, vedené agenty Cumberlandem a Halem. V boji se sice Whistlerovi podaří zničit počítačová data, v následné explozi však patrně přijde o život. Blade je zajat, když však přizná vraždu více než tisícovky upírů a jejich přisluhovačů, je pokládán za pomateného psychopata. Psychiatr Vance, který je jeho případem pověřen, je však jedním z přisluhovačů a přivolá Danicou vedené upíry. V poslední chvíli Bladea nečekaně zachrání ozbrojený Hannibal King a odvážná lukostřelkyně Abigail. Patří k organizaci Nočních lovců, kteří stejně jako Blade bojují s upíry. V jejich štábu se Blade seznámí se zbraňovým expertem Dexem, slepou vědkyní Sommerfieldovou, která vymyslela virus proti upírům, a její dcerou Zoe. Aby byl virus účinnější, je třeba získat vzorek Dagonovy krve. Blade se s Nočními lovci neochotně spojí, začnou likvidovat přisluhovače upírů a pátrat po jejich hlavním sídle. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (44)

  • Patton Oswalt (Hedges) o problematickém natáčení a jeho výsledku řekl: "Když ten film vidíte jen tak, je to za čtyři mínus - prostě to nefunguje. Ale když víte, čím vším prošli, aby to vůbec natočili, je z toho jednička s hvězdičkou." (NIRO)
  • Rozepře mezi Wesleym Snipesem (Blade) a režisérem Davidem S. Goyerem dosáhly takových rozměrů, že v mnoha scénách vidíme Snipesovy dvojníky či digitální kompozice - protože herec příslušnou scénu prostě odmítl natočit. (NIRO)
  • David S. Goyer film označil za "osobně i profesně nejobtížnější a nejbolestivější záležitost mojí kariéry." (NIRO)
  • Podle herečky Kate Beckinsale bylo v určité době zvažováno propojení sérií Blade a Underworld. (NIRO)
  • Wesley Snipes s režisérem Davidem S. Goyerem komunikoval výhradě přes vzkazy na lístečcích a pokaždé, když je psal, zůstával v roli. Podle informací prý tak všechny vzkazy byly podepsány „Blade“. (Duoscop)
  • Wesley Snipes a režisér David S. Goyer spolu při natáčení nevycházeli dobře. Prý hlavně proto, že si herec nepřál, aby se jeho postava změnila na v kůži oblečeného ninju. Vše vyvrcholilo hádkou, při níž chtěl Snipes Goyera uškrtit. (Duoscop)
  • Snímek se umístil na 45. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)
  • Abigail Whistler (Jessica Biel) používá ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 686 ráže .357 Magnum. (dc125)
  • Konec titulků obsahuje scénu, ve které Blade (Wesley Snipes) jede ve svém autě zabít dalšího upíra. (StevenW.)
  • Existuje i alternativní konec, který se nakonec objevil jen na DVD. Režisér Goyer v něm nechal zemřít všechny upíry i s hlavním hrdinou. (imro)
  • Když Hannibal (Ryan Reynolds) vypráví Bladeovi (Wesley Snipes) o Draculově návratu, ukazuje mu komiks „Tomb of Dracula“, číslo 55. O něco dříve (číslo 10) se v této sérii objevila poprvé postava Bladea –⁠ bylo to v ranných sedmdesátých letech. (imro)
  • Jedna z televizních upoutávek byla stažena už po několika hodinách vysílání. Jessica Biel (Abigail Whistler) v ní totiž byla uvedena jako Jessica Alba. (imro)
  • Goyerův o dva roky starší, téměř neznámý režijní debut ZigZag (2002), na kterém také spolupracoval s Wesleym Snipesem (Blade), putoval rovnou na video. (imro)
  • Režisér David S. Goyer původně zamýšlel umístit děj do budoucnosti, ve které by upíři převzali vládu nad světem a lidé by byli umístněni v táborech jako dobytek. Producentům se však tento nápad zdál příliš temný, a proto musel scénárista pro svůj režijní debut na filmovém plátně přijít s jiným námětem. (imro)

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Upíři trochu jinak

Upíři trochu jinak

03.10.2007

Včera jsme tu měli dvě závažná politická dramata, dnes si dáme tuplovanou porci něčeho lehčího. Konkrétně se bude podávat krev. Ano, máme tu duo upírských filmů, a značně netradičních. Především je… (více)

Magneto už má režiséra... bohužel

Magneto už má režiséra... bohužel

01.05.2007

Někdy člověk kroutí hlavou, jací packalové dostávají v Hollywoodu velké příležitosti, zatímco třeba takovému Darrenu Aronofskému producenti akorát tak seškrtávají rozpočty a házejí mu pod nohy… (více)

Reklama

Reklama