Reklama

Reklama

Meč spravedlnosti

  • Velká Británie Day of Wrath (více)

Obsahy(1)

V temných časech španělské inkvizice, chamtivost, mučení a smrt zachvátila provinční městečko. Místní šerif Ruy de Mendoza (Christopher Lambert) bojuje se zákeřností, zradou a intrikami, aby odhalil tajné spiknutí. Bude si ovšem muset vybrat mezi povinností nebo ochranou své rodiny. (oficiální text distributora)

Recenze (29)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Mám rád Christophera Lamberta a nestydim se za to. Můj vřelý vztah k němu započal už roku 1994, kdy jsem viděl Tarzana, pána opic a Highlandera 1 a stále trvá. A tak mne potěšilo, když jsem ve videopůjčovně zahlédl DVD s tímto filmem. Nejen proto, že už dlouho jsem s Chrisem nic neviděl, ale zároveň jsem byl rád, že ještě žije a stále hraje. Obal lákal na temné doby španělské inkvizice, zákeřnosti, intriky a zradu. A tak jsem neváhal a sáhl do peněženky. A ani toho moc nelituji. Lambert si stále udržuje své charizma a pokud upře svůj pohled do kamery, lze jen velebit jeho tupozrakost. Ale je mu padesát, což se nějak projevit muselo a v tomhle případě to odnesly souboje. Kde jsou ty doby, kdy máchal katanou a stínal hlavy oškliváků za zvuku Prince of the Universe. Jeho současná práce s mečem připomíná veslování - mááách, pauza, napínáme síly, mááách, pauza... Pomalé, nepřesné... být to realita, asi by moc dlouho nepřežil. Jak zde píší již jiní, film vypadá místy trochu jako televizní inscenace, herci jsou proměnlivých kvalit a často jsou nuceni vyslovovat stupidní repliky za účasti stupidních gest či pohybů. Naštěstí pak příjde Lambert, vrhne pohled do kamery a člověk přimhouří oko. Meč spravedlnosti je průměrný až podprůměrný film, ale u jeho sledování jsem netrpěl, příběh mne docela zaujal a ... je tam Lambert :), takže za tři. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Postavení Židů v pozdně středověkém a raně novověkém Španělsku se nijak zásadně nelišilo od toho v nacistickém Německu a není divu, že v době, kdy španělskou inkvizici čekal absolutně každý, se jarmulka nepovažovala za cool módní doplněk a pohrdnout v hostinci vepřovým byl dost adrenalinový sport. Nezaškodí si tuhle kapitolu dějin připomenout, třebaže britský film o Židech ve Španělsku natočený v Maďarsku sám na sobě páchá chvílemi ne obřízku, ale přímo kastraci, a Lambertova neměnná dřevěnost vnucuje myšlenku, že ho už od dob pána opic udržují fermeží. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Mysterióznost, kterou Meč spravedlnosti obsahuje, mě zaujala natolik, že dávám neúplné 4*. Není to snímek, který bych si s chutí reprízoval, ale při prvním zhlédnutí jsem byl vtažen do děje a docela jsem se i bavil, tudíž přivírám s hodnocením oči. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zapomenuté béčko Chritophera Lamberta, které není dalším Highlanderem a zároveň se pokouší o trochu serióznější podívanou. Vzhledem k mizerným hercům a neméně špatnému scénáři se nedaří. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Neni to sice nijak oslnivě výpravný historický snímek, ale i tak mi je tahle detektivka ( i s těmi chybkami) přívětivá a čas u ní strávený nepovažuji za promarněný ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě se to líbilo. Ačkoliv mě možná mnozí budou kamenovat, ale Meč spravedlnosti ve mě částečně evokoval vzpomínku na Jméno růže. I zde jde o otázku fanatické víry a i zde se objevují záhadné mrtvoly. Co se filmařiny samotné týče, jedná se o čistý průměr, ale oslovilo mě samotné téma a moc se mi líbilo vyústění celého příběhu. A stejně tak se mi líbil Christopher Lambert. Zrovna tenhle film má podle mě nízké hodnocení jen proto, že v něm hraje tenhle nepříliš talentovaný herec. Nicméně já jsem spokojen. Šema Jisra´el! 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film je to pojaty ako moderna detektivka, ktora sa akurat odohrava v 15. storoci. Co k sebe vôbec nepasuje a vrcholom trapnosti je sialeny Lambertov vykon vdaka comu som mal pocit, ze sledujem nejaku parodiu. Je to skoda, lebo vyprava je slusna a v tych kulisach by sa dal natocit nejaky uplne ina lepsi film. Som ale rad, ze som to nemusel vidiet v kine, pretoze bez pretacania by som od nudy zdochol. 3/10. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

45 % - Tohle je středověk umělý jako strava od McDonalda. Z té studiovosti bolí oči, stejně jako z nesmyslného střihu. Prostě TV záležitost se vším všudy. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o zaujímavú kombináciu historickej drámy a mysterióznej zápletky, ktorá od druhej polky šliape poriadne na plyn a spolu s pár trilerovými prvkami sa stará o to, že príbeh utešene odsýpa. Akcia je síce iba z radu priemerných, ale pri tomto type filmov mi to až tak nevadí. Lambert sa na rolu hodí, aj keď som sa musel počas pozerania viackrát pýtať, prečo je jeho postava tak tupá - holduje alkoholu, pritom mala dovtedy usporiadaný život, profesný i ten súkromný a na zjavné veci prichádza až ako posledná. No ale aspoňže ostatné postavy sú už o inom a taktiež sú vcelku dobre obsadené. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Akční scény nejsou vůbec akční. Jsou natolik trapné, že ani strkání vlastního sopla do nosa mrtvé prababičky Josefa Abrháma by nebylo trapnější. Když se tam už teda něco "akčního" děje, tak je to jenom takový pošťuchování a de vidět, že to všechno jenom hrajou a přitom střih je tak děsnej, že nevíte, kde se vám hlava točí (asi se tím mělo docílit většího zmatku, kterej by ve vás měl vyvolat, že to je strašně akční). Tahle šaráda vyvrcholila, když si ten hňup Lambert zapálil vlastní příbytek a když tam vběhl, tak to tam trošičku hořelo, prostě by se to dalo v pohodě uhasit. No a on dělal, jak kdyby to byl nějakej mega požár a zachraňoval důležité důkazy místo, aby hasil. A pak v tomhle maličkým ohýnku na něho spadl hořící trám, jak z nějakýho Ohně nebo Okrsku 49 nebo jinýho ohnivýho filma a to teda nevím, kde se tam mohl vzít, když oheň stropu ani za nic nedosahoval. To jsem se musel smát. Nebo chlap vyskočí z okna, Lambert se na něho jde podívat, není to ještě ani sekunda a on už má u hlavy kaluž kečupa (nepíšu krve, protože to má hroznou barvu). Ale byla to pěkná inkviziční taškařice tenkrát v té době - cestou do kostela se zastavit na popravu, kouknout, jak to tam žije, prostě normální neděle... :))) Jinak Lambert už je starej dědek, neumí hrát a žádná z vedlejších postav taky ne (teda ten nájemnej vrah jo) a navíc jsou tam všichni hnusní, blbí, pobožní a středověcí. Jediný, proč jsem se na to díval, byl děj, protože mě zajímalo, jak to dopadne. To bylo jakž takž zajímavý, ale nadšením jsem z toho nechrstal. A to, že na konci tam Lambert šaškuje, jak klasickej ortodoxní žiďák je trochu ujetý, když si vemu, že jinak celej život nevěděl, že je žid a teď to najednou tak žere? ()

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Christopher je už starej, působí hrozně přešle ;-( Příběh celkem ujde, kostýmy sou na úrovni, s hercema už je to krapánek horší. I když je Christopher můj hrdina, tohle moc neuchvátí, podprůměr ;-( ()

Werichowka 

všechny recenze uživatele

Tomu filmu hrozně ubralo zpracování, hlavně střihy, které jsou skutečně brutální... Jinak samotný příběh zajímavý je, o tom žádná. ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

Mnohem zajímavější než Formanův poslední velkofilm "Goyovy přízraky" a stačí na to druhořadá sebranka herců a režisér, co nikdy nic nenatočil. V jednoduchosti je síla, ale to asi pseudointelektuálové a zavilí vyznavači formy nikdy nepochopí... ()

Driscoll 

všechny recenze uživatele

35 % --- [DVD] --- Hm, nevím, co si mám myslet. Na jednu stranu to bylo lepší, než jsem čekal (což vzhledem k malým očekáváním není žádná výhra). Na druhou stranu je pravda, že o nějaký hluboký zážitek skutečně nejde. Co se týče příběhu, je to jedna z věcí, které táhnou film hodně ke dnu. Tvůrci se snažili vložit do historického filmu detektivní děj ála Jméno růže, což samo o sobě není špatný nápad. Bohužel špatný nápad byl zakončit příběh místo šokujícím odhalením filozofickým zmatkem (nebo zmetkem?). Další docela podstatnou záležitostí je obsazení, a to se tvůrcům taktéž nevyvedlo. Když pominu slabé herecké výkony vedlejších postav, nemůžu už přivřít oči nad slaboduchým projevem Lamberta. Kamera a střih taky nestojí za moc. Když teď nad tím tak přemýšlím, tak ani nevím, proč tak vysoké hodnocení. Možná proto, že mě to překvapivě udrželo u obrazovky až do konce, možná proto, že dno odpadu si nechávám pouze pro perly jako Kameňák. ()

dustur 

všechny recenze uživatele

Christophera Lamberta mám rád ,a ako nieje to zlý film , ale zas ani najlepší to nie je.... Film má príjemné situácie a niake tie dobré scény....,ale to nestačí ktomu aby to bol dobrý film... Maďarská herečka Oroszlán Szonja , ktorá má chválabohu iba krátku úlohu,ale ona mi tu nepasovala ,či už ako manželka Christophera Lamberta , vlastne to je jedno....,ale ona nieje dobrá herečka ,ona môže byť len rada že si zahrala vedľa Christophera Lamberta.... Moje hodnotenie filmu sú slabé dve hviezdičky.: 2 / 5 ()

Reklama

Reklama